search
Waarom zit John Constantine niet in 'The Sandman'?
Series / Nieuws

Waarom zit John Constantine niet in 'The Sandman'?

John Constantine ontbreekt in de serie The Sandman van Neil Gaiman. Waarom?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Schrijver Neil Gaiman vertelt tijdens een nieuw interview waarom John Constantine niet te zien zal zijn in de verfilming van The Sandman, zijn graphic novel waar Netflix een serie van maakt.

De ontwikkeling van de verfilming is al ruwweg dertig jaar in de maak. Ooit begon het als een film, met onder meer Joseph Gordon-Levitt als beoogd hoofdrolspeler. Inmiddels is het een serie die gemaakt wordt voor Netflix.

Geen John Constantine
De serie The Sandman volgt Dream, een van de zeven onsterfelijke wezens die bekend staan als the Endless, en de koning van verhalen. Hij wordt begin jaren 1900 gevangen tijdens een occult ritueel.

Na een eeuw in gevangenschap ontsnapt Dream, en moet hij wennen aan de wereld van 2021, waarin hij tegelijk degenen die hem vingen probeert te pakken en de orde in zijn koninkrijk van Dreaming te herstellen.

In de comics is er een belangrijke rol weggelegd voor John Constantine. Maar in de serie van Netflix is de bekende warlock niet te zien. Dat heeft vooral te maken met de rechten op het personage, maar volgens Gaiman pakt het meteen goed uit.

Hieronder kan je het interview bekijken:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen