Netflix wordt per direct duurder in Nederland

Netflix wordt per direct duurder in Nederland

Je gaat nu twee euro meer per maand betalen dan je deed voor Netflix.

Jim Pedd, 7 oktober 2021 om 08:46

Het zat er al een beetje aan te komen gezien prijsverhogingen in andere landen. Maar nu moet Nederland er ook echt aan geloven. Per direct gooit Netflix bij twee van zijn drie abonnementsvormen de prijs omhoog.
Het basisabonnement blijft 7,99 euro per maand kosten in Nederland. Maar de rest gaat twee tot drie euro per maand duurder worden. Voor standaard betaal je niet langer 10,99€ per maand, maar 11,99€. Het premium-abonnement, dat je 4K streams geeft, gaat van 13,99€ per maand naar 15,99€ per maand.

Per direct geldig
De nieuwe prijzen gelden per direct voor nieuwe abonnees. Ook bestaande abonnementen worden per direct duurder. Maar het moment waarop je dat merkt hangt af van de factuurdatum. Het kan daardoor tot wel twee maanden duren voordat je de prijsverhoging merkt.

Netflix moet bijna wel zijn prijzen verhogen om enerzijds aandeelhouders tevreden te houden en anderzijds genoeg originele content te kunnen blijven produceren.

De streamingdienst kon jarenlang content van derden inkopen, maar steeds meer filmstudio’s duiken ook in het streamingmodel waarmee die mogelijkheid er niet meer zo sterk is als ooit was.

En dus investeert Netflix meer dan tien miljard dollar per jaar in originele content.

Lees meer over: Netflix, prijs, kosten, abonnement

Populair nieuws