'The Walking Dead' herhaalt een Daryl-verhaal voor de vierde keer

'The Walking Dead' herhaalt een Daryl-verhaal

Het lijkt erop dat The Walking Dead heel wat inspiratie kwijt is intussen.

Jim Pedd, 15-09-2021 06:37

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Het elfde seizoen van The Walking Dead laat zien dat Daryl zich onder de Reapers bevindt en mogelijk van kant verandert. Maar daarmee herhaalt de serie een verhaallijn die we al vaker hebben gezien.
De serie gaat zijn decennium lopende verhaal afronden met seizoen 11. The Walking Dead komt daartoe met de Commonwealth, een grote samenleving die in de comics ook de setting van het einde was. Maar er is meer, want we zien ook de bedreiging van de Reapers.

Vier keer gedaan
De serie laat zien dat Daryl meegenomen wordt door de Reapers, waarvan Leah (zijn oude liefde) er een was. Aan het einde van de aflevering wordt hem gevraagd zich bij de Reapers te voegen, waarvoor hij een proef doorstaat. Pope, de leider van de Reapers, verwelkomt hem vervolgens bij de ploeg.

Het is een moment waaruit moet blijken dat Daryl zijn maten misschien zou verraden. Maar iedereen weet dat dit onzin is, want het is de vierde keer dat The Walking Dead dit doet.

De serie heeft Daryl vaak in een grijs daglicht gesteld. In het eerste seizoen leek hij geen vriendelijke vent, vooral niet in combinatie met zijn broer Merle. Maar dat viel vervolgens heel erg mee.

In seizoen 3 was hij de beste vriend van Rick. Toen Merle weer terugkeerde, werd zijn loyaliteit wederom op de proef gesteld. Daryl blijft niet lang bij Merle en gaat weer naar Rick en de rest. Dat gebeurt ook weer in seizoen 4, als Daryl zich een tijdje bij de Claimers voegt, waarna hij besluit zich bij Rick en de rest te voegen.

Seizoen 9 doet dat nog eens, als Daryl gevangen wordt door de Saviors en Negan. Daryl weerstaat ze in het begin, maar de mogelijkheid dat hij zijn vrienden verraadt wordt continu benadrukt.

En nu gebeurt het dus weer.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: The Walking Dead, Daryl, Norman Reedus, AMC, Angela Kang

Informatie over de serie: The Walking Dead

Populair nieuws