Disney+ maakt van oktober een topmaand met veel nieuwe series

Disney+ maakt van oktober een topmaand

Disney+ voegt in de maand oktober een boel nieuwe series toe.

Jim Pedd, 5 oktober 2021 om 17:08

Vandaag kijken we naar alle nieuwe series die in de maand oktober worden toegevoegd aan het aanbod van streamingdienst Disney+. Zet je maar schrap, want het zijn er behoorlijk wat!
WEKELIJKS
Y: The Last Man

6 OKTOBER
9/11: One Day in America: Geproduceerd in samenwerking met het 9/11 Memorial & Museum, biedt de zesdelige serie een uitgebreide verslaggeving van de dag door enkel gebruik te maken van archiefbeelden - waarvan sommige nooit eerder vertoond - en nieuwe, originele interviews met ooggetuigen die ondertussen bijna twee decennia hebben gehad om te reflecteren over de gebeurtenissen die ze overleefden. Het resultaat is een van de meest krachtige, meeslepende en emotioneel beladen verslagen ooit geproduceerd over deze onfortuinlijke dag.

Among the Stars: De serie is een vlieg op de muur in de wereld van NASA, vanuit zowel de lucht als op de grond. O.a. astronaut Chris Cassidy wordt gevolgd.

Empire: Een uniek familiedrama gesitueerd rond een hip-hop imperium. De serie gaat over Lucious Lyon (Oscar- genomineerde Terrence Howard), een charismatische superster die zich klaar maakt voor de beursgang van zijn bedrijf. Dat avontuur zal gepaard gaan met de nodige middelen, zij het eerlijk of oneerlijk.

Good Karma Hospital: In een kustplaats in het tropische Zuid-India komt de jonge dokter Ruby Walker aan bij het vervallen Good Karma Hospital om zich aan te sluiten bij een team van toegewijde maar overwerkte medici. Gerund door de lekker excentrieke Engelse Lydia Fonseca, is dit kleine, vindingrijke ziekenhuis met veel te weinig budget het hart van de lokale bevolking. Het is meer dan een medische post - het is een thuis.

Rel: Rel is een een succesvolle, hardwerkende vader en echtgenoot aan de West Side van Chicago, wiens leven perfect op schema ligt. Dat wil zeggen, totdat hij erachter komt dat zijn vrouw een affaire heeft met zijn eigen kapper - de ergste persoon voor je vrouw om mee te slapen, want hoe moeilijk het ook is om liefde te vinden, het is nog moeilijker om een goede kapper te vinden. Nu hij gescheiden is, en zijn zoon en dochter verhuisd zijn naar Cleveland met hun moeder, moet Rel beginnen aan de moeilijke taak om zijn leven opnieuw op te bouwen als een alleenstaande vader.

13 OKTOBER
Just Beyond: Elke aflevering heeft met een nieuwe cast van personages die op een verbazingwekkende reis van zelf- ontdekking in een bovennatuurlijke wereld van heksen, aliens, geesten en parallelle universa gaan. Stine, veelvuldig auteur van horrorfictie voor jongeren, waaronder de series "Goosebumps" en "Fear Street", jaagt al meer dan 35 jaar wereldwijd lezers de stuipen op het lijf met zijn verhalen.

Reservation Dogs: Reservation Dogs, met Sterlin Harjo en Taika Waititi, is een komedie die de avonturen volgt van vier inheemse tieners op het platteland van Oklahoma die stelen, roven en redden om zo naar het exotische, mysterieuze en verre land Californië proberen te komen. Reservoir Dogs is een verrassende en grappige komedie en elke aflevering duurt een half uur.

Disney Secrets of Sulpher Springs: De ouders van de 12-jarige Griffin Campbell hebben zojuist hun leven ontworteld door naar een nieuwe stad te verhuizen en eigenaar te worden van een verlaten hotel in de hoop het terug te brengen naar de levendige vakantiebestemming die het ooit was. Niet lang nadat Griffin zijn eerste dag op een nieuwe school begint, komt hij erachter dat het hotel waar hij zojuist is ingetrokken naar verluidt wordt achtervolgd door de geest van een meisje dat decennia geleden is verdwenen.

Godfather of Harlem: Godfather of Harlem vertelt het waargebeurde verhaal van de beruchte misdaadbaas Bumpy Johnson, die begin jaren zestig terugkeerde van tien jaar gevangenisstraf om de wijk te vinden waar hij ooit de macht had. Met de straten onder controle van de Italiaanse menigte, moet Bumpy het opnemen tegen de Genovese misdaadfamilie om de controle terug te krijgen. Tijdens de gewelddadige strijd vormt hij een alliantie met de radicale predikant Malcolm X.

20 OKTOBER
Apocalypse: War of the Worlds: De Koude Oorlog, die aanving in 1945 en duurde tot 1991, is een geschiedenis die bepaald werd door de confrontatie van twee werelden en twee systemen. Het kapitalistische Westen, gedomineerd door de machtige Verenigde Staten, neemt het op tegen het communistische Oosten, het Sovjetrijk. Beide partijen bezitten het ultieme wapen: de atoombom. Geen van beide partijen kan die echter gebruiken, omdat het gevaar van een nucleaire apocalyps te groot is. Deze balans van angst zorgt paradoxaal genoeg voor een halve eeuw vrede en welvaart in het Westen; elders in de wereld weerklinkt echter wapengekletter.

Pagan Peak: Wanneer een gruwelijk geënsceneerd lichaam wordt gevonden op een bergpas in de Alpen, dichtbij de Duits- Oostenrijkse grens, worden twee rechercheurs gestuurd voor onderzoek. Voor de Duitse detective Ellie is dit de eerste echte uitdaging van haar carrière; haar Oostenrijkse tegenhanger Gedeon lijkt echter alle ambities in zijn werk te hebben verloren. Al snel ontdekken ze meer plaats delicten met symbolisch geposeerde slachtoffers, die doen denken aan heidense rituelen.

Studio Tarara: 1993. Achter de schermen van VTM verliezen de acteurs van de populaire sketchshow Studio Tarara zich in een spiraal van zelfdestructie. Ricky is verslaafd aan drank en drugs, Sandra aan seks en Jean is een machtsgeile pervert. Er is hoop wanneer zowel Ricky als Sandra de liefde vinden, maar een onverwachte zelfmoord sleurt de hele studio mee in een onderzoek.

27 OKTOBER
Amigo's: Vijf gedetineerden komen ongeveer gelijktijdig vrij uit de gevangenis. Rik, die de leiding neemt over het team, heeft leren koken in de gevangenis en wil een eigen restaurant beginnen. Ze sluiten één deal: Ze blijven op het rechte pad. Halil houdt zich hier niet aan. Hij steelt het benodigde geld dat hij nodig heeft om vennoot te worden. Het pand wordt hen aangeboden door de louche zakenman Alain. Alain lijkt wel de goedheid zelve door dit pand aan de groep te geven. Bij restauratiewerken ontdekt Berten echter een lijk in de tuin.

Crimi Clowns: Wesley Tersago studeert aan de Amsterdamse Filmacademie, maar wordt daar na zijn vierde jaar aan de deur gezet. Hij komt terecht in de gangsterbende van zijn vader Ronny wanneer ze samen een elektrozaak overvallen. Met een van de gestolen fototoestellen besluit Wesley de praktijken van het genootschap op band te zetten. Wat volgt zijn gewelddadige, maar ook humoristische en zelfs emotionele scènes.

Keeping Faith: Faith Howells is een advocate, echtgenote en moeder. Wanneer haar man plotseling verdwijnt, vecht zij om de waarheid te achterhalen. Ze komt tot de ontdekking dat haar man een dubbelleven leidde. Ze leert ook dat haar idyllische woonplaats in Carmarthenshire, Wales, duistere geheimen herbergt. Dit zorgt ervoor dat het leven dat Faith en haar gezin gewend zijn, wordt bedreigd.

Liar: Laura Nielson is een slimme lerares. Ze is pas net vrijgezel en weet niet zeker of ze weer wil gaan daten. Andrew is een chirurg met een zoon. Deze zoon zit bij Laura in de klas. Wanneer Laura en Andrew elkaar ontmoeten, voelen ze zich direct tot elkaar aangetrokken. Beiden hebben niet in de gaten dat hun aantrekkingskracht verstrekkende gevolgen gaat hebben op elkaars familie.

Spitsbroers (seizoen 1 en 2): In Spitsbroers nemen de Moerman-broers de kijker tien weken lang op sleeptouw in de arena van het Belgische voetbal. Het spelletje is hun grote passie en ze dromen luidop van een carrière als profvoetballer. Een van de twee breekt door, de andere blijft met lege handen achter. Allebei moeten ze keuzes maken, omgaan met succes en falen, prijzen betalen. En allebei moeten ze volwassen worden.

What we do in the Shadows: Het verhaal volgt de drie onsterfelijke vampiers Viago (Taika Waititi), Deacon (Jonathan Brugh) en Vladislav (Jemaine Clement) die zich proberen aan te passen aan de moderne maatschappij. Door het overwinnen van alledaagse obstakels, waaronder het betalen van de huur en het binnen zien te komen in nachtclubs, proberen ze een gewoon leven te leiden.

Lees meer over: Disney Plus, Oktober, maandpreview

Populair nieuws