'Squid Game' schrijft mogelijk geschiedenis voor Netflix

'Squid Game' schrijft mogelijk geschiedenis

De serie zou zomaar meer kunnen dingen voor twee Primetime Emmy Awards?

Jim Pedd, 8 oktober 2021 om 09:42

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Netflix-serie Squid Game kan geschiedenis schrijven als 'ie genomineerd wordt voor een Primetime Emmy Award, of er zelfs eentje weet te winnen.
De Zuid-Koreaanse serie is een wereldwijde hit en zou zomaar eens de meest populaire serie ooit van Netflix kunnen worden. Centraal staan mensen die financieel niets te makken hebben en door een schaduwachtige organisatie gerekruteerd worden in een dodelijke wedstrijd. Een van de 456 deelnemers komt tevoorschijn als overlevende en winnaar, en krijgt miljoenen daarvoor terug.

Twee Emmy's?
Squid Game is gemaakt in Zuid-Korea en de personages spreken Koreaans. Maar de show komt toch in aanmerking voor een Primetime Emmy, omdat deze geproduceerd werd door het Amerikaanse bedrijf Netflix, met de intentie om te beginnen met distributie in de Verenigde Staten.

Aangezien de serie internationaal gemaakt is, kan deze ook meedingen voor de International Emmy's. Alleen moet Netflix kiezen tussen de twee, want een serie mag niet naar beide Emmy's een gooi doen.

Dat een niet-Engelstalige serie overwogen wordt voor de Primetime Emmy's, is een zeldzaamheid, en blijkbaar zelfs behoorlijk uniek! Je kunt Squid Game op Netflix streamen, waar je alle negen afleveringen kan bekijken.
Lees meer over: Netflix, Squid Game, Emmy

Populair nieuws