'Lord of the Rings'-achtige 'The Wheel of Time' heeft deze hoofdpersonen

'The Wheel of Time' heeft deze hoofdpersonen

De serie The Wheel of Time legt nadruk op zijn personages leren we nu.

Jim Pedd, 21 september 2021 07:52

Showrunner Rafe Judkins biedt inzicht in hoe men de acteurs gekozen heeft om de drie jonge mannen uit het dorp Emond's Field in de epische fantasy serie The Wheel of Time te spelen.
Judkins sprak met de site Den of Geek over de wijze waarop de makers het personage Rand al'Thor gezocht hebben. Hij is in de boeken van Robert Jordan een schaapherder met rood haar, waardoor hij heel erg opvalt in het dorp. "Met Rand wilden we een acteur vinden die de goedheid van het personage naar voren wilden brengen, maar ook de complexe kanten. Iemand die hem duidelijk kon belichamen, een herder in de bergen die nooit een avontuur wilde beleven zoals hij dat gaat doen."

Perrin en Matrim
Wat de andere twee mannen betreft, de zwijgzame smit Perrin Aybara en de cynische Matrim Cauthon, hoopt Judkins ook dat men erin geslaagd is hen te belichamen.

"Mat en Perrin zijn veel meer dan gewone bijpersonages. Soms hadden mensen het gevoel dat ze niet echt met hen konden meeleven, tot later in de boeken, toen hun blik op de wereld meer nadruk kreeg."

De drie personages hebben heel verschillende persoonlijkheden en lotsbestemmingen. Maar allemaal komen ze op dezelfde manier het verhaal binnen. Zij zijn vrienden van dezelfde leeftijd die uit dezelfde locatie komen, en mogelijk gezien worden als de redders van de wereld.
Bron: CBR

Lees meer over: The Wheel of Time, Amazon, Prime Video, Rafe Judkins

Populair nieuws