search

Ons nieuws van maandag 11 oktober 2021

Verrassing: 'The Walking Dead' heeft een nieuwe opperschurk
Series / Featured

Verrassing: 'The Walking Dead' heeft een nieuwe opperschurk

Het laatste seizoen van The Walking Dead barst meteen van de ambitie. Gaaf!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Angela Kang legt uit waarom het elfde seizoen van The Walking Dead eindigt zoals het dat doet. Het blijkt een gruwelijk nieuwe schurk opgezet te hebben.

The Walking Dead seizoen 11A, het eerste van drie delen die de serie moeten beëindigen, eindigt ermee dat Leah oorlog voert tegen Maggie en Daryl's familie om haar gevallen brothers-in-arms te wreken. Dat nadat Pope probeert zijn complete squad op te offeren, om zo Maggie te kunnen doden. Waarop Leah Pope doodt en zich tegen Daryl keert: tegen zijn familie want die van haar gaat voor.

De nieuwe opperschurk
"Voor Daryl en Leah evolueerde dit toen we aan het seizoen werkten. We wisten dat we iets als dit wilden doen, een oorsprongsverhaal voor Leah als slechterik," aldus showrunner Kang.

Daryl vertrouwt Leah met de waarheid, maar zij verraadt hem en framet hem voor de moord op Pope die zij gepleegd had. "Ik denk dat voor Daryl er een romantisch aspect speelde, maar voor ons gevoel was zijn verhaal ook dat van rouw. Waarbij je je aan iemand vastklampt, maar dat moment gaat, en je je realiseert dat iets gebroken was of zelfs giftig was."

En dus wordt Daryl een nieuwe slechterik waar de groep het tegen op moet nemen. "Leah is iemand die niet begon als slechterik. Dus kan ze terugkeren? Voor ons was het echt een interessante vraag: is vergiffenis mogelijk in die wereld?"

The Walking Dead is op Disney+ te streamen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is hoe de zombie-apocalypse moet eindigen in 'The Walking Dead'
Series / Featured

Dit is hoe de zombie-apocalypse moet eindigen in 'The Walking Dead'

De serie The Walking Dead: World Beyond geeft mogelijk antwoorden op belangrijke vragen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie [i]The Walking Dead: World Beyond/i] onthult hoe de Civic Republic Military van plan is om de zombie-apocalypse te beëindigen en wat men van plan is om de planeet te redden.

We wisten al dat de CRM een onderzoek doet naar de zombies en via de briljante biochemicus Dr. Leo Bennett richting een geneesmiddel werkt. Zodoende doen zij tests op de Walkers, om uit te zoeken waardoor zij doen wat zij doen. Maar er blijkt meer te werken.

Uitroeien van Walkers
Op de eerste plek werkt de CRM aan het uitroeien van de Walkers. Daarvoor hebben ze zes grote faciliteiten in New York State, stadions en arena's die omgebouwd zijn, en waar ze Walkers naartoe lokken om hen uit te roeien.

Het is een experiment, maar het idee is dat met dit soort maatregelen de zombies uitgeroeid kunnen worden in de staat. En dan zouden nieuwe energie, agricultuur en commercie teruggebracht kunnen worden en kan de maatschappij terug naar het oude.

Walkers genezen?
Tegelijk zoekt de CRM naar een manier om uit te zoeken wat er in de mensen zit waardoor ze veranderen in een Walker. Er wordt gekeken naar schimmels, bacteriën, virussen of zelfs iets compleet anders (een hint naar de buitenaardse oorsprong waar bedenker Robert Kirkman ooit over grapte?).

Het idee is in elk geval duidelijk. De CRM wil Walkers massaal uitroeien en onschadelijk maken, zodat de wereld weer van de levenden is. Hoe dat moet lopen zie je in The Walking Dead: World Beyond, dat elke maandag een nieuwe aflevering krijgt op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste foto's 'Joe Exotic'-serie met Tiger King-target Carole Baskin
Series / Foto's

Eerste foto's 'Joe Exotic'-serie met Tiger King-target Carole Baskin

De streamingdienst Peacock komt met een live action-serie over Joe Exotic en Carole Baskin.

Recent werd duidelijk dat op Netflix in november het tweede seizoen verschijnt van Tiger King, de absurde docuserie over dierentuineigenaar Joe Exotic en zijn collega's. De vreemde vogel zit op dit moment in de bak, onder meer voor het voorbereiden van een moordaanslag op zijn aartsvijand Carole Baskin.

De streamingdienst Peacock werkt op dit moment aan een live action-serie over de gebeurtenissen en in die show zien we actrice Kate McKinnon en acteur Kyle MacLachlan als respectievelijk Carole en Howard Baskin van Big Cat Rescue.

Eerste foto's van Kate McKinnon als Carole Baskin
Nu zijn er via Daily Mail de eerste foto's online opgedoken van actrice Kate McKinnon als Carole Baskin. Je kunt de foto's hier en hier bekijken.

De serie komt van schrijver Etan Frankel en de titelrol in Joe Exotic wordt gespeeld door John Cameron Mitchell. Ook zie je rollen voor onder meer Nat Wolff, Brian Van Holt, Sam Keeley, Lex Mayson en William Fichtner.

De serie Joe Exotic
Joe Exotic is gebaseerd op de Wonderly-podcast en gaat over Baskin, een grote kattenliefhebber die ontdekt dat een medeliefhebber van grote katten, Joe "Exotic" Schreibvogel, zijn grote katten fokt en gebruikt om een enorme winst te maken.

Baskin maakt het haar missie om de onderneming van de excentrieke dierentuineigenaar te stoppen, wat resulteert in een wilde en escalerende rivaliteit tussen de twee. Aangezien beide partijen een bewogen verleden hebben, zijn er geen vuile trucs die Joe niet zal gebruiken om zich te ontdoen van Baskin.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zwoel kijkende Jennifer Hoffman op foto 'Deep Shit'
Series / Foto's

Zwoel kijkende Jennifer Hoffman op foto 'Deep Shit'

Deze week start op NPO3 de serie Deep Shit met onder meer Jennifer Hoffman.

Aankomende zondagavond start op NPO3 de nieuwe Nederlandse komedie Deep Shit met onder meer Jennifer Hoffman en Fockeline Ouwerkerk. Nu hebben we hieronder de foto's van hun personages.

In de serie wordt voor rijtjeshuis-moeders Veerle (Hoffman) en Sara (Ouwerkerk) duidelijk behoorlijk saaie levens leiden. Ze besluiten de misdaad in te gaan en dat loopt uiteraard steeds meer uit de hand, terwijl ze thuis de schijn op moeten houden.

Foto's van Hoffman en Ouwerkerk
"Het is ook verschrikkelijk herkenbaar. We willen allemaal wel eens zeggen hoe kut iets eigenlijk is. Even geen schone schijn ophouden, maar juist dansen buiten de norm. Sara en Veerle vertolken het duiveltje in ieder van ons. Want eerlijk is eerlijk, we zouden allemaal weleens door dat laatste laagje beschaving heen willen breken," aldus Jennifer Hoffman.

In de serie van regisseur Jamille van Wijngaarden zijn ook rollen voor onder meer Tarik Moree, Ayla Çekin Satijn, Sieger Sloot, André Dongelmans, Vincent van der Valk, Jaike Belfor, Jip Smit en Tessa Jonge Poerink.

Via Hoffman krijgen we nu een blik op de twee hoofdfiguren in de komedie die vanaf 17 oktober zeven weken lang op zondag om 20.20 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3. De serie wordt op 28 november afgerond met twee afleveringen.

Op NPO Plus verschenen afleveringen 1 tot en met 4 al op vrijdag 8 oktober. Afleveringen 5 tot en met 8 verschijnen maandag 25 oktober op NPO Plus.

Bekijk op instagram


Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nederland keek deze 3 series massaal op Netflix
Series / Featured

Nederland keek deze 3 series massaal op Netflix

Het was weer een mooie week voor de serie Squid Game van Netflix.

Elke zondag zetten we de meest bekeken series op Netflix voor je op een rij. Deze week is er weer dezelfde nummer een als vorige week (niet heel verrassend)l, maar is de top drie verder wel wat veranderd.

Bovenaan het lijstje staat ook nu weer de serie Squid Game, wat gezien de aandacht voor de serie wereldwijd niet heel vreemd is. Daarna komt de miniserie Maid op de proppen, gevolgd door het derde seizoen van Sex Education.

De top drie
Hieronder zetten we de top drie op een rij:

1. Squid Game: In deze bizarre en gemene serie moeten mensen die helemaal aan de grond zitten het tegen elkaar opnemen in een dodelijk spel om miljoenen euro's. Daarvoor spelen ze kinderspelletjes, maar verliezers gaan dood.

2. Maid: Deze serie draait om een jonge moeder die na een gewelddadige relatie een baan als schoonmaakster vindt. Ze vecht om haar kind te verzorgen en hem een betere toekomst te bieden.

3. Sex Education (seizoen 3): De flirts van Moordale komen weer samen in het derde seizoen van de serie. Otis laat een snor staan en heeft een geheim. Jean is eerlijk en er is ineens een nieuw schoolhoofd.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wow! Indrukwekkende setfoto's van 'The Last of Us'
Series / Foto's

Wow! Indrukwekkende setfoto's van 'The Last of Us'

De serie The Last of Us ziet er echt indrukwekkend uit en komt volgend jaar naar HBO.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De opnames van het derde seizoen van The Mandalorian schijnen in volle gang te zijn. De hitserie van Disney+ moet het nog heel even zonder hoofdrolspeler Pedro Pascal doen, want die zit in de gigantische opnames van HBO-serie The Last of Us.

De opnames van die serie moeten tot volgende zomer duren, en kosten naar verluidt meer dan 10 miljoen dollar per aflevering. Een recente en nieuwe set foto's laat zien hoe grootschalig en omvangrijk het post-apocalyptische verhaal moet worden.

Nieuwe setfoto's
Reddit-gebruiker Sith_Reaper28 plaatste een rits foto's op de site, die de overblijfselen van een stad tonen, die nu vooral stof verzamelen.

Het zijn behoorlijk bijzondere beelden, die laten zien dat HBO echt vol inzet op de peperdure live-action verfilming van de bekende game van Naughty Dog.

We kregen pas één echte foto van de serie, die je bovenaan dit bericht kan zien staan. Meer materiaal laat vermoedelijk voorlopig nog wel even op zich wachten. De première van The Last of Us staat gepland voor de zomer van 2023.

Check de foto's hier op Reddit.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lord of the Rings'-serie doet dit anders dan de films
Series / Nieuws

'Lord of the Rings'-serie doet dit anders dan de films

De Lord of the Rings-serie van Prime Video gaat voor diversiteit onder de Hobbits.

De aankomende Lord of the Rings-televisieserie heeft ook Hobbits die niet wit zijn. Dat zegt Sir Lenny Henry.

De epische fantasy-trilogie van J.R.R. Tolkien volgt Frodo Baggins en zijn queeste om de Ring of Power te vernietigen en Midden-Aarde te redden van Sauron. De films van Peter Jackson op basis van de boeken zijn behoorlijk indrukwekkend en geslaagd, en leidden tot een drietal prequels, The Hobbit.

Witte Hobbits
De films waren uiterst succesvol, zo erg dat Prime Video een televisieverfilming heeft besteld die in september 2022 debuteert en nieuwe verhalen vertelt in de tweede era van Tolkiens wereld.

Maar een van de acteurs, de Britse komiek Sir Leny Henry, vertelt nu dat de nieuwe serie zich onderscheidt van de films met meer focus op diversiteit.

"Ik ben een Harfoot, dankzij J.R.R. Tolkien, die ook van Birmingham komt, zijn er zwarte hobbits. Ik ben een zwarte hobbit, wat geweldig is en past bij de boeken. Het is een prequel en het zijn de vroege dagen van de Shire en de omgeving van Tolkien. Dus we zijn een inheemse bevolking van Harfoots. We zijn hobbits, maar worden de Harfoots genoemd, zijn multicultureel. Een stam en geen ras. En dus zijn we zwart, aziatisch en bruin, zelfs met Maori-types ertussen."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe 'Star Trek'-serie onthult eerste beelden
Series / Trailer

Nieuwe 'Star Trek'-serie onthult eerste beelden

De trailer van Star Trek: The Center Seat is nu al te zien en ziet er tof uit.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Nacelle Company heeft een nieuwe trailer vrijgegeven voor de aankomende Star Trek-docuserie The Center Seat: 55 Years of Star Trek. Die krijgt acht afleveringen en wordt een miniserie die op History debuteert in de loop van maart.

De serie is geregisseerd door Brian Volk-Weiss, die ook 50 Years of Star Trek regisseerde. Dat was een 85 minuten durende documentaire en special die History Channel in 2016 liet zien. De nieuwe documentaire duikt in de geschiedenis van Star Trek en de bemoeienis van Lucille Ball met de serie in haar studio Desilu.

55ste verjaardag
"Deze serie debuteert in de herfst, precies op tijd voor de 55ste verjaardag van Star Trek. Elke aflevering draait om een ander hoofdstuk in de baanbrekende geschiedenis van het programma, van het moment dat deze bedacht werd bij het legendarische productiebedrijf Desilu van Lucille Ball, tot de latere iteraties Deep Space Nine en Voyager", lezen we in de aankondiging.

"Interviews met cast, crew en experts onthullen nooit eerder gehoorde verhalen van achter de schermen en bieden nieuwe inzichten. Geen steen wordt niet omgedraaid, waaronder minder bekende aspecten van de franchise zoals The Animated Series en Phase II. Star Trek is de meest iconische science fiction franchise van televisie ooit en blijft populairder dan ooit."

The Center Seat: 55 Years of Star Trek duikt in het begin, waar de serie vervolgens heen ging en hoe het er nu voorstaat. Hieronder de trailer:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Law & Order' brengt klassieke ster terug?
Series / Nieuws

'Law & Order' brengt klassieke ster terug?

Er zou een oude bekende terug kunnen keren naar de serie Law & Order.

Anthony Anderson is benaderd over een terugkeer in het aankomende revival-seizoen van de serie Law & Order.

De oorspronkelijke Law & Order werd bedacht door Dick Wolf en volgt een team dat moorden oplost. De serie lanceerde in 1990 en duurde maar liefst 20 (!) seizoenen, tot 'ie in 2010 gecancelled werd. Maar niet voordat een half dozijn aan spin-offs gelanceerd werd.

Nieuw seizoen
Law & Order spin-off Law & Order: SVU loopt intussen alweer 23 seizoenen en haalde de moederserie daarmee in.

Maar de serie keert terug voor een 21ste seizoen, en brengt mogelijk Anthony Anderson terug.

Die voegde zich in 2008 bij het achttiende seizoen bij de serie, en speelde in 50 afleveringen tot het geheel geannuleerd werd. Anderson was te zien als Detective Kevin Bernard, een junior detective die de schietpartij met Ed Gree onderzocht. Uiteindelijk voegde hij zich permanent bij de cast en ging hij een samenwerking aan met Detective Cyrus Lupo.

Nu blijkt dat Anderson "een gesprek" heeft gehad met Dick Wolf. Het zou dus kunnen dat hij terugkeert.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Supergirl'-ster gaat dit niet missen aan haar hoofdrol
Series / Nieuws

'Supergirl'-ster gaat dit niet missen aan haar hoofdrol

Melissa Benoist is bijna klaar met Supergirl en gaat echt niet alles van de serie missen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Op 9 november eindigt The CW's Supergirl na zes seizoenen. De opnames van de Arrowverse-serie werden in augustus afgerond, en tijdens een interview gaf actrice Melissa Benoist toe dat ze niet alles gaat missen aan de rol en het personage.

Benoist mist natuurlijk de cast en de crew, vertelde ze tijdens een interview met Jimmy Kimmel. Maar: "Ik moet zeggen dat ik niet zeker weet of ik het vliegen ga missen. Dat deed altijd zoveel pijn."

Oude technieken
Benoist denkt dat de techniek die gebruikt wordt om vliegen te simuleren in al die decennia niet veranderd is. Dat terwijl je zou denken van wel.

"Ik denk het niet. Iemand vertelde mij dat het ongeveer net zo werkt als toen Christopher Reeve het deed. Met draden en een harnas dat een beetje voelt als een luier. En dan moet je in die pose hangen," ging ze verder.

Kimmel vroeg de actrice ook of ze haar Supergirl-kostuum mocht houden. Opmerkelijk genoeg mocht ze dat niet vertellen. Wel gaf ze toe de afgelopen jaren heel wat dinosaurus-figuurtjes meegenomen te hebben van de set.

Supergirl is op Netflix te streamen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vette actietrailer voor 'Hanna' van Prime Video
Series / Trailer

Vette actietrailer voor 'Hanna' van Prime Video

Check hier de eerste beelden van de serie Hanna seizoen 3 van Prime Video.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Direct na het New York Comic-Con panel, liet Prime Video weten dat het derde seizoen van actie-thriller Hanna op 24 november van start gaat op de streamingdienst. En dat niet alleen: er is nu ook een nieuwe trailer!

Uitvoerend producent Tom Coan vertelde tijdens het panel: "de reis wordt groter en beter dan eerder. Alles leeft nu op een hoger volume dit jaar en het wordt opwindend voor het publiek om het volgende hoofdstuk in de franchise te zien."

Hanna seizoen 3
"We hadden twee bedoelingen met deze serie: we willen hem verfijnder en dynamischer maken. Dat stond centraal in alles wat we opgebouwd hebben. We probeerden alles zo opwindend als maar kan te maken", concludeerde Coan.

Het derde seizoen draait wederom om Hanna, een buitengewone jonge vrouw die gemaakt is door de sinistere organisatie Utrax en getraind is om een moordenares te worden.

Hanna probeert Utrax van binnenuit te vernietigen en doet dat met behulp van haar vroegere aartsvijand, voormalig CIA-agent Marissa Wiegler. Samen hebben ze de belangrijke Utrax-agent John Carmichael weten over te halen hun missie te steunen. Maar haar mede-moordenaars Sandy en Jules en nieuwe vijanden vermoeden dat Hanna iets van plan is. En dat leidt tot problemen!

Hieronder de trailer van Hanna van Prime Video:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Legends of Tomorrow' heeft een toffe verrassing voor je
Series / Nieuws

'Legends of Tomorrow' heeft een toffe verrassing voor je

De honderdste aflevering van de serie Legends of Tomorrow belooft wat.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The CW heeft de officiële synopsis onthuld voor wvrdr_error_100 not found, de aankomende aflevering van DC's Legends of Tomorrow die op 27 oktober te zien zal zijn op The CW en een dag later in Nederland op Netflix te streamen is.

Het wordt een belangrijke aflevering, want het is de honderdste van de serie. Deze is geregisseerd door Caity Lotz en brengt Wentworth Miller terug als Captain Cold. En het team moet aan de slag met Gideon (nu een levend persoon), die met hen gestrand is in het Texas van de jaren 1920.

Aflevering honderd
DC's Legends of Tomorrow kwam met de volgende synopsis:

Met Astra Spooner en de nu menselijke Gideon die de Legends proberen te redden, wordt Gideon overweldigd door haar nieuwe menselijke keuzes, waardoor ze terecht komt in een soort catatonische staat. Astra en Spooner combineren hun krachten om Gideon's mindscape te betreden en ontdekken dat een virus probeert alle herinneringen van Gideon uit te wissen. Ze handelen snel en moeten het virus uitschakelen voordat het te laat is. Ondertussen moeten de Legends het opnemen tegen een machtige nieuwe vijand.

Je kunt DC's Legends of Tomorrow in Nederland op Netflix streamen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.