Verrassing: 'The Walking Dead' heeft een nieuwe opperschurk

Het laatste seizoen van The Walking Dead barst meteen van de ambitie. Gaaf!

Jim Pedd, 11-10-2021 13:04

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Angela Kang legt uit waarom het elfde seizoen van The Walking Dead eindigt zoals het dat doet. Het blijkt een gruwelijk nieuwe schurk opgezet te hebben.
The Walking Dead seizoen 11A, het eerste van drie delen die de serie moeten beëindigen, eindigt ermee dat Leah oorlog voert tegen Maggie en Daryl's familie om haar gevallen brothers-in-arms te wreken. Dat nadat Pope probeert zijn complete squad op te offeren, om zo Maggie te kunnen doden. Waarop Leah Pope doodt en zich tegen Daryl keert: tegen zijn familie want die van haar gaat voor.

De nieuwe opperschurk
"Voor Daryl en Leah evolueerde dit toen we aan het seizoen werkten. We wisten dat we iets als dit wilden doen, een oorsprongsverhaal voor Leah als slechterik," aldus showrunner Kang.

Daryl vertrouwt Leah met de waarheid, maar zij verraadt hem en framet hem voor de moord op Pope die zij gepleegd had. "Ik denk dat voor Daryl er een romantisch aspect speelde, maar voor ons gevoel was zijn verhaal ook dat van rouw. Waarbij je je aan iemand vastklampt, maar dat moment gaat, en je je realiseert dat iets gebroken was of zelfs giftig was."

En dus wordt Daryl een nieuwe slechterik waar de groep het tegen op moet nemen. "Leah is iemand die niet begon als slechterik. Dus kan ze terugkeren? Voor ons was het echt een interessante vraag: is vergiffenis mogelijk in die wereld?"

The Walking Dead is op Disney+ te streamen.
Bron: ComicBook

Lees meer over: The Walking Dead, Schurk, Villain, AMC, Angela Kang

Populair nieuws

Populair nieuws

'Handmaid's Tale'-verhaallijn maakt fans weer boos

'Handmaid's Tale'-verhaallijn maakt fans weer boos