'Squid Game' gaat een gestoord geldbedrag opleveren voor Netflix

'Squid Game' gaat gestoord geldbedrag opleveren

De serie Squid Game gaat Netflix echt geen windeieren leggen als we dit zo horen.

Jim Pedd, 18 oktober 2021 om 11:23

Netflix boekt een enorme omzet met de Zuid-Koreaanse survivalserie Squid Game. Naar verluidt gaat de winst uitkomen op bijna 900 miljoen dollar. Dat terwijl de serie voor een 'miezerige' 22 miljoen dollar gemaakt werd.
In de serie volgen we een groep volwassenen die helemaal aan de grond zitten. Zij kunnen meedoen aan een rits kinderspelletjes, maar met dodelijke consequenties voor de verliezers. In ruil voor winst kunnen ze 45,6 miljard won winnen.

Enorm winstgevend
De verrassende hitserie van Netflix leidt tot enorm succes voor gelieerde producten. Zo kleden mensen zich in de groene trainingspakken van de deelnemers, en kopen ze de witte Vans. Verkopen daarvan stegen met 7.800 procent.

Variety stelt nu op basis van gelekte data van Netflix-series, dat de streamingdienst verwacht tegen de 891 miljoen dollar aan 'impact value' te maken.

Dat is het aantal mensen dat zich bij de streamingdienst voegt naar aanleiding van de serie, die hen er dus toe overtuigt om een abonnement te nemen. Daarmee verdient Netflix een kleine 40 keer terug wat men in de serie geïnvesteerd heeft (21,4 miljoen dollar).

Check Squid Game op Netflix!
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Squid Game, Netflix, Geld

Populair nieuws