search
Kon 'LOST' geen zevende seizoen krijgen?
Series / Nieuws

Kon 'LOST' geen zevende seizoen krijgen?

De serie LOST kende een nogal tegenvallend einde, kan men niet meer maken?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De schrijvers van de serie LOST hebben geen spijt over het einde van de serie. Deze werd bedacht door J.J. Abrams, Damon Lindelof en Jeffrey Lieber.

Centraal stonden de overlevenden van Oceanic Flight 815, een vliegtuig dat op een mysterieus eiland crasht. Daar onthullen zich heel wat bizarre gebeurtenissen. Gedurende 121 afleveringen, verspreid over zes seizoenen, zagen we die zich langzaam laten ontrafelen. Althans...

Het einde
Het einde werd nogal kritisch ontvangen door de kijker. Dat had er vooral mee te maken dat men eindeloos nieuwe mysteries bedacht, maar nooit oplossingen leek te bedenken.

Lindelof verscheen recent tijdens de The Storm Podcast en vertelde dat de schrijvers wisten dat de serie moest eindigen met seizoen 6. Dat wisten ze al bij seizoen 3.

"Er was nooit spijt van onze kant. Er was geen moment dat wij dachten: 'oh, misschien hebben we een seizoen 7 nodig'. Het was eerder omgedraaid, alsof we hen wilden overtuigen dat we het in vijf seizoenen konden doen."

Dat deed men niet, waardoor de serie inderdaad na zes seizoenen eindigde. Dat is maar goed ook, want er waren veel mysteries opgezet, die echt wel een antwoord behoefden. Hoe onbevredigend die ook waren.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen