search
Opnames negende seizoen 'Doctor Who' van start
Series / Nieuws

Opnames negende seizoen 'Doctor Who' van start

En de gastacteurs voor de tweedelige aflevering zijn aangekondigd.

De BBC heeft laten weten dat de opnames van het negende seizoen van Doctor Who van start zijn gegaan. Daarnaast is aangekondigd dat Paul Kaye een rol zal spelen in een tweedelige aflevering. Welke rol hij speelt is nog niet bekend. Verder is ook Morven Christie gecast in de tweedelige aflevering.


"Als kind van de jaren 1970, waren de twee series die je keek 'Top of the Pops' en 'Doctor Who'," aldus Paul Kaye. "Ze waren onmisbaar. Ik schreef zelfs een lied met de naam 'Looking for Davros' in mijn eerste punkband en ik zong het als een gedementeerde Dalek. En ik ocht halverwege de jaren negentig 'TOTP' presenteren. Dus deze rol krijgen in Doctor Who maakt die dromen compleet. Peter [Capaldi] is de perfecte Doctor en ik geniet elke minuut van deze ervaring, zelfs die vijf uur die ik in de make-up door moet brengen."

Andere acteurs en actrices die zich bij Peter Capaldi en Jenna Coleman voegen in de tweedelige aflevering zijn Zaqi Ismail, Steven Robertson en Neil Fingleton. Steven Moffat aan het woord: "Een geweldige gastcast voor deze geweldige en angstaanjagende tweedelige aflevering van Toby Whithouse. Peter Capaldi en Jenna Coleman zijn terug in Cardiff, in de TARDIS en klaar voor actie, in een van onze engste avonturen tot nu toe!"

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen