Krijgt 'Lucifer' van Netflix niet stiekem een zevende serizoen?

Krijgt 'Lucifer' van Netflix een zevende serizoen?

Helaas: de kans dat Lucifer nog een nieuw seizoen krijgt is echt heel erg klein.

Jim Pedd, 13 september 2021 om 06:00

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Het zesde seizoen van Lucifer vormde het einde van de hitserie op Netflix. Maar kan een voortzetting van de franchise plaatsvinden?
De serie pikt de draad na het vijfde seizoen op, waarin we zagen hoe Lucifer Morningstar verwerd tot God. Het zesde seizoen draaide erom hoe hij daarmee om ging. Bovendien besloot Rory Morningstar, zijn dochter met Chloe Decker, uit de toekomst te komen naar het heden om met Lucifer in gesprek te gaan over zijn mysterieuze verdwijning.

Einde van de serie
Lucifer was gedurende drie seizoenen te zien op Fox. De serie deed het daar niet geweldig en werd in 2017 geannuleerd. Netflix kocht daarop de rechten voor een vierde seizoen met 10 afleveringen.

Vervolgens kwam Netflix met een vijfde seizoen dat gepland stond als het einde van de serie. Maar nadat het zestien afleveringen tellende seizoen te zien was, besloot Netflix ook nog een zesde seizoen te bestellen. Dat is nu te zien op Netflix.

Zevende seizoen
Helaas is duidelijk dat het zesde seizoen echt het einde van de serie is. Netflix cancelde de serie met het vijfde seizoen en dus besloten de producenten de boel te benaderen alsof het einde bereikt was. Maar de cast en crew tekenden gelukkig voor nog eens tien afleveringen om het verhaal af te ronden.

Natuurlijk is alles mogelijk, waaronder een miniserie of zelfs een zevende seizoen. Maar gezien het einde van de serie lijkt die kans klein.

En het Arrowverse dan?
Tom Ellis speelde Lucifer Morningstar in 2019 tijdens de Crisis on Infinite Earths. De cameo zou zomaar eens herhaald kunnen worden.

Of een spin-off?
Een spin-off staat nu niet gepland. Bovendien heeft Netflix de verhalen van alle hoofdpersonen al afgerond. Ook hierop lijkt de kans erg klein.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Lucifer, Netflix, tom Ellis, Seizoen 7

Informatie over de serie: Lucifer

Populair nieuws