Is het redden van een afgedankte serie door Netflix hypocriet?

Het redden van 'Manifest' door Netflix hypocriet?

Netflix geeft de door NBC gecancelde serie Manifest toch een vierde seizoen.

Door onze nieuwsredactie, 9 september 2021 15:45

Recent werd duidelijk dat Netflix de bij de fans geliefde serie Manifest een vierde seizoen geeft nadat de zender NBC de serie cancelde. Het is zeker niet de eerste keer dat Netflix dit doet bij een afgedankte serie, maar wordt het nu niet een beetje hypocriet van de streamingdienst?
Netflix geeft Manifest - in Nederland niet te zien op Netflix - een vierde seizoen met naar verwachting 20 afleveringen. Nu meent de website Screen Rant dat dit toch best wat hypocriet is van de streamingdienst.

Veel gecancelde Netflix-series
Screen Rant zegt dat Netflix zelf ook erg veel series vroegtijdig cancelt, zeker na het tweede of derde seizoen. Zo cancelde Netflix de naar verluidt succesvolle en sowieso geliefde series I Am Not Okay With This en The Society.

Nog opvallender is dat Netflix de stekker trok uit het bijzonder sterk ontvangen GLOW, terwijl het vierde seizoen eigenlijk al was aangekondigd. Dit geldt in zekere zin ook voor de serie Special.

Dat Netflix nu even later opeens wel ruimte ziet om een gecancelde show van een andere zender een vervolg te geven, mag door Screen Rant hypocriet genoemd worden. En ergens is dat misschien ook wel een beetje waar.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Manifest, Netflix, NBC

Populair nieuws