Dit is hoe de zombie-apocalypse moet eindigen in 'The Walking Dead'

Hoe de zombie-apocalypse eindigt The Walking Dead

De serie The Walking Dead: World Beyond geeft mogelijk antwoorden op belangrijke vragen.

Jim Pedd, 11-10-2021 12:22

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De serie [i]The Walking Dead: World Beyond/i] onthult hoe de Civic Republic Military van plan is om de zombie-apocalypse te beëindigen en wat men van plan is om de planeet te redden.
We wisten al dat de CRM een onderzoek doet naar de zombies en via de briljante biochemicus Dr. Leo Bennett richting een geneesmiddel werkt. Zodoende doen zij tests op de Walkers, om uit te zoeken waardoor zij doen wat zij doen. Maar er blijkt meer te werken.

Uitroeien van Walkers
Op de eerste plek werkt de CRM aan het uitroeien van de Walkers. Daarvoor hebben ze zes grote faciliteiten in New York State, stadions en arena's die omgebouwd zijn, en waar ze Walkers naartoe lokken om hen uit te roeien.

Het is een experiment, maar het idee is dat met dit soort maatregelen de zombies uitgeroeid kunnen worden in de staat. En dan zouden nieuwe energie, agricultuur en commercie teruggebracht kunnen worden en kan de maatschappij terug naar het oude.

Walkers genezen?
Tegelijk zoekt de CRM naar een manier om uit te zoeken wat er in de mensen zit waardoor ze veranderen in een Walker. Er wordt gekeken naar schimmels, bacteriën, virussen of zelfs iets compleet anders (een hint naar de buitenaardse oorsprong waar bedenker Robert Kirkman ooit over grapte?).

Het idee is in elk geval duidelijk. De CRM wil Walkers massaal uitroeien en onschadelijk maken, zodat de wereld weer van de levenden is. Hoe dat moet lopen zie je in The Walking Dead: World Beyond, dat elke maandag een nieuwe aflevering krijgt op Prime Video.
Bron: ComicBook

Lees meer over: The Walking Dead, World Beyond, Zombies, AMC

Populair nieuws