Dit moet de nieuwe Doctor Who worden

Dit moet de nieuwe Doctor Who worden

Jodie Whittaker vertrekt straks en krijgt een opvolger die heel anders wordt.

Jim Pedd, 12 oktober 2021 om 09:51

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Colin Baker, de Sixth Doctor van de klassieke Doctor Who, heeft een heel eigen visie op wie de volgende incarnatie van de Time Lord moet spelen.
Het personage is nu door 13 verschillende acteurs gespeeld (okay met wat gastrollen erbij waren het er meer). Jodie Whittaker is op dit moment de Doctor uit de titel en de eerste vrouw die in de huid van het personage speelde. Dat is een doorbraak voor de serie, maar er kan nog meer gebeuren.

Een zwarte Doctor
Colin Baker, die tussen 1984 en 1987 in de rol van de Doctor te zien was, denkt dat het personage het beste hierna gespeeld zou kunnen worden door iemand een zwarte huidskleur heeft.

"Ik vermoed dat de trend ons daartoe zal leiden en dat is maar goed ook! Er is een hele sector van de acteergemeenschap die al decennia achtergesteld is. Ik verwacht dat het geen witte man van middelbare leeftijd wordt. Ik zou willen denken dat we weer een vrouwelijke Doctor krijgen, want ik heb echt genoten van Jodie Whittaker", aldus Baker.

Doctor Who gaat met Halloween verder met uitzenden. Dan zien we het zes afleveringen tellende dertiende seizoen. Je kunt de serie streamen op Prime Video.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Doctor Who, BBC, Chris Chibnall, Jodie Whittaker

Informatie over de serie: Doctor Who

Populair nieuws