Zo eindigt Lucifer in allerlaatste aflevering 'Lucifer' van Netflix

Het einde van de successerie rond Lucifer Morningstar (Tom Ellis) uitgelegd.

Bram de Groot, 12-09-2021 14:57

Eind mei dit jaar verscheen het tweede deel van het vijfde seizoen van Lucifer op Netflix. Nu, een paar maanden later, is het al tijd voor het zesde en afrondende seizoen. In dit artikel een blik op het definitieve en treffende einde. DUS LET OP!!! SPOILERS!!!

Het laatste seizoen bestaat uit tien afleveringen en hierin zien we hoe het verhaal verder gaat nadat Lucifer Morningstar (Tom Ellis) aan het einde van seizoen vijf God versloeg en eigenaar werd van de troon in de hemel.

Wordt Lucifer dan ook echt God?
Het seizoen start met de boodschap dat Lucifer er niet zo zeker van is dat hij God wil zijn. Daarna krijgt hij onder meer te maken met zijn toekomstige dochter Rory die hem dood wil hebben omdat hij haar heeft verlaten na haar geboorte.

Uiteindelijk realiseert Lucifer zich dat het zijn doel is om de zielen in de hel te helpen hun vrede te vinden, zodat ook zij naar de hemel kunnen gaan. Dit is de reden waarom hij een pas zwangere Chloe verlaat en Rory's leven misloopt. Een gevolg is dat Amenadiel God wordt. Lucifer brengt een paar laatste momenten met Chloe door voordat hij voorgoed, alleen, teruggaat naar de hel.

Definitieve einde Lucifer
Helemaal aan het einde gaat de serie naar de toekomst met een bejaarde Chloe die op haar sterfbed ligt. Ze neemt afscheid van Rory. In het hiernamaals vraagt Amenadiel haar of ze klaar is om naar huis te gaan en ze zegt van wel.

Dat 'huis' blijkt uiteindelijk de hel te zijn. Lucifer werkt daar als een soort therapeut voor de zielen in de hel en doet dat samen met een aantal bekende gezichten uit de voorgaande seizoenen - waaronder Le Mec. Wanneer Chloe aan de deur staat vraagt ze Lucifer of hij een partner nodige heeft. En zo zijn ze eindelijk samen, voor altijd.

De complete serie zien? Alle zes seizoenen staan gewoon op Netflix!Bron: comicbook

Lees meer over: Lucifer, Seizoen 6, Netflix, Tom Ellis, Lauren German, Kevin Alejandro

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Timothy Olyphant lid van 'Alien'-cast

Timothy Olyphant lid van 'Alien'-cast

Populair nieuws

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader