search

Ons nieuws van donderdag 15 januari 2015

Mike Myers tekent exclusieve deal met HBO
Series / Nieuws

Mike Myers tekent exclusieve deal met HBO

De komende twee jaar mag hij series maken voor de zender.

Gisteren was er nog een aankondiging van Amazon, dat Woody Allen een televisieserie zou maken voor de online retailer. Nu is er een aankondiging van HBO, dat Mike Myers de komende twee jaar verschillende exclusieve projecten zal ontwikkelen voor de kabelaar.

HBO programming president Michael Lombardo: "Mike Myers is een van de grootste komediegeesten van deze en elke andere era en de kans om met een talent van zijn statuur te mogen samenwerken is erg spannend." En Mike Myers heel kort: "Ik ben blij bij HBO te zijn."

Recent regisseerde hij nog de documentaire Supermensch: The Legend of Shep Gordon. Of hij ook voor HBO iets zal regisseren, of bijvoorbeeld een gloednieuwe serie gaat ontwikkelen, is nog niet bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw castlid voor 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

Nieuw castlid voor 'The Walking Dead'

Ross Marquand speelt mogelijk het personage Aaron.

Er is weer een nieuwe acteur gecast voor het vijfde seizoen van AMC-serie The Walking Dead. Volgens The Hollywood Reporter, voegt Ross Marquand zich bij de tweede helft van het vijfde seizoen. Mogelijk heeft hij ook al getekend voor het zesde seizoen, dat al aangekondigd is.

AMC heeft geen details bekend gemaakt rond het personage dat Marquand, maar vroege speculatie suggereert dat hij een belangrijk personage uit de comics mag spelen. Hij zou Aaron zijn, een van de inwoners van het fictieve stadje Alexandria. Dit komt voort uit een opmerking van Robert Kirkman, die zei dat er een "erg prominent homoseksueel personage uit de comics" geïntroduceerd zou worden in het seizoen.

De serie keert terug op 8 februari.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Lucy Lawless en Stuart Townsend gecast in 'Salem' seizoen 2
Series / Nieuws

Lucy Lawless en Stuart Townsend gecast in 'Salem' seizoen 2

De opnames van het nieuwe seizoen gaan vandaag van start.

WGN America heeft aangekondigd dat Lucy Lawless (Xena: Warrior Princess, Spartacus), Stuart Townsend (The League of Extraordinary Gentlemen), Joe Doyle Raw en Oliver Bell (The Saint) gecast zijn in het tweede seizoen van Salem, waarvan de opnames vandaag van start gaan in Shreveport. Lawless zal de rol spelen van gravin Marburg, een van de laatste overlevenden uit een bloedlijn van Duitse heksen en Townsend speelt de rol van Engelse aristocraat Samuel Wainwright.

Salem is een nieuwe vertelling van het verhaal over de beruchte heksenvervolgingen in het koloniale Massachusetts in de 17e eeuw. De hoofdrollen in de serie zijn weggelegd voor Janet Montgomery als Mary Sibley, Shane West als John Alden, Seth Gabel als Cotton Mather, Ashley Madekwe als Tituba, Tamzin Merchant als Anne Hale, Elise Eberle als Mercy Lewis en Iddo Goldberg als Isaac Walton. Salem is een creatie van Brannon Braga en Adam Simon, die ook samen de scripts schrijven. De serie wordt daarbij ook geproduceerd door Braga en Simon, in samenwerking met Jeff Kwatinetz en Josh Barry van Prospect Park.

Het tweede seizoen van Salem zal in april 2015 worden uitgezonden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opnames negende seizoen 'Doctor Who' van start
Series / Nieuws

Opnames negende seizoen 'Doctor Who' van start

En de gastacteurs voor de tweedelige aflevering zijn aangekondigd.

De BBC heeft laten weten dat de opnames van het negende seizoen van Doctor Who van start zijn gegaan. Daarnaast is aangekondigd dat Paul Kaye een rol zal spelen in een tweedelige aflevering. Welke rol hij speelt is nog niet bekend. Verder is ook Morven Christie gecast in de tweedelige aflevering.

"Als kind van de jaren 1970, waren de twee series die je keek 'Top of the Pops' en 'Doctor Who'," aldus Paul Kaye. "Ze waren onmisbaar. Ik schreef zelfs een lied met de naam 'Looking for Davros' in mijn eerste punkband en ik zong het als een gedementeerde Dalek. En ik ocht halverwege de jaren negentig 'TOTP' presenteren. Dus deze rol krijgen in Doctor Who maakt die dromen compleet. Peter [Capaldi] is de perfecte Doctor en ik geniet elke minuut van deze ervaring, zelfs die vijf uur die ik in de make-up door moet brengen."

Andere acteurs en actrices die zich bij Peter Capaldi en Jenna Coleman voegen in de tweedelige aflevering zijn Zaqi Ismail, Steven Robertson en Neil Fingleton. Steven Moffat aan het woord: "Een geweldige gastcast voor deze geweldige en angstaanjagende tweedelige aflevering van Toby Whithouse. Peter Capaldi en Jenna Coleman zijn terug in Cardiff, in de TARDIS en klaar voor actie, in een van onze engste avonturen tot nu toe!"

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
DVD-recensie: 'Fawlty Towers' complete collectie
Series / Blu-ray Review

DVD-recensie: 'Fawlty Towers' complete collectie

Puike uitgave van een hilarische komedieserie.

Cast John Cleese (Basil Fawlty), Prunella Scales (Sybil Fawlty), Andrew Sachs (Manuel), Connie Booth (Polly Sherman), Ballard Berkeley (Major Gowen) | Jaren: 1975-1979 | TV-release: BBC

Fawlty Towers is een populaire serie uit de jaren zeventig, waarin John Cleese de hoofdrol speelt van Basil Fawlty. Het geheel staat bekend om de goede humor en werd dan ook positief ontvangen. Niet lang geleden werd door Lime-Light Pictures een nieuwe complete collectie uitgegeven.

Fawlty Towers speelt zich af in een hotel in het Engelse badplaatsje Torquay. De eigenaar van het hotel is de norse, nukkige en onhandige Basil Fawlty (Cleese). Hij wordt op de hielen gezeten door zijn dominante vrouw Sybil (Scales). Hoe meer leugentjes hij verzint om eerder begane fouten te verdoezelen, hoe erger de situatie wordt. Het personeel, vooral serveerster / kamermeisje Polly (Booth), doet haar best om de zaak bij te sturen, maar het blijft een puinhoop.

In totaal werden er twaalf afleveringen gemaakt van de serie, die je allemaal terugvindt op deze uitgave. Toen de twee seizoenen gemaakt werden, was de ontvangst niet gigantisch positief. Sommige recensenten vonden de humor maar flauw. Met de jaren werd het geheel toch populairder en werd het één van de favoriete series van John Cleese.

[video_embed]854[/video_embed]

DVD: Fawlty Towers complete collectie | Duur: 360 min. + 140 minuten bonus | Release: december 2014 | Video: 1.33:1 | Audio: Engels Dolby Digital 2.0 | Discs: 3x DVD| EAN: 5-412012-164710 | Met dank aan: Lime-Lights Pictures

De uitgave van Lime-lights bestaat uit een nette slipcover, met daarin drie dunne Dvd-hoezen. Elke hoes bevat één afzonderlijke disc en dus ook één seizoen. Daarnaast is er nog een derde hoes, met daarin de extra's van de serie. Achterop elke uitgave zie je een uitgebreide synopsis van elke aflevering. Er staan er zes op elk van de discs.

Verder is de coverart vrij standaard en niet bijzonder. Op de slipcover een andere afbeelding dan op de afzonderlijke hoezen, maar daarmee heb je het ook wel gehad. Voorop zie je de belangrijkste personages in de BBC-serie. Achterop de slipcover zie je verder een kort overzicht van de inhoud van elke hoes. Op de hoezen zelf uitgebreidere informatie.

Zoals duidelijk te lezen valt voorop de uitgave, is het beeld remastered. Dat houdt in dat er iets aan gesleuteld is en dat zie je ook wel terug. Het beeldformaat is nog 1.33:1, maar de kleuren zien er nu gewoon goed uit. Het geheel oogt wel wat ouderwets, maar storen doet dat nooit. Met de audio zit het ook wel snor. Iedereen is goed te verstaan en het geluid is op z'n minst helder te noemen. Lime-Lights heeft voor een nette Dvd uitgave gezorgd.



Extra's
Ook met de extra's zit het meer dan snor bij deze uitgave. Er zitten interview in met de belangrijkste castleden (zijnde John Cleese, Andrew Sachs en Prunella Scales), waarin zij uitgebreid vertellen over hun ervaringen met het maken van de series. Deze zijn van wisselende lengte. Vooral het interview met Cleese, die ook veel vertelt over het schrijven van afleveringen, is uitgebreid. Het gesprek met hem duurt vijftig minuten. Andrew Sachs komt 25 minuten aan het woord en Prunella Scales in totaal acht minuten.

Dan is er nog een extra met de titel De "Torquay Tourist Guide", waarin gekeken wordt naar het ontstaan van de serie. Hoe kwam Cleese aan het idee? Dat is een mooi verhaal en gaat over Donald Sinclair, eigenaar van een hotel waar ooit de Monty Python groep verbleef. Andere extra's zijn bloopers, the End of Fawlty Towers, Basil Fawlty in Opstand en een half uur durende documentaire waarin teruggekeken wordt naar de serie.

Toekomst
Wat betreft de toekomst is het duidelijk. Het is gedaan met de avonturen van Basil Fawlty. Dat wordt duidelijk uit het feit dat er meerdere pogingen ondernomen zijn tot het maken van een nieuw seizoen en tot het maken van remakes. Die zijn allemaal mislukt en dus moeten we het doen met deze twaalf afleveringen, die samen zo'n zes uur duren.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zesde seizoen 'Community' krijgt premièredatum
Series / Nieuws

Zesde seizoen 'Community' krijgt premièredatum

We hoeven maar tot maart te wachten op de nieuwe afleveringen.

[video_embed]853[/video_embed]

Yahoo Screen heeft middels bovenstaande video bekend gemaakt wanneer de uitzendingen van het zesde seizoen van Community van start gaan. Het dertien afleveringen tellende seizoen zal op 17 maart van start gaan, met twee afleveringen. Vervolgens is er elke week een nieuwe aflevering. De finale van het zesde seizoen wordt op 2 juni uitgezonden.

Veel is er nog niet bekend over het zesde seizoen. Rollen worden gespeeld door Joel McHale, Gillian Jacobs, Alison Brie, Danny Pudi, Jim Rash en Ken Jeong. Verder zijn er rollen voor nieuwkomers Paget Brewster en Keith David.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  3. 3. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  4. 4. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

  5. 5. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

Bekijk alle artikelen