search
Netflix komt in oktober met alle afleveringen van 'Seinfeld'
Series / Nieuws

Netflix komt in oktober met alle afleveringen van 'Seinfeld'

Seinfeld komt in zijn geheel naar streamingdienst Netflix, dat weer een grote score heeft.

Seinfeld komt dan eindelijk naar Netflix. Alle 180 afleveringen van de klassieke sitcom uit de jaren negentig komen naar de streamingdienst. Vanaf 1 oktober kan je ze kijken.

"Larry [David] en ik zijn enorm dankbaar dat Netflix deze kans met ons neemt. Het vereist een boel lef om twee sukkels die letterlijk nul ervaring op televisie hadden, toen we dit maakten," aldus Jerry Seinfeld in een grappig statement. "We lieten ons meeslepen denk ik, realiseerden ons niet hoeveel we gemaakt hadden. Ik hoop dat we de hoeveel miljoenen we ook nodig hadden om dit gemaakt te krijgen terug krijgen. Maar het is alles waard geweest als mensen ervan houden. Gestoord project."

De rechten hebben
Netflix heeft in 2019 de rechten op Seinfeld gekocht via een dure vijfjarendeal met Sony Pictures Television, dat de distributierechten op de voormalig NBC-serie heeft.

De serie verkeerde toen nog onder een streamingdeal met Hulu, waar hij tot halverwege dit jaar te zien was. Maar nu gaat de serie dus verhuizen naar Netflix.

Seinfeld volgt vier vrienden die in New York City wonen en leven en daar proberen iets te maken van het leven. Ze worstelen met romances, komen in moeilijke situaties terecht rond parkeerplaatsen, het onvermogen te herinneren waar ze geparkeerd hadden, de regels van het bestellen van soep te volgen en meer.

Veel van de afleveringen bevatten ook wat van de humoristische stand-up comedy van Seinfeld. Van juli 1989 tot en met mei 1998 was de serie te zien.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen