search
Deze legendarische film moet zowaar een tv-serie worden
Series / Nieuws

Deze legendarische film moet zowaar een tv-serie worden

Butch Cassidy and the Sundance Kid staat op de rol om naar het kleine doek te gaan.

Het vertalen van films naar tv-series gebeurt aan de lopende band. Soms gaat het goed, soms blijft de poging bij een niet opgepakte pilot. Dit keer is het de beurt aan een tv-serie over Butch Cassidy.

Stone Village Television heeft volgens The Hollywood Reporter de rechten verworven van de filmrechten van het boek Butch Cassidy: The True Story of an American Outlaw van schrijver Charles Leerhsen. Meerdere partijen zouden de laatste periode te maken hebben gehad met een biedingsoorlog.

De serie zou door Stone Village Television zelf gefinancieerd worden en er zou een miniserie ontwikkeld gaan worden met een hoge productiewaarde. Er wordt nu gezocht naar een tv-zender of streamingdienst die de serie uiteindelijk weer zou willen overnemen.

Butch Cassidy and the Sundance Kid
De serie zou zich op een internationaal publiek moeten rechten, al zou er ook een sterk Latijns-Amerikaans component in moeten komen. Het verhaal zou zich afspelen in de States, in Latijns Amerika en eindigen in Bolivia.

In Butch Cassidy and the Sundance Kid uit 1969 speelden Paul Newman en Robert Redford de hoofdrollen. De western verzilverde vier van de zeven Oscarnominaties.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen