search

Ons nieuws van dinsdag 21 januari 2014

Amazon maakt tv-serie 'Barbarella'
Series / Nieuws

Amazon maakt tv-serie 'Barbarella'

De filmversie met Jane Fonda in de hoofdrol stamt alweer uit 1968.

Na meerdere verwoede pogingen om het personage naar het grote scherm te brengen, lijkt Barbarella nu haar thuis te hebben gevonden op tv. Volgens Deadline is Amazon Studios van plan om een pilot te maken, met de hoop op een volledige serie.

Barbarella maakte in 1962 haar debuut in de Franse strip, die werd geschreven en geïllustreerd door Jean-Claude Forest. Haar avonturen zijn inmiddels de wereld overgegaan, maar ze geniet voornamelijk bekendheid door Roger Vadims film uit 1968, die werd geproduceerd door Dino Laurentiis. Jane Fonda speelde indertijd Barbarella.

Het pilot-script van de serie werd geschreven door Skyfallscenaristen Neal Purvis en Robert Wade. Nicolas Winding Refn, die eerder probeerde een filmversie te maken, zal de serie samen met Martha De Laurentiis produceren.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Teaser Steven Spielberg's 'Extant' met Halle Berry
Series / Trailer

Teaser Steven Spielberg's 'Extant' met Halle Berry

Nieuwe sci-fi thriller die de mensheid voorgoed zal veranderen.

[video_embed]104[/video_embed]

CBS heeft bovenstaande eerste teaser uitgezonden van de serie Extant van uitvoerend producent Steven Spielberg en met de bekende Hollywood-actrice Halle Berry. De serie start deze zomer. Om exact te zijn op woensdag 2 juli.

Extant is een mysterie/thriller over een vrouwelijke astronaut die - na een jaar in de ruimte te hebben verbleven - contact tracht te krijgen met haar familie. Wat zij dan meemaakt zorgt ervoor dat de mensheid voorgoed verandert.

Naast Berry zijn ook onder meer Pierce Gagnon, Camryn Manheim en Hiroyuki Sanada te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Laatste scène 'How I Met Your Mother' al acht jaar geleden gefilmd
Series / Nieuws

Laatste scène 'How I Met Your Mother' al acht jaar geleden gefilmd

De twee kindacteurs moesten een geheimhoudingscontract tekenen.

Zoals velen waarschijnlijk al weten, komt dit jaar How I met Your Mother, na negen seizoenen, ten einde. Niet iedereen had verwacht dat de serie zo lang zou gaan duren, maar de bedenkers van de show blijken voldoende vooruit gedacht te hebben.

Het is een gegeven van de serie dat deze draait om hoe Ted Mosby (Josh Radnor) aan zijn kinderen vertelt hoe hij zijn vrouw ontmoet heeft. De kinderen doen in de serie over het algemeen niets meer dan in verschillende houdingen zitten en luisteren, maar hebben wel iets te doen gehad. Acht jaar geleden werd met de twee kindacteurs de laatste scène van de serie opgenomen.

Actrice Lyndsey Fonseca, die de dochter van Ted speelt, (de zoon wordt gespeeld door David Henrie) onthulde dat ze acht jaar geleden de laatst scène opnam. Die scène duurt ongeveer twee minuten, en over de inhoud heeft ze al die jaren moeten zwijgen. Een van de stokken achter de deur daarbij was een contract, met de studio.

Overigens zou het zomaar kunnen dat de laatste scène gewijzigd wordt. Het is immers een lopende grap in de film dat de kinderen langzaam ouder worden naarmate de serie vordert. Het zou dus goed kunnen dat de acteurs zoals ze er nu uit zien de scène opnemen. Wie weet zijn de makers ook compleet van gedachten veranderd over de manier waarop de serie moet eindigen. Zo zou een grote verwijzing naar de aankomende How I met Your Father spin-off een mogelijkheid kunnen zijn.

Lang hoeft er in elk geval niet meer gewacht te worden. De laatste aflevering van de serie is op 31 maart te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Teaser Guillermo Del Toro's 'The Strain'
Series / Nieuws

Teaser Guillermo Del Toro's 'The Strain'

Eerste beelden van deze nieuwe vampier-serie.

[video_embed]103[/video_embed]

Hierboven zag je de eerste (bootleg) teaser van Carlton Cuse's tv-serie The Strain, gebaseerd op een boekenreeks van filmmaker Guillermo Del Toro. De regisseur van de blockbuster Pacific Rim (2013) regisseerde ook de pilotaflevering voor de serie die deze zomer te zien moet zijn op de tv-zender FX.

The Strain vertelt het verhaal van Dr. Ephraim Goodweather, het hoofd van het Center for Disease Control Canary Team in New York City. Hij en zijn team moeten de mysterieuze uitbraak van een virus dat vampirisme lijkt te veroorzaken, onderzoeken. Terwijl het virus zich verspreidt, moeten Eph en zijn team een oorlog uitvechten die het lot van de mensheid bepaalt.

Onlangs werd nog bekend dat er vijf, misschien wel zes seizoenen moeten komen van The Strain, waarin rollen zijn weggelegd voor Mia Maestro, Corey Stoll, Sean Astin en Kevin Durand.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
NBC-baas over toon 'Constantine'
Series / Nieuws

NBC-baas over toon 'Constantine'

Een crossover met andere DC-shows als Arrow en Flash lijkt niet waarschijnlijk.

Vorige week schreven we dat NBC een pilot bestelde voor een televieserie rond DC Comics / Vertigo personage Constantine. In een vraaggesprek met IGN vertelde Robert Greenblatt, de voorzitter van het Amerikaanse kabelnetwerk, over de aanpak van de serie.

"Ik ken de DC comic niet zo goed," begon hij zijn verhaal. "Maar er zit duister, interessant spul in, maar het heeft ook een geestige kant. De toon is leuk, maar het bovennatuurlijke spul is angstaanjagend." het is de intentie van het netwerk om die toon in elk geval vast te houden, vertelde Greenblatt.

David S. Goyer is samen met Daniel Cerone aangesteld als uitvoerend producent. Mocht de serie uiteindelijk ook opgepakt worden, is NBC het derde netwerk met een op DC Comics gebaseerde serie. The CW heeft Arrow en Flash, en FOX de aankomende serie Gotham. Allemaal worden geproduceerd door Warner Bros.

Of er ooit crossovers tussen de verschillende shows komen, wist Greenblatt niet zeker. "Met verschillende netwerken aan een crossover werken is moeilijk. Het is al ingewikkeld om dat binnen je eigen netwerk te doen. Dus laten we eerst kijken hoe de pilot uitpakt, en dan kijken naar die vraag."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.