Deze serie gaat vergeleken worden met 'Game of Thrones'

The Wheel of Time wordt een soort Game of Thrones en Lord of the Rings-achtige show.

Bram de Groot, 17-09-2021 11:21

Prime Video werkt aan heel wat series met flinke productiebudgetten. Amazon wil daarmee hoe dan ook de achterstand op Netflix in halen. Onder meer de fantasyserie The Wheel of Time moet succes gaan brengen.
Maar die serie zal ook heel wat herinneringen oproepen. Zo werd de serie al vergelijken met de filmreeks The Lord of the Rings. Ook showrunner Rafe Judkins denkt dat The Wheel of Time vergeleken gaat worden met bestaand materiaal, ook zeker met de HBO-serie Game of Thrones.

The Wheel of Time is als Game of Thrones
In gesprek met Den of Geek geeft Judkins toe dat het onvermijdelijk is dat zijn serie wordt vergeleken met Game of Thrones. Maar hij geeft wel mee dat de Wheel of Time-boeken er eerder waren dan de boeken van George R.R. Martin.

"The Wheel of Time kwam eerder uit dan Game of Thrones, wat de boeken betreft. Er zit zoveel in Game of Thrones - en George [R.R. Martin] kan dat ook vertellen - dat werd geïnspireerd door The Wheel of Time," aldus de showrunner. "Maar wij als makers moeten er rekening mee houden dat Game of Thrones al verschenen is en een referentiepunt voor veel publiek is."

Voor actrice Rosamund Pike is een belangrijke rol weggelegd en op 19 november start The Wheel of Time op Prime Video aan de acht afleveringen.
Bron: Den of Geek

Lees meer over: The Wheel of Time, Het Rad des Tijds, Rosamund Pike, Josha Stradowski, Marcus Rutherford, Zoe Robins, Barney Harris, Madeleine Madden, Amazon Prime Video

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Recensie HBO Max-serie 'Succession' seizoen 4

Recensie HBO Max-serie 'Succession' seizoen 4

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix