search

Ons nieuws van dinsdag 5 oktober 2021

Eerste trailer van 'Game of Thrones'-serie 'House of the Dragon' belooft spectaculaire drakengevechten
Series / Trailer

Eerste trailer van 'Game of Thrones'-serie 'House of the Dragon' belooft spectaculaire drakengevechten

Check hier de eerste beelden van de Game of Thrones spin-off House of the Dragon.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
HBO Max zet de komende tijd groot in op Game of Thrones-gerelateerd aanbod. En dus komt men met een boel spin-offs van de hitserie gebaseerd op de boeken van schrijver George R.R. Martin.

De eerste daarvan is House of the Dragon en daarvan hebben we vandaag de eerste trailer gekregen, die je dan ook hieronder kunt bekijken:



House of the Dragon
De serie House of the Dragon is gebaseerd op het boek Fire & Blood van Martin, dat draait om de burgeroorlog binnen de familie Targaryen. Zij vochten een interne strijd over de troonopvolging uit, die bekend kwam te staan als de Dance of Dragons.

Gek is dat niet, want er vochten maar liefst 17 draken met elkaar, die we ook allemaal te zien gaan krijgen in de serie van HBO. Dat belooft dus heel wat actie en geweld.

Precies dat zien we nog niet of nauwelijks in bovenstaande trailer, maar zeker is dat de serie dat met zich meebrengt. En dat die in de loop van 2022 te zien zal zijn op HBO Max, ook hier in Nederland.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix verandert megahit 'Squid Game' om problemen te voorkomen
Series / Nieuws

Netflix verandert megahit 'Squid Game' om problemen te voorkomen

Het telefoonnummer van een man die duizenden telefoontjes kreeg is weg.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Een man in Zuid-Korea kreeg ineens duizenden telefoontjes en tekstberichten nadat zijn telefoonnummer in de serie Squid Game van Netflix te zien was.

Decider meldt dat op de achterkant van een zakenkaartje het nummer van een schaduwachtige organisatie staat. Die organisatie faciliteert in de serie de dodelijke spellen waar de serie om draait.

Een shot verwijderd
Sinds het nieuws naar buiten kwam dat de man een hele grote rits aan telefoontjes kreeg over de serie, heeft Netflix besloten de boel te veranderen.

"Samen met het productiebedrijf werken we eraan om deze zaak op te lossen, en editen we scènes waar nodig met nummers erin."

De man vertelde tijdens een interview dat hij in eerste instantie niet wist waarom hij zoveel gebeld werd, tot een vriend van hem vertelde dat zijn nummer erin zat. Sindsdien krijgt hij tegen de 4.000 telefoontjes per dag op dit moment.

In het eerste seizoen van Squid Game volgen we arme spelers die een spel spelen op leven en dood, voor een miljoenenprijs. Je kunt Squid Game nu op Netflix streamen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'This Is Us'-ster helemaal kapot van het einde
Series / Nieuws

'This Is Us'-ster helemaal kapot van het einde

Milo Ventimiglia was helemaal kapot van het einde toen hij het zag.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Acteur Milo Ventimiglia onthulde dat de finale van This Is Us voor hem enorm pijnlijk was om te zien. Niet omdat hij slecht is, maar omdat het hem gewoon pijn deed na jaren in de serie gespeeld te hebben.

Ventimiglia speelt de hoofdrol van Jack in de serie van NBC die in 2017 van start ging. We volgen de levens van Jack en zijn vrouw Rebecca Pearson en hun drie kinderen, de tweeling Kevin en Kate en hun geadopteerde zoon Randall. Het verhaal springt door meerdere tijdperken en vertelt meerdere perspectieven.

Grote hit
This Is Us bleek meteen bij de start al een succes te zijn en kreeg van NBC vrijwel meteen meerdere seizoenen. NBC besloot tegelijk om de serie, zoals maker Dan Fogelman voor ogen had, met seizoen 6 te laten stoppen.

Tijdens een interview met US Magazine vertelde de acteur het een enorm bevredigend einde te vinden:

"Ik vind het prachtig. Ik denk ook dat het ongelofelijk bevredigend is, prachtig gewoon. Ik was twee weken geleden met Dan op de set en hij vertelde over wat dingen die ik nog niet wist van het einde. Ik was daar met Mandy [Moore]. We keken elkaar aan en waren opgewonden over het idee terug te keren en het te maken, maar we waren ook echt kapot als menselijke wezens omdat we weten dat het mensen echt heel erg gaat raken. Het is geweldig, ik kijk er echt naar uit."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ maakt van oktober een topmaand met veel nieuwe series
Series / Featured

Disney+ maakt van oktober een topmaand met veel nieuwe series

Disney+ voegt in de maand oktober een boel nieuwe series toe.

Vandaag kijken we naar alle nieuwe series die in de maand oktober worden toegevoegd aan het aanbod van streamingdienst Disney+. Zet je maar schrap, want het zijn er behoorlijk wat!

WEKELIJKS
Y: The Last Man

6 OKTOBER
9/11: One Day in America: Geproduceerd in samenwerking met het 9/11 Memorial & Museum, biedt de zesdelige serie een uitgebreide verslaggeving van de dag door enkel gebruik te maken van archiefbeelden - waarvan sommige nooit eerder vertoond - en nieuwe, originele interviews met ooggetuigen die ondertussen bijna twee decennia hebben gehad om te reflecteren over de gebeurtenissen die ze overleefden. Het resultaat is een van de meest krachtige, meeslepende en emotioneel beladen verslagen ooit geproduceerd over deze onfortuinlijke dag.

Among the Stars: De serie is een vlieg op de muur in de wereld van NASA, vanuit zowel de lucht als op de grond. O.a. astronaut Chris Cassidy wordt gevolgd.

Empire: Een uniek familiedrama gesitueerd rond een hip-hop imperium. De serie gaat over Lucious Lyon (Oscar- genomineerde Terrence Howard), een charismatische superster die zich klaar maakt voor de beursgang van zijn bedrijf. Dat avontuur zal gepaard gaan met de nodige middelen, zij het eerlijk of oneerlijk.

Good Karma Hospital: In een kustplaats in het tropische Zuid-India komt de jonge dokter Ruby Walker aan bij het vervallen Good Karma Hospital om zich aan te sluiten bij een team van toegewijde maar overwerkte medici. Gerund door de lekker excentrieke Engelse Lydia Fonseca, is dit kleine, vindingrijke ziekenhuis met veel te weinig budget het hart van de lokale bevolking. Het is meer dan een medische post - het is een thuis.

Rel: Rel is een een succesvolle, hardwerkende vader en echtgenoot aan de West Side van Chicago, wiens leven perfect op schema ligt. Dat wil zeggen, totdat hij erachter komt dat zijn vrouw een affaire heeft met zijn eigen kapper - de ergste persoon voor je vrouw om mee te slapen, want hoe moeilijk het ook is om liefde te vinden, het is nog moeilijker om een goede kapper te vinden. Nu hij gescheiden is, en zijn zoon en dochter verhuisd zijn naar Cleveland met hun moeder, moet Rel beginnen aan de moeilijke taak om zijn leven opnieuw op te bouwen als een alleenstaande vader.

13 OKTOBER
Just Beyond: Elke aflevering heeft met een nieuwe cast van personages die op een verbazingwekkende reis van zelf- ontdekking in een bovennatuurlijke wereld van heksen, aliens, geesten en parallelle universa gaan. Stine, veelvuldig auteur van horrorfictie voor jongeren, waaronder de series "Goosebumps" en "Fear Street", jaagt al meer dan 35 jaar wereldwijd lezers de stuipen op het lijf met zijn verhalen.

Reservation Dogs: Reservation Dogs, met Sterlin Harjo en Taika Waititi, is een komedie die de avonturen volgt van vier inheemse tieners op het platteland van Oklahoma die stelen, roven en redden om zo naar het exotische, mysterieuze en verre land Californië proberen te komen. Reservoir Dogs is een verrassende en grappige komedie en elke aflevering duurt een half uur.

Disney Secrets of Sulpher Springs: De ouders van de 12-jarige Griffin Campbell hebben zojuist hun leven ontworteld door naar een nieuwe stad te verhuizen en eigenaar te worden van een verlaten hotel in de hoop het terug te brengen naar de levendige vakantiebestemming die het ooit was. Niet lang nadat Griffin zijn eerste dag op een nieuwe school begint, komt hij erachter dat het hotel waar hij zojuist is ingetrokken naar verluidt wordt achtervolgd door de geest van een meisje dat decennia geleden is verdwenen.

Godfather of Harlem: Godfather of Harlem vertelt het waargebeurde verhaal van de beruchte misdaadbaas Bumpy Johnson, die begin jaren zestig terugkeerde van tien jaar gevangenisstraf om de wijk te vinden waar hij ooit de macht had. Met de straten onder controle van de Italiaanse menigte, moet Bumpy het opnemen tegen de Genovese misdaadfamilie om de controle terug te krijgen. Tijdens de gewelddadige strijd vormt hij een alliantie met de radicale predikant Malcolm X.

20 OKTOBER
Apocalypse: War of the Worlds: De Koude Oorlog, die aanving in 1945 en duurde tot 1991, is een geschiedenis die bepaald werd door de confrontatie van twee werelden en twee systemen. Het kapitalistische Westen, gedomineerd door de machtige Verenigde Staten, neemt het op tegen het communistische Oosten, het Sovjetrijk. Beide partijen bezitten het ultieme wapen: de atoombom. Geen van beide partijen kan die echter gebruiken, omdat het gevaar van een nucleaire apocalyps te groot is. Deze balans van angst zorgt paradoxaal genoeg voor een halve eeuw vrede en welvaart in het Westen; elders in de wereld weerklinkt echter wapengekletter.

Pagan Peak: Wanneer een gruwelijk geënsceneerd lichaam wordt gevonden op een bergpas in de Alpen, dichtbij de Duits- Oostenrijkse grens, worden twee rechercheurs gestuurd voor onderzoek. Voor de Duitse detective Ellie is dit de eerste echte uitdaging van haar carrière; haar Oostenrijkse tegenhanger Gedeon lijkt echter alle ambities in zijn werk te hebben verloren. Al snel ontdekken ze meer plaats delicten met symbolisch geposeerde slachtoffers, die doen denken aan heidense rituelen.

Studio Tarara: 1993. Achter de schermen van VTM verliezen de acteurs van de populaire sketchshow Studio Tarara zich in een spiraal van zelfdestructie. Ricky is verslaafd aan drank en drugs, Sandra aan seks en Jean is een machtsgeile pervert. Er is hoop wanneer zowel Ricky als Sandra de liefde vinden, maar een onverwachte zelfmoord sleurt de hele studio mee in een onderzoek.

27 OKTOBER
Amigo's: Vijf gedetineerden komen ongeveer gelijktijdig vrij uit de gevangenis. Rik, die de leiding neemt over het team, heeft leren koken in de gevangenis en wil een eigen restaurant beginnen. Ze sluiten één deal: Ze blijven op het rechte pad. Halil houdt zich hier niet aan. Hij steelt het benodigde geld dat hij nodig heeft om vennoot te worden. Het pand wordt hen aangeboden door de louche zakenman Alain. Alain lijkt wel de goedheid zelve door dit pand aan de groep te geven. Bij restauratiewerken ontdekt Berten echter een lijk in de tuin.

Crimi Clowns: Wesley Tersago studeert aan de Amsterdamse Filmacademie, maar wordt daar na zijn vierde jaar aan de deur gezet. Hij komt terecht in de gangsterbende van zijn vader Ronny wanneer ze samen een elektrozaak overvallen. Met een van de gestolen fototoestellen besluit Wesley de praktijken van het genootschap op band te zetten. Wat volgt zijn gewelddadige, maar ook humoristische en zelfs emotionele scènes.

Keeping Faith: Faith Howells is een advocate, echtgenote en moeder. Wanneer haar man plotseling verdwijnt, vecht zij om de waarheid te achterhalen. Ze komt tot de ontdekking dat haar man een dubbelleven leidde. Ze leert ook dat haar idyllische woonplaats in Carmarthenshire, Wales, duistere geheimen herbergt. Dit zorgt ervoor dat het leven dat Faith en haar gezin gewend zijn, wordt bedreigd.

Liar: Laura Nielson is een slimme lerares. Ze is pas net vrijgezel en weet niet zeker of ze weer wil gaan daten. Andrew is een chirurg met een zoon. Deze zoon zit bij Laura in de klas. Wanneer Laura en Andrew elkaar ontmoeten, voelen ze zich direct tot elkaar aangetrokken. Beiden hebben niet in de gaten dat hun aantrekkingskracht verstrekkende gevolgen gaat hebben op elkaars familie.

Spitsbroers (seizoen 1 en 2): In Spitsbroers nemen de Moerman-broers de kijker tien weken lang op sleeptouw in de arena van het Belgische voetbal. Het spelletje is hun grote passie en ze dromen luidop van een carrière als profvoetballer. Een van de twee breekt door, de andere blijft met lege handen achter. Allebei moeten ze keuzes maken, omgaan met succes en falen, prijzen betalen. En allebei moeten ze volwassen worden.

What we do in the Shadows: Het verhaal volgt de drie onsterfelijke vampiers Viago (Taika Waititi), Deacon (Jonathan Brugh) en Vladislav (Jemaine Clement) die zich proberen aan te passen aan de moderne maatschappij. Door het overwinnen van alledaagse obstakels, waaronder het betalen van de huur en het binnen zien te komen in nachtclubs, proberen ze een gewoon leven te leiden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensies 'Succession' seizoen 3: Een brute monsterhit
Series / Featured

Recensies 'Succession' seizoen 3: Een brute monsterhit

Dit derde seizoen van Succession zou je eigenlijk niet moeten willen missen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Eindelijk gaat de serie Succession weer verder. Het derde seizoen van deze heerlijk brute serie over de daden van een wel heel rijke familie wordt harder dan ooit.

De beoogd troonopvolger en in ongenade gevallen Kendall heeft eind seizoen 2 besloten zijn vader voor de spreekwoordelijke bus te gooien. Maar die accepteert het natuurlijk niet en dus begint de echte burgeroorlog rond de heerschappij over het bedrijf Waystar RoyCo pas echt. Maar is het seizoen de moeite waard?

De recensies
Dat proberen we voor je op een rij te zetten met de volgende recensies:

The Playlist: "Succession is grappiger en blaakt meer van zelfvertrouwen dan ooit tevoren."

Entertainment Weekly: "Het idee dat Kendall, Shiv, Roman en Connor gewoon beschadigde kinderen zijn die proberen volwassene te spelen staat nog meer centraal dit seizoen, en terwijl de vier kibbelen en vechten, vinden ze ook gemeenschappelijke grond."

Rolling Stone: "Keer op keer weten Armstrong en zijn partners de boel verfrissend te houden door ons eraan te herinneren dat het gebrek aan een ruggengraat de definiërende karaktertrek van zoveel van de regulars is."

Variety: "Tijdens het grootste deel van dit brute seizoen is de grootste uitdaging die Succession zichzelf wederom stelt, ons inzichten en genot geven van het staren naar dit heart of darkness."

IGN Movies: "Seizoen 3 keert met net zoveel hilariteit, zorgen en briljant spel terug als eerdere seizoen, met het verhaal van een burgeroorlog dat je weet vast te houden in dit verhaal over de daden van belachelijk rijke mensen."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max laat nog even op zich wachten: Dit is de lanceerdatum en prijs
Series / Streaming-diensten

HBO Max laat nog even op zich wachten: Dit is de lanceerdatum en prijs

HBO Max wordt in 2022 pas beschikbaar gemaakt in Nederland en krijgt deze prijs.

Helaas. Als je gehoopt had dat HBO Max op korte termijn in Nederland beschikbaar zal zijn, hebben we geen goed nieuws voor je. De komst van de streamingdienst laat nog even tot volgend jaar op zich wachten.

We wisten al dat 26 oktober de lanceerdatum van HBO Max in Europa zou zijn. Maar het was ook bekend dat niet alle Europese landen toegang krijgen tot de streamingdienst op die datum. En dat blijkt dus inderdaad te gelden voor Nederland.

In 2022
De streamingdienst wordt in Nederland en nog eens 20 andere landen in 2022 gelanceerd. Op welke dag dat gaat zijn is nog niet bekend, maar de hoop is natuurlijk dat dit ergens begin van het jaar al kan zijn.

Ook is de prijs nog niet helemaal zeker, al kunnen we vermoedelijk redelijk goed afgaan op de kosten in andere landen. In Finland betaal je straks bijvoorbeeld 8,99 euro per maand voor een abonnement op HBO Max.

Daar komt ook een speciale variant beschikbaar, waar je 5,99 euro per maand betaalt, in ruil voor een jaarabonnement. De kans lijkt groot dat zo'n variant ook in Nederland beschikbaar zal zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Big Bang Theory'-hoofdrolspeelster was doodsbang tijdens de opnames
Series / Nieuws

'The Big Bang Theory'-hoofdrolspeelster was doodsbang tijdens de opnames

Actrice Mayim Bialik was helemaal niet altijd blij tijdens de opnames van de serie.

Mayim Bialik speelde jarenlang de rol van Amy Farrah Fowler in de sitcom The Big Bang Theory. Hoewel het een hele heerlijke lichte serie is, had Bialik er lange tijd veel moeite mee om de rol te spelen.

Oorspronkelijk had The Big Bang Theory slechts vijf hoofdpersonen: Sheldon, Leonard, Penny, Howard en Raj. De cast breidde in seizoen 4 uit met de toevoeging van Amy en Bernadette. Sindsdien werd Bialik een cruciaal onderdeel van de serie, en ontwikkelde zelfs een romance met Sheldon, met wie ze in de finale de Nobelprijs won.

Last van angstaanvallen
Bialik sprak tijdens de webserie Mayim Bialik's Breakdown over haar werk aan de serie. Ze blijkt het altijd eng te vinden om te acteren en soms ook heel bang te worden van improvisatie:

"Mijn angsten rond het spel zijn echt heel, heel groot als het op acteren aankomt. Het is een hoog niveau van angst en als ik bijvoorbeeld improviseer, zonder handvatten, dan bevries ik. Ik bevries letterlijk, krijg een knoop in mijn keel die vast zit en er komen dan tranen op, alsof ik wil huilen."

Dat soort momenten had ze ook tijdens de opnames van The Big Bang Theory. "Dan wilden ze een bepaalde zin horen en dacht ik: 'Okay, dat ga ik regelen. De volgende take doe ik dat'. En dan deed ik dat, maar voelde het niet goed. En soms lachte het publiek niet, en weet je dat het niet grappig is."

"Gewoonlijk kan ik vier of vijf takes doen, voordat mijn keel dat ding begint te doen."

The Big Bang Theory staat op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
William Shatner bereikt een unieke mijlpaal
Series / Nieuws

William Shatner bereikt een unieke mijlpaal

William Shatner gaat de ruimte in met Blue Origins van Jeff Bezos.

William Shatner gaat officieel de ruimte in. De 90-jarige acteur speelde jarenlang de rol van Captain James T. Kirk in Star Trek: The Original Series en zeven daaropvolgende films.

Op 12 oktober stapt Shatner aan boord van de New Shepard NS-18, om even de ruimte in te gaan. Dat werd, nadat daar een hele tijd lang geruchten over rondgingen, vandaag officieel bevestigd door Blue Origin.

De ruimte in
Shatner liet al eens weten dat hij enorm uit keek naar een ruimtereis, vooral nu dat mogelijk werd dankzij Elon Musk en Amazon-baas Jeff Bezos:

"Ik hoor al lange tijd over de ruimte. En nu grijp ik de kans om hem zelf te zien. Wat een wonder," aldus Shatner.

Shatner staat het best bekend om zijn werk als Captain Kirk, maar regisseerde ook zelf materiaal. Volgens het persbericht dat Bezos' Blue Origins uitgaf over de boeking van de acteur wilde Shatner "al heel lang naar de ruimte reizen".

Shatner zal de oudste persoon in de geschiedenis zijn die de ruimte in reist. Hieronder de bevestiging van Blue Origin:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Billions' verliest een van zijn hoofdrolspelers
Series / Nieuws

'Billions' verliest een van zijn hoofdrolspelers

De serie Billions moet het doen zonder een van zijn hoofdrolspelers.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Acteur Damian Lewis keert niet terug in het aankomende zesde seizoen van Billions. Daarmee is de net uitgezonden finale van het vijfde seizoen de zwanenzang van zijn personage.

Details van de finale volgen, dus als je hem nog niet gezien hebt, dan raden we je aan niet verder te lezen.

Finale van Billions
Lewis was in Billions te zien als Bobby Axelrod, die het grootste deel van zijn geld en zijn bedrijven verloor in seizoen vijf, maar die op de vlucht blijft in Zwitserland. Daarmee bevindt hij zich buiten het bereik van het wettelijk systeem van de Verenigde Staten.

Het is een beetje een bitterzoet einde, omdat Axelrod wel wat te verwerken heeft gekregen in het vijfde seizoen. Maar hij wist uit de handen van de Amerikanen te blijven en dat is dan tenminste iets.

"Wat een ongelofelijk genoeg om vijf jaar zo nauw samen te werken met Damian Lewis," zei producent Chuck Koppelman nadat de aflevering te zien was. "David Levien en ik zijn ongelofelijk dankbaar voor je werk Damian, en natuurlijk voor de samenwerking en alles wat je hebt opgeofferd om dit met ons te maken."

De serie Billions is te streamen op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hier heeft 'The Walking Dead'-schurk Negan echt spijt van
Series / Featured

Hier heeft 'The Walking Dead'-schurk Negan echt spijt van

Negan is even goudeerlijk in het nieuwe seizoen van The Walking Dead.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In The Walking Dead had Negan toch ergens spijt van. Dat zou je niet direct verwachten in de serie gezien de houding van het personage van acteur Jeffrey Dean Morgan, maar toch is het zo.

Negan vertelde tijdens een indringend gesprek met Maggie dat zijn thuis "een invasie te verwerken kreeg en mijn mensen gedood werden." Hij vertelde dat zijn mensen "een verlies voelden dat ik niet kon genezen. En ik moest hen uitleggen waarom hun leider er niet in geslaagd was hen te beschermen."

Spijt hebben
Showrunner Angela Kang legt uit waarom Negan daar spijt van heeft.

"Negan vertelt over de aanval op het satellietstation waarbij een complete groep Saviors uitgeroeid is. We weten dat die Saviors slechte dingen gedaan hebben en mensen pijn deden, maar voor onze personages is het interessant omdat het voor hen gezichtsloze, naamloze mensen waren die ze konden doden."

Maar: "Vanuit het perspectief van Negan waren het mensen die hun leven wilden leiden. Ze hadden een familie, er was zelfs een baby Gracie. Zodra je er zo naar kijkt, dan is het een andere zaak. Dan waren het mensen, die hun leven verloren."

De serie The Walking Dead is volledig op Disney+ te streamen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Knallende ruzie rond 'The Sopranos'
Series / Nieuws

Knallende ruzie rond 'The Sopranos'

James Gandolfini en David Chase konden helemaal niet met elkaar overweg.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
We weten al langer dat The Sopranos-bedenker David Chase ruzie had met James Gandolfini. Maar hoe erg het was wisten we niet. Vandaag horen we daar meer over.

Chase bedacht The Sopranos in 1995 en tussen 1999 en 2007 was de serie te zien. Het was een gigantische hit voor betaalzender HBO, en won een Primetime Emmy for Outstanding Drama Series, de eerste van HBO. Het werd een cultureel fenomeen, mede dankzij het geweldige werk van acteur Gandolfini.

Flink ruzie maken
Gandolfini en Chase werken niet alleen aan de serie samen, in 2012 werkte Chase weer met de in 2013 overleden acteur samen aan de film Not Fade Away.

Tegenover de Happy Sad Confused-podcast vertelde Chase dat hij tegen het zesde seizoen nauwelijks meer een woord kon wisselen met de als moeilijk te boek stane Gandolfini. Hij haatte hem zelfs:

"We praatten nauwelijks. Ik weet nog dat we bij het laatste feestje, een screening of bij de Emmy's, maar in elk geval de laatste keer dat we samen waren, dat we aan tafel zaten en Gandolfini gewoon zijn eten at en zijn vrouw zei: 'Jim, kom hier zitten' en hij haar compleet negeerde en gewoon aan het eten was. Hij begon dat gedoe, in bijzijn van mijn vrouw was ik ziedend. Ik zei ineens: 'Ik haat die motherfucker, ik haat die kerel'. Zover was het gekomen."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead: World Beyond' heeft een hele grote schok
Series / Nieuws

'The Walking Dead: World Beyond' heeft een hele grote schok

De serie The Walking Dead: World Beyond eindigt met een wel heel grote cliffhanger.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het tweede seizoen van de serie The Walking Dead: World Beyond doet er nog een tandje bovenop. In dit artikel vertellen we je over de grote schok aan het einde van de eerste aflevering van het tweede seizoen.

Helemaal aan het einde van de aflevering zien we dat de serie er niet voor terugdeinst zijn personages in de laatste afleveringen gruweldaden te laten begaan.

The Walking Dead: World Beyond
Hope en Iris beginnen de serie met een zoektocht naar hun vader. Die stuurt hen een boodschap dat hij in gevaar is bij de Civic Republic.

Uiteindelijk blijkt dat het een manier was voor de CRM om Hope te lokken, die zich bij hen zou moeten voegen. Aan het einde van het tweede seizoen begaat ze een gruweldaad.

Iris komt erachter dat de Campus Colony niet meer bestaat. Ze vermoedt dat er iets mis is gegaan en dat de CRM daarmee te maken heeft. Terwijl ze 's nachts een CRM-faciliteit verkent, loopt ze een CRM-soldaat tegen het lijf en ze vermoordt hem, ondanks dat daar geen directe reden voor is.

En dat gaat gevolgen krijgen. De aflevering heet Konsekans, wat Creools is voor gevolgen. Welke dat worden moeten we nog zien. The Walking Dead: World Beyond is op Prime Video te zien, met wekelijks een nieuwe aflevering.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Megahit van Netflix 'Squid Game' was wel heel lang in de maak
Series / Nieuws

Megahit van Netflix 'Squid Game' was wel heel lang in de maak

Er is maar liefst tien jaar gewerkt om de serie Squid Game gemaakt te krijgen.

Squid Game-regisseur Hwang Dong-hyuk stelt dat de serie meer dan een decennium in de maak was, voordat hij hem kon pitchen en mocht maken. Dat komt door het unieke uitgangspunt.

De serie Squid Game werd op 17 september op Netflix geplaatst en bleek een gigantisch succes. De Zuid-Koreaanse serie volgt 456 mensen met enorme schulden. Zij doen mee aan een reeks dodelijke spellen voor kinderen en hopen een gigantische geldprijs te winnen.

Squid Game-maken
Netflix boekt een gigantisch succes met de gewelddadige en brute serie, die er bepaald niet voor terugdeinst heel wat geweld te laten zien.

Tijdens een interview met The Korean Times vertelt Dong-hyuk dat hij een decennium werkte aan de serie. Hij bedacht het uitgangspunt in 2008 en schreef het jaar daarna een script. Maar makkelijk was het niet verder:

"Het verhaal tot een serie maken was een avontuur, net als een decennium geleden. Ik wist dat het alles of niets zou zijn: een meesterwerk of een opvallende flop. Het idee achter dit werk was heel experimenteel, dus ik bleef mijzelf maar de vraag stellen of mijn publiek het overtuigend zou vinden dat de personages hun levens riskeren om kinderspelletjes te spelen. Na ongeveer 12 jaar was de wereld dusdanig veranderd, dat gewelddadige overleversverhalen verwelkomd worden."

Squid Game staat op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stargirl' krijgt een nieuwe vaste aanwezige
Series / Nieuws

'Stargirl' krijgt een nieuwe vaste aanwezige

De serie Stargirl heeft in Joel McHale een nieuwe vaste hoofdrolspeler.

DC-serie Stargirl heeft er een nieuwe vaste aanwezige bij in het derde seizoen. Auteur Joel McHale is nu een van de nieuwe hoofdrolspelers in de serie.

Momenteel is de serie van The CW druk bezig met het uitzenden van zijn tweede seizoen. We volgen daarin weer de avonturen van Courtney Whitmore, een tiener die zich bij de Justice Society of America voegt. Het tweede seizoen wordt op 2 november afgerond.

Joel McHale
Acteur Joel McHale was in vijf afleveringen van Stargirl te zien als Starman.

De kosmische staf van Starman is de bron van zijn superkrachten. En na zijn mogelijke dood in de pilot van de serie, zien we Courtney hem ontdekken tussen de spullen van haar stiefvader. Zodra ze zich realiseert dat Starman haar vader is, besluit ze Stargirl te worden.

Aan het begin van het tweede seizoen komen we erachter dat Starman nog leeft. Veel meer details zijn er niet, al weten we van McHale hoe de toekomst eruit ziet:

"Ja, ik word series regular in seizoen 3. Ik had pas net een rol in seizoen 1 en de eerste aflevering, en toen ging mijn personage dood. Maar nu ben ik terug! Dus houd je hoed of je kosmische staf die mijn personage heeft, maar vast!"



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jodie Whittaker is terug als 'Doctor Who' in trailer van seizoen 13
Series / Trailer

Jodie Whittaker is terug als 'Doctor Who' in trailer van seizoen 13

Jodie Whittaker is nog 1 seizoen te zien als Doctor Who en draagt dan het stokje over.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Een gloednieuwe teaser voor het dertiende seizoen van BBC-serie Doctor Who was afgelopen zaterdag op de BBC te zien.

Het seizoen is het laatste van actrice Jodie Whittaker in de hoofdrol van de dertiende incarnatie van de Doctor. Ze verlaat de serie eind 2022, als een drietal specials te zien is geweest. Dan zien we ook showrunner Chris Chibnall vertrekken en neemt Russell T. Davies het over als maker, om de zestigste verjaardag van de serie vorm te geven.

Doctor Who-teaser
De eerste trailer van Doctor Who seizoen 13 werd al tijdens de San Diego Comic-Con 2021 onthuld.

We weten dat dit nieuwe seizoen uniek wordt: er komt een overkoepelend verhaal en geen monster-of-the-week format. Naast Whittaker en companion Yaz, zien we ook het gloednieuwe personage Dan, gespeeld door John Bishop. Bovendien is Jacob Anderson te zien als Vinder, een terugkerende rol.

Het nieuwe seizoen heeft nog geen grote nieuwe trailer gehad, maar de BBC had afgelopen zaterdag wel een kleine teaser laten zien:



De eerste tien seizoenen van Doctor Who zijn te zien op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Interview with the Vampire' boekt serieuze vooruitgang
Series / Nieuws

'Interview with the Vampire' boekt serieuze vooruitgang

De serie Interview with the Vampire begint bijna met zijn opnames.

Regisseur Alan Taylor laat weten dat de aankomende AMC-serie gebaseerd op Interview With the Vampire in de loop van december begint met de opnames.

Taylor baseert zich straks op het gelijknamige boek uit 1976 van Anne Rice, Interview With the Vampire. Eerder zagen we in 1994 al een verfilming verschijnen met hoofdrollen voor Tom Cruise, Brad Pitt en Kirsten Dunst. Acht jaar later kwam er een tweede film, met Aaliyah in de hoofdrol van vampierkoningin Akasha.

Nieuwe serie
AMC kondigde eerder dit jaar aan dat er een acht afleveringen tellende serie zou komen op basis van het eerste boek.

Acteur Sam Reid zal straks te zien zijn als Lestat en Louis wordt gespeeld door Jacob Anderson. In gesprek met Collider laat Taylor weten dat hij in december begint met de opnames in New Orleans.

Fans van het werk van Rice hoopten al lang op meer nieuws rond de serie. Ze zullen blij zijn dat de opnames plaatsvinden in de stad New Orleans, waar de boeken zich voor een groot deel afspelen en waar schrijfster Rice ook woont.

Interview With the Vampire heeft nog geen officiële releasedatum.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.