'House of the Dragon': Wie is Daemon nou eigenlijk?

House of the Dragon: Wie is Daemon nou eigenlijk?

Game of Thrones spin-off House of the Dragon heeft een opvallende hoofdpersoon.

Jim Pedd, 7 oktober 2021 om 06:00

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Eindelijk kregen we een eerste trailer van de serie House of the Dragon, met daarin vooral aandacht voor acteur Matt Smith. Hij speelt een van de meest complexe en polariserende personages in de Game of Thrones-prequel.
De serie House of the Dragon is 200 jaar voor de gebeurtenissen in de oorspronkelijke serie gesitueerd. We volgen de familie Targaryen, die vooral te maken heeft met een opvolgingsprobleem, waardoor uiteindelijk een gigantische burgeroorlog uitbreekt.

Wie is Daemon Targaryen?
HBO introduceerde al verschillende belangrijke spelers in House of the Dragon.

Paddy Considine speelt King Viserys Targaryen, een vriendelijke man die geen goede koning is. Iemand die vaak ruzie heeft met zijn broer Daemon Targaryen (Matt Smith). Hij heeft een zwak voor zijn familie, wat uiteindelijk tot problemen voor het koninkrijk leidt.

Zijn dochter is Princess Rhaenyra Targaryen (Emma D'Arcy), zijn eerstgeboren kind. Zij is drakenrijder, en mogelijke troonopvolger. Tot Olivia Cooke's Alicent Hightower (de tweede vrouw van Viserys en dochter van Otto Hightower (gespeeld door Rhys Ifans)) langskomt. Haar vader is de Hand of the King en tegenstander van Daemon.

De teaser legt nadruk op Daemon, die zegt: "Dromen maakten geen koningen van ons. Draken wel."

Hij is een echte antiheld, een man die de Stepstones veroverde en zichzelf koning noemde. Hij gebruikte het Valyrian zwaard Dark Sister, het zwaard van de familie, en bereed de rode draak Caraxys, die ook wel Blood Wyrm genoemd werd. Terwijl zijn broer over de troon heerste, bouwde Daemon een goede machtsbasis voor zichzelf op in King's Landing.

Hij is belangrijk in de pogingen van Rhaenyra om de Iron Throne te veroveren en hielp haar Westeros aanvallen.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: House of the Dragon, Game of Thrones, HBO, Matt Smith

Populair nieuws