search
Het enige ding waar de makers van 'LOST' spijt van hebben
Series / Nieuws

Het enige ding waar de makers van 'LOST' spijt van hebben

LOST eindigde alweer zo'n elf jaar geleden. Dit is waar de makers spijt van hebben.

De laatste aflevering van de serie LOST verscheen op 23 mei 2010 en het einde van de serie van Jeffrey Lieber, J.J. Abrams en Damon Lindelof zorgde voor veel discussie. En juist dat einde is ook datgene waar de makers nu spijt van hebben.

In gesprek met Vulture zei Carlton Cuse dat ze spijt hebben van het allerlaatste einde van de avonturenserie. Aan het einde van de serie zijn beelden te zien die tijdens het eerste seizoen al waren opgenomen, namelijk een strand met het neergestorte vliegtuig.

"We hebben maar over één ding spijt en dat was aan het allerlaatste einde," aldus Cuse in gesprek met Vulture. Hij legde uit dat die beelden werden gebruikt om een overgang te maken tussen het emotionele einde en de reclames.

Onbedoeld gevoel bij kijker
In het shot zijn geen overlevenden te zien, geen voetstappen in het zand en geen chaos. De kijkers zagen dit ook en dat zorgde ervoor dat er vragen werden gesteld en dat kijkers op onderzoek uitgingen.

"We plaatsten die beelden aan het einde van de serie en ik denk dat het probleem was dat het publiek zo begaan was met LOST en dat alles een betekenis had en dus dat ook het allerlaatste einde iets betekende," herinnert Cuse zich.

"Dus ze gingen zich verdiepen in die beelden en dachten dat alle personages toen al dood waren. Dat was niet de bedoeling. De bedoeling was alleen om een "‹"‹verhalende pauze te creëren. Maar het bleek te onheilspellend. Het kreeg een andere betekenis," aldus Cuse. "Dit zorgde voor een misvatting."

Lees ook: Bijna dodelijke stunt tijdens slotaflevering serie 'LOST'
Lees ook: Honest Trailers neem de serie 'Lost' op de korrel en dat doet soms best een beetje pijn
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen