Netflix-ondertiteling bij 'Squid Game' zorgt voor opschudding

Ondertiteling 'Squid Game' zorgt voor opschudding

Netflix lijkt niet zo goed te zijn in het ondertitelen van de Zuid-Koreaanse serie.

Bram de Groot, 7 oktober 2021 om 12:41

De Zuid-Koreaanse serie Squid Game is een grote hit voor Netflix. De serie krijgt de afgelopen weken behoorlijk wat aandacht en nu is er wat opschudding over de ondertiteling van de survivalserie.
In de dramaserie zien we hoe een groep mensen een aantal dodelijke spellen moet spelen om heel veel geld te verdienen. Aangezien de serie in vele landen ondertiteld wordt, kan daar gerust een foutje in sluipen. Nu zijn er zorgen dat dit niet bij een klein foutje blijft.

Een vloeiend Koreaans sprekende fan merkte op Twitter op dat de Engelse ondertitelaars van Netflix blijkbaar niet in staat zijn om de betekenis achter een deel van de dialoog van de personages over te brengen.

"De dialoog was zo goed geschreven en er is niets van bewaard gebleven [in de ondertitels]. Bijna alles wat het personage zegt, is mislukt qua vertaling... De schrijvers, alles wat ze willen dat je over haar weet, is dat (ze vindt zichzelf slim zonder studeren). Het lijkt zo klein, maar dit is juist de reden dat het personage in de show zit."

Bron: Twitter

Lees meer over: Squid Game, Netflix

Populair nieuws