search
Netflix pakt VPN-gebruikers aan

Netflix pakt VPN-gebruikers aan

Het is een overtreding van de gebruikersvoorwaarden en die moet aangepakt worden.

Jim Pedd

Netflix heeft naar het schijnt zijn beleid ten aanzien van VPN veranderd. De streamingdienst is in zo'n vijftig landen te gebruiken, maar het aanbod verschilt in elk land. Dat heeft te maken met de rechten op films en series en om die reden is Netflix begonnen met het blokkeren van gebruikers die de restricties omzeilen.


Dat wordt over het algemeen gedaan met een virtual private network (VPN). Daarmee kunnen gebruikers de locatie van hun IP-adres verbergen en krijgen ze toegang tot het Netflix-aanbod in andere landen. Jarenlang gedoogde Netflix deze manier van het omzeilen van landenrestricties, maar daar komt nu een einde aan.

Gebruikers van buiten de Verenigde Staten melden da teen VPN niet meer lijkt te werken. Toch zegt de streamingdienst zelf dat het beleid helemaal niet veranderd is. "Virtueel de grenzen oversteken om Netflix te gebruiken is een overtreding van de gebruikersvoorwaarden, wegens de restricties die licenties ons opleggen," aldus Netflix woordvoerder Marlee Moseley. "En we gebruiken standaardmaatregelen om dit te voorkomen."

Aanbevolen artikelen