search

Ons nieuws van dinsdag 6 januari 2015

Amazon Studios ziet af van Chris Carters nieuwe serie 'The After'
Series / Nieuws

Amazon Studios ziet af van Chris Carters nieuwe serie 'The After'

Amazon geeft geen duidelijke reden voor het besluit.

Amazon Studios ziet af van de geplande nieuwe serie The After van The X-Files-producent Chris Carter. De serie was een van zes nieuwe projecten waartoe Amazon in maart 2014 opdracht gaf, na zeer positieve feedback op de pilot die van The After werd gemaakt.

Amazon heeft niet laten weten wat de reden is dat ze niet doorgaan met de serie. Roy Price, vice-president van Amazon Studios bracht het nieuws naar buiten. The After ging over een groep van acht vreemdelingen die moeten zien te overleven in een gewelddadige wereld die nauwelijks te bevatten is.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO bestelt vijfde seizoen 'Girls'
Series / Nieuws

HBO bestelt vijfde seizoen 'Girls'

Terwijl het vierde seizoen nog niet te zien was.

Nog voordat het vierde seizoen in première gaat, heeft de Amerikaanse kabelaar HBO besloten Girls een vijfde seizoen te geven. Gisterenavond kondigde HBO's president of programming, Michael Lombardo, dit aan tijdens een evenement rond de serie.

Centraal in Girs staan Hannah en haar vriendengroep, die zoals altijd worstelen met de problemen van het alledaagse leven. Hoofdrollen zijn er voor Lena Dunham, Adam Driver, Allison Williams, Jemima Kirke, Zosia Mamet, Alex Karpovsky en Andrew Rannells.

Het vierde seizoen van de serie gaat op 11 januari van start. Wanneer het vijfde seizoen een première krijgt, is nog niet bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix kijktip: The Tudors
Series / Netflix Kijktip

Netflix kijktip: The Tudors

Het leven van Henry VIII met Jonathan Rhys Meyers en Natalie Dormer in de hoofdrollen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

BBC Two heeft afgelopen week de eerste trailer onthuld van Wolf Hall, de nieuwe zesdelige miniserie over de opkomst van Thomas Cromwell als adviseur van Henry VIII. Wie nu al iets wil zien over deze periode in de Britse geschiedenis, kan op Netflix kijken naar The Tudors. Deze serie over het leven van Henry VIII heeft alles wat je kan wensen van een historische serie: goed gecaste acteurs, prachtige decors en kostuums en een geweldig (historisch erg accuraat) scenario.

The Tudors bestaat uit vier seizoenen, waarin we Henry volgen vanaf zijn eerste huwelijk tot aan zijn dood. Als we kennis met hem maken, is hij een erg aantrekkelijke jongeman die begint te beseffen welke macht en plicht samengaat met het koningschap en langzaam maar zeker zijn eigen weg vindt als regerend vorst. Hij is getrouwd met Catherine van Aragon, maar dit huwelijk heeft hem geen zoon geschonken enkel; een dochter Mary. Aangezien een vrouw geen troonsopvolger kan worden, is dit een punt van grote frustratie voor Henry. Hij zet de bloemetjes buiten met andere vrouwen en verwekt daar ook enige kinderen, maar het is van levensbelang dat Catherine hem snel een zoon zal schenken.

Een van de maîtresses van Henry is Mary Boleyn. Haar familie wil niets liever dan invloed uitoefenen op de koning, maar Henry verliest al snel interesse in Mary. Gelukkig hebben ze nog een dochter achter de hand, namelijk Anne. Zij moet nu proberen in de smaak te vallen bij Henry, iets dat maar al te goed lukt. Om te zorgen, dat hij zijn interesse niet verliest, weigert ze met hem naar bed te gaan. Daarvoor wil ze getrouwd zijn, waardoor Henry gaat nadenken over manieren om dit voor elkaar te krijgen. De Paus weigert zijn huwelijk met Catherine teniet te verklaren, dus besluit hij zich af te scheiden van de Katholieke Kerk en zelf hoofd te worden van de Engelse Kerk. Uiteraard doet dit nogal wat stof opwaaien in een tijd waarin er al veel spanningen zijn tussen Katholieken en Protestanten.

In het tweede seizoen zie je hoe het huwelijk tussen Henry en Anne toch uitloopt op een teleurstelling wanneer zij hem eveneens geen zoon schenkt. Ook zij krijgt ' slechts' een dochter, die ze Elizabeth noemen. Veel mensen aan het hof proberen invloed op de koning uit te oefenen en willen van de familie Boleyn af als adviseurs. Zij fluisteren de koning in, dat Anne een incestueuze verhouding met haar broer zou hebben in de hoop zo zwanger te raken van een zoon. Vreemdgaan staat gelijk aan hoogverraad en kan Anne de kop kosten. Jammer genoeg voor Anne is Henry alweer op haar uitgekeken. Hij laat Anne arresteren, die inderdaad schuldig wordt bevonden aan hoogverraad ondanks het ontbrekende bewijs. In een van de meest dramatische afleveringen wordt zij onthoofd bij de Tower of London. Henry heeft inmiddels al een nieuwe vrouw gevonden in de zachtaardige Jane Seymour. Wanneer zij overlijdt in het kraambed, volgen er nog drie echtgenotes. Alleen de laatste, eveneens genaamd Catherine, weet de oude Henry een aantal jaren gelukkig te maken.

Wat de serie met name erg goed maakt voor de liefhebbers van geschiedenis, is de hoge mate van historische accuratie die de schrijvers hebben aangehouden. Lees bijvoorbeeld het boek The Six Wives of Henry VIII van Alison Weir (en haar boek over Elizabeth de Eerste) en je zal zien, dat bijna alles gebaseerd is op bronmateriaal uit die periode zoals liefdesbrieven die Henry en Anne elkaar schreven.

De eerste twee seizoenen van The Tudors zijn werkelijk top. Dat komt met name door het ontvouwende liefdesverhaal tussen Henry en Anne en de chemie die de acteurs die Jonathan Rhys Meyers en Natalie Dormer met elkaar hebben in deze rollen. Ook de rumoerige zaken op de achtergrond van deze liefde zijn boeiend en goed uitgewerkt. Seizoen drie en vier zijn nog steeds erg goed, maar wel iets minder boeiend. Henry verliest zijn charme (zoals in het echt ook het geval was) en daarmee verliest de serie ook een beetje glans. De eerste twee vrouwen van Henry zijn beide prachtig vertolkt door de actrices Maria Doyle Kennedy en Natalie Dormer, de vier echtgenoten die volgen krijgen daar de tijd niet voor. Zij volgen elkaar in een rap tempo op en ook de perikelen op de achtergrond worden sneller verteld om het allemaal maar in vier seizoenen te proppen. Niet voor niets slonk het kijkersaantal over de loop van de seizoenen toen het in Amerika werd uitgezonden. Maar wat de serie na seizoen twee juist wel weer de moeite waard maakt, is de fenomenale prestatie van Jonathan Rhys Meyers, die de karakterontwikkeling van Henry treffend weet over te brengen. Ook de bijrol van Henry Cavill als Henry' s beste maat Charles Brandon blijft goed. Met allemaal personages die komen en gaan, zijn zij de twee constante figuren gedurende de vier seizoenen.

The Tudors liet zien, dat historische kostuumdrama' s helemaal niet oubollig zijn maar zich juist lenen voor intriges, seks en spanning. The Borgias volgden in deze voetsporen en hopelijk kan Wolf Hall zich straks ook in dat rijtje historische topseries scharen. De trailer ziet er in ieder geval veelbelovend uit.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix pakt VPN-gebruikers aan
Series / Nieuws

Netflix pakt VPN-gebruikers aan

Het is een overtreding van de gebruikersvoorwaarden en die moet aangepakt worden.

Netflix heeft naar het schijnt zijn beleid ten aanzien van VPN veranderd. De streamingdienst is in zo'n vijftig landen te gebruiken, maar het aanbod verschilt in elk land. Dat heeft te maken met de rechten op films en series en om die reden is Netflix begonnen met het blokkeren van gebruikers die de restricties omzeilen.

Dat wordt over het algemeen gedaan met een virtual private network (VPN). Daarmee kunnen gebruikers de locatie van hun IP-adres verbergen en krijgen ze toegang tot het Netflix-aanbod in andere landen. Jarenlang gedoogde Netflix deze manier van het omzeilen van landenrestricties, maar daar komt nu een einde aan.

Gebruikers van buiten de Verenigde Staten melden da teen VPN niet meer lijkt te werken. Toch zegt de streamingdienst zelf dat het beleid helemaal niet veranderd is. "Virtueel de grenzen oversteken om Netflix te gebruiken is een overtreding van de gebruikersvoorwaarden, wegens de restricties die licenties ons opleggen," aldus Netflix woordvoerder Marlee Moseley. "En we gebruiken standaardmaatregelen om dit te voorkomen."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix start 'The Adventures of Puss in Boots' op 16 januari
Series / Nieuws

Netflix start 'The Adventures of Puss in Boots' op 16 januari

De tv spin-off van de spin-off film van DreamWorks' Shrek.

Netflix start op 16 januari met een animatieserie rond Puss in Boots, het personage uit de gelijknamige film uit 2011. Dit was al een spin-off van de Shrek-films van DreamWorks Animation.

De serie krijgt de titel The Adventures of Puss in Boots en er verschijnen in eerste instantie vijf afleveringen van deze 'animated original series'. Na Turbo FAST en het recente All Hail King Julien is dit een derde samenwerking tussen DreamWorks en Netflix in korte tijd.

The Adventures of Puss in Boots volgt uiteraard de praatgrage poes Puss, met de stem van Eric Bauza. Puss belandt in de verborgen stad San Lorenzo en zorgt ervoor dat de stad zichtbaar wordt voor indringers. De dappere Puss zal deze moeten helpen tegenhouden.

In de serie zullen ook stemmen te horen zijn van John Leguizamo, Danny Trejo en John Rhys-Davies. Hieronder een clip die een aantal dagen al verscheen.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste 9 minuten uit '12 Monkeys'
Series / Nieuws

Eerste 9 minuten uit '12 Monkeys'

De tv-versie van de bekende film van regisseur Terry Gilliam.

Op Yahoo! is de eerste negen minuten terug te vinden uit de serie 12 Monkeys van de zender Syfy. De hoofdrol wordt gespeeld door Aaron Stanford en zijn personage James Cole reist van een post-apocalyptische toekomst - het jaar 2043 - terug naar het heden om de dodelijke plaag tegen te gaan die de mensheid zo goed als uitroeit.

Klik hier op de video te bekijken!

In de serie zal Cole een team vormen met Dr. Cassandra Railly, gespeeld door Amanda Schull, en de verstandelijk gehandicapte Jennifer Goines, ingevuld door Emily Hampshire.

Andere rollen zijn voor Kirk Acevedo en Noah Bean. De eerste aflevering verschijnt op 16 januari 2015 op Syfy.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.