Komt Netflix binnenkort met een gratis abonnement?

Komt Netflix binnenkort met een gratis abonnement?

Gebruikers zouden met het gratis abonnement toegang krijgen tot een kwart van het aanbod van de streamingdienst...

Geoffrey Ketels, 22 september 2021 om 12:21

Netflix voert momenteel testen uit met een gratis abonnement op haar streamingdienst. Met het gratis abonnement zou er toegang verkregen kunnen worden tot één vierde van het totale aanbod van de streamingdienst.
De test die momenteel wordt uitgevoerd door Netflix vindt plaats in Kenia. Gebruikers die zich aanmelden voor een abonnement dienen geen betaalmethode in te voeren. Met het gratis abonnement kan er toegang worden gekregen tot ongeveer één vierde van de volledige catalogus. De gratis versie zou enkel en alleen werken op Android-toestellen.

Om het gratis Netflix-abonnement te kunnen gebruiken in Kenia dient er een account te worden aangemaakt. Gebruikers dienen bij aanmelding aan te geven minstens achttien jaar oud te zijn. Het invoeren van een betaalmethode is niet vereist. Vooralsnog zou het uitsluitend gaan om een test in Kenia. Het is nog niet bekend of het gratis abonnement ook naar andere landen zal komen of niet.

Beperkingen
Er zijn verschillende beperkingen waar gebruikers van het gratis Netflix-abonnement rekening mee dienen te houden. In eerste instantie wordt er bijvoorbeeld slechts toegang verleend tot een kwart van het volledige aanbod van de streamingdienst. Daarnaast is ook downloaden voor offline gebruik niet mogelijk. De gratis versie werkt ook niet op een computer of televisie, maar uitsluitend op Android-toestellen.

Netflix heeft in een bekendmaking aangegeven dat het de Kenianen graag kennis wil laten maken met haar dienst. Vanuit de gratis versie van het abonnement is het eenvoudig mogelijk om een upgrade te doen naar een volwaardig abonnement.

Het is niet voor het eerst dat Netflix testen uitvoert met gratis mogelijkheden of abonnementen. Vorig jaar nog werden er testen uitgevoerd met een Watch Free-pagina. Op deze manier was het voor gebruikers van over de hele wereld mogelijk om zich gratis aan te melden waarna er een aantal afleveringen van door Netflix zelf geproduceerde series en films konden worden bekeken. De gratis probeerversie werd echter offline gehaald in april van dit jaar.

Lees meer over: Netflix, streamingdienst, streamingdiensten, serie, series

Populair nieuws