search
Meerderheid behoudt tv-abonnement
Series / Poll

Meerderheid behoudt tv-abonnement

Meest gehoorde argument is het gebrek aan aanbod van on-demand diensten.

Onlangs vroegen we of je overweegt om je tv-abonnement op te zeggen. Er zijn ondertussen zoveel alternatieven voor reguliere televisie, dat het niet meer nodig lijkt te zijn om een regulier televisieabonnement te hebben.


Uit de poll blijkt dat een groot deel van jullie dat niet van plan is. 48 procent laat weten daar niet over te denken. Dan is er nog 35 procent die zegt van wel en 18 procent die zegt het nog niet zeker te weten. Interessant is dat er ook mensen zijn die juist beslissen om af te stappen van de alternatieven als Netflix.

Het grootste argument daarvoor is dat het aanbod (nog) niet groot genoeg lijkt te zijn voor velen. Daar zit ook een punt in, want omdat er zoveel on-demand diensten zijn, is de markt erg gefragmenteerd geraakt. Wil je bijvoorbeeld een HBO-serie kijken, moet je ook echt een abonnement bij HBO afsluiten, maar wil je BBC-series kijken, zit je beter bij Netflix.

Mogelijk dat in de toekomst de markt wat uitkristalliseert, als er verschillende aanbieders wegvallen. Tot die tijd lijkt het er in elk geval op dat televisie het nog goed blijft doen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen