search
'Doctor Who' onthult teaser en releasedatum seizoen 13

'Doctor Who' onthult teaser en releasedatum seizoen 13

De serie Doctor Who gaat heel erg snel weer verder op de BBC!

Jim Pedd
Eindelijk weten we wanneer Doctor Who verder zal gaan op de BBC. Dat blijkt sneller te zijn dan je misschien zou denken: met Halloween, op 31 oktober dit jaar. Bovendien zijn er nieuwe details onthuld en is er een teaser voor het dertiende seizoen.

De nieuwe rits afleveringen heeft de titel Doctor Who: Flux gekregen en is vooral een referentie naar het feit dat de serie in transitie verkeert. De speciale serie is de laatste van Jodie Whittaker als de dertiende Doctor en van Chris Chibnall als de showrunner.

Einde verhaal
Beide vertrekken ze in 2022, nadat ze bijgedragen hebben aan een drietal speciale afleveringen die onder meer de honderdste verjaardag van de BBC moeten vieren. Daarna keert Russell T. Davies, die de eerste vier seizoenen van de rebootreeks maakte, terug als showrunner in 2023.

In de nieuwe teaser waarschuwt de Doctor voor iets dat bekend staat als 'de Flux'. Ze zegt ook dat er verschillende bekende vijanden achter haar aan zitten, waaronder de Weeping Angels en de Sontarans.

De Doctor keert dus terug in een opwindend en groots avontuur dat zes afleveringen in beslag neemt en ook door heel het universum reist. Ze krijgt daarbij onder meer de hulp van Vinder, een personage dat gespeeld wordt door acteur Jacob Anderson.

Hieronder kan je de promo zien. Je kunt de eerste tien seizoenen van de rebootreeks van Doctor Who streamen op Prime Video.

Aanbevolen artikelen