Nieuw op Netflix: De veelbelovende miniserie 'Maid'

Dit is misschien wel één van de beste nieuwe (mini)series op Netflix van de maand oktober...

Geoffrey Ketels, 30-09-2021 15:04

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Met het aanbreken van de maand oktober verschijnt er meteen een nieuwe serie op streamingdienst Netflix waar velen naar hebben uitgekeken. We hebben het hierbij dan concreet over de serie Maid.
Maid vertelt het verhaal van een jonge moeder genaamd Alex (gespeeld door Margaret Qualley). Zij heeft een baan als schoonmaakster en tracht alles in het werk te stellen om haar kind een goede verzorging te bieden en een degelijke toekomst voor hen allebei op te bouwen.

Voor deze gloednieuwe miniserie geldt dat ze is gebaseerd op de zeer populaire memoires genaamd Maid: Hard Work, Low Pay, and a Mother's Will to Survive van Stephanie Land. De memoires verschenen in het jaar 2019.

Verantwoordelijk voor het maken van de serie is Molly Smith Metzler. De producers van deze reeks waren eerder ook al betrokken bij onder meer Shameless en Promising Young Woman.

Veelbelovende cast
Niet alleen in het productieteam zijn enkele bekende namen terug te vinden. Dit geldt ook zeker voor de cast van de reeks. Naast Margaret Qually is het namelijk zo dat bijvoorbeeld ook haar moeder Andy MacDowell in de reeks te zien is. Haar kennen we nog van onder meer Four Weddings and a Funeral. Ook Nick Robinson, Anika Noni Rose evenals Tracy Vilar maken deel uit van de cast.

De miniserie Maid is vanaf morgen, vrijdag 1 oktober 2021 te bekijken op streamingdienst Netflix.


Lees meer over: Maid, serie, series, Netflix

Populair nieuws