Bizar Stanley Kubrick-project komt er toch en is verder gevorderd dan je denkt

Bizar Stanley Kubrick-project komt er toch

Cary Fukunaga maakt alsnog de serie Napoleon op basis van het project van Stanley Kubrick.

Jim Pedd, 13 oktober 2021 om 08:33

Cary Joji Fukunaga doet het behoorlijk goed, vooral nu hij No Time to Die mocht regisseren - het nieuwe en vijftentwintigste deel in de James Bond-franchise.
De filmmaker staat te boek als een behoorlijk opvallend talent, met name dankzij het feit dat hij ooit zeer succesvol de HBO-serie True Detective maakte. En dit project komt mede daaruit voort. Doordat hij de druk prima aan bleek te kunnen, en het een box office succes is, staan alle deuren nu wagenwijd open voor Fukunaga.

Napoleon maken
Al in 2016 bleek dat Fukunaga in gesprek was om Stanley Kubrick's Napoleon naar HBO te brengen.

De biopic wordt vaak gezien als een van de beste films die nooit gemaakt werd. Kubrick bracht decennia door met het maken van films, die hij dan nooit maakte omdat hij er niet tevreden mee was. In dit geval waren het ook zorgen over het budget die de stap van de pagina naar het scherm voorkwamen.

Maar Fukunaga stelt nu dat hij nog altijd betrokken is. En de scenario's zijn klaar:

"Ik werk daar nu denk ik vier of vijf jaar, misschien wel langer aan. Dus ja, ik ben zeker betrokken. We hebben nu de scenario's van alle afleveringen en bekijken waar we nu heen kunnen. Dus ja, het gaat er komen. Ik heb veel tijd doorgebracht in Kubrick's bibliotheek en het huis bij St. Albans met Christiane, zijn vrouw, en Jan Harlan, zijn schoonbroer. Het was zelfs al geweldig om in de bibliotheek van Kubrick te zijn."

Bron: Collider

Lees meer over: Cary Fukunaga, Napoleon, Stanley Kubrick

Populair nieuws