Geschrapte 'Y: The Last Man' mogelijk naar HBO Max

Geschrapte 'Y: The Last Man' mogelijk naar HBO Max

Disney+ ziet af van de serie, maar een andere partij ligt op de loer.

Zilko Tarici, 20 oktober 2021 om 14:09

Het heeft heel wat jaren gekost om van Brian K. Vaughans stripreeks Y: The Last Man een serie te maken, dus het kwam dan ook nogal als een verrassing dat de serie werd geschrapt na slechts een paar afleveringen.
FX schrapt zelden een van hun series in het eerste seizoen, en zeker niet als nog niet alle afleveringen zijn uitgezonden. Maar waarom gebeurde dit dan toch?

Volgens een verslag van The Hollywood Reporter heeft het schrappen van Y: The Last Man niks te maken met tegenvallende kijkcijfers. Bazen van FX werden min of meer gedwongen om een lastige keuze te maken omdat de contracten van de castleden van de series afliepen. Het was namelijk zo dat al deze castleden, door alle valse starten en corona, al erg lang betrokken waren bij de serie, en nu dus niet langer contractueel vastzitten aan de serie.

Een nieuwe thuishaven
Als al deze acteurs nieuwe contracten zouden krijgen van FX zou de serie veel te duur worden. Het zou gaan om zo'n 3 miljoen extra aan budget.

Nu Y: The Last Man dus bij een seizoen dreigt te blijven, zou volgens bronnen van THR HBO Max interesse hebben getoond in de serie. WarnerMedia, de moedermaatschappij van HBO Max, heeft de rechten van de serie al eens eerder in bezit gehad, maar kreeg het project zelf niet van de grond. Of dit allemaal doorgaat valt uiteindelijk nog te bezien, want er zouden ook andere partijen zijn die interesse in Y: The Last Man hebben getoond.

Bron: Joblo

Lees meer over: Y The Last Man, HBO Max, Disney Plus, Eliza Clark, Brian K Vaughan

Populair nieuws