search

Ons nieuws van woensdag 20 oktober 2021

Geschrapte 'Y: The Last Man' mogelijk naar HBO Max
Series / Nieuws

Geschrapte 'Y: The Last Man' mogelijk naar HBO Max

Disney+ ziet af van de serie, maar een andere partij ligt op de loer.

Het heeft heel wat jaren gekost om van Brian K. Vaughans stripreeks Y: The Last Man een serie te maken, dus het kwam dan ook nogal als een verrassing dat de serie werd geschrapt na slechts een paar afleveringen.

FX schrapt zelden een van hun series in het eerste seizoen, en zeker niet als nog niet alle afleveringen zijn uitgezonden. Maar waarom gebeurde dit dan toch?

Volgens een verslag van The Hollywood Reporter heeft het schrappen van Y: The Last Man niks te maken met tegenvallende kijkcijfers. Bazen van FX werden min of meer gedwongen om een lastige keuze te maken omdat de contracten van de castleden van de series afliepen. Het was namelijk zo dat al deze castleden, door alle valse starten en corona, al erg lang betrokken waren bij de serie, en nu dus niet langer contractueel vastzitten aan de serie.

Een nieuwe thuishaven
Als al deze acteurs nieuwe contracten zouden krijgen van FX zou de serie veel te duur worden. Het zou gaan om zo'n 3 miljoen extra aan budget.

Nu Y: The Last Man dus bij een seizoen dreigt te blijven, zou volgens bronnen van THR HBO Max interesse hebben getoond in de serie. WarnerMedia, de moedermaatschappij van HBO Max, heeft de rechten van de serie al eens eerder in bezit gehad, maar kreeg het project zelf niet van de grond. Of dit allemaal doorgaat valt uiteindelijk nog te bezien, want er zouden ook andere partijen zijn die interesse in Y: The Last Man hebben getoond.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na Mel Gibson nóg meer castleden voor 'John Wick'-serie 'The Continental'
Series / Nieuws

Na Mel Gibson nóg meer castleden voor 'John Wick'-serie 'The Continental'

De wereld van John Wick wordt flink uitgebreid met de nieuwe spinoff-serie van Starz.

Colin Woodell (The Flight Attendant, The Call of the Wild) heeft de hoofdrol gescoord in Starz-serie The Continental, een prequel op de John Wick-filmreeks. Woodell zal de jongere versie van Ian McShane's Winston Scott spelen.

Daarnaast zijn er nóg vijf acteurs aangekondigd voor de serie: Mishel Prada (als KD), Hubert Point Du-Jour (als Miles), Jessica Allain (als Lou), Nhung Kate (als Yen) en Ben Robson (als Frankie). Al deze castleden zijn te zien naast de eerder aangekondigde Mel Gibson, wiens rol nog onduidelijk is.

In The Continental zien we door de ogen van Winston hoe het hotel voor huurmoordenaars is ontstaan en hoe hij moet navigeren door het uiterst ruwe New York City in 1975.

Winston krijgt te maken met de mysterieuze onderwereld van New York City, wat leidt tot de nodige spectaculaire actiescenes die we gewend zijn van de John Wick-franchise.

The Continental is een miniserie die bestaat uit drie afleveringen van 90 minuten. Aan het roer staan schrijvers en uitvoerend producenten Greg Coolidge en Kirk Ward, die ook dienst doen als showrunners. Chad Stahelski, Derek Kolstad, David Leitch, Shawn Simmons, Paul Wernick, Rhett Reese, Basil Iwanyk en Erica Lee produceren.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze Netflix-serie lijkt voorbij succes 'The Queen's Gambit' te gaan
Series / Nieuws

Deze Netflix-serie lijkt voorbij succes 'The Queen's Gambit' te gaan

En het lijkt er zelfs op dat The Queen's Gambit straks niet meer de best bekeken miniserie van Netflix is.

Op Netflix verschijnen aan de lopende band series die erg sterk worden bekeken, ook miniseries. Even geleden wist The Queen's Gambit met Golden Globe-winnaar Anya Taylor-Joy hoge ogen te gooien en is de tot op heden best bekeken miniserie van de streamingdienst. Maar daar lijkt verandering in te gaan komen.

Het is uiteraard niet Squid Game (dat geen miniserie zal blijken) maar wel de dramaserie Maid dat als miniserie heel wat kijkers trekt. Het drama met Margaret Qualley en Andie McDowell zou door 67 miljoen huishoudens zijn bekeken in nog geen maand tijd.

Maid beter bekeken dan Queen's Gambit
The Queen's Gambit van bedenkers Scott Frank en Allan Scott zou door zo'n 62 miljoen huishoudens zijn bekeken in de eerste maand. Net als Maid (97%) werd The Queen's Gambit erg sterk ontvangen met 96% op de Tomatometer van Rotten Tomatoes.

Sinds 1 oktober staat Maid op Netflix met tien afleveringen en je ziet ook rollen voor onder meer Nick Robinson, Anika Noni Rose, Tracy Vilar en Billy Burke.



Na een gewelddadige relatie vindt een jonge moeder een baan als schoonmaakster. Ze vecht om haar kind te verzorgen en een betere toekomst voor hen op te bouwen.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Advies: laat kinderen 'Squid Game' NIET kijken!
Series / Nieuws

Advies: laat kinderen 'Squid Game' NIET kijken!

In Engeland wordt er een beroep op ouders gedaan om de serie vooral niet door kinderen te laten kijken.

Het klinkt eigenlijk zo logisch: De Netflix-serie Squid Game is niet voor kinderen. En het is ook niet dat Netflix er niet voor waarschuwt. De serie heeft namelijk een leeftijdsclassificatie van 16 jaar en ouder (al ging dat even mis met een tijdelijke vermelding van 12 jaar).

Nu blijkt dat er in Zuid-Engeland een organisatie ouders oproept om kinderen de serie niet te laten kijken. En dat is ergens ook nodig. Volgens The Guardian hebben zich situaties voorgedaan waarin kinderen de spellen uit de stevige serie nadoen, zelfs door een zesjarig kind.

Squid Game: Leeftijdsclassificatie van 15
De Central Bedfordshire heeft een email uitgestuurd waarin ouders wordt gevraagd "waakzaam te zijn nadat er berichten verschenen dat kinderen en jongeren games en geweld kopiëren uit de nieuwe Netflix-serie Squid Game, die [in Engeland] een leeftijdsclassificatie van 15 heeft gekregen."

En ja... Ouders... Als jullie dit lezen, let inderdaad op wat kinderen op onder meer Netflix kijken, ook op hun tablet of mobiel. De toegang tot expliciete content is in vele gevallen onbeperkt.



In Squid Game accepteren honderden berooide mensen een vreemde uitnodiging om deel te nemen aan een reeks kinderspellen. De prijs is verleidelijk hoog, maar op gevaar van eigen leven.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spektakel in beelden 'The Flash: Armageddon'
Series / Nieuws

Spektakel in beelden 'The Flash: Armageddon'

In november start de vijfdelige special The Flash: Armageddon op de zender The CW.

Over een kleine maand start The Flash weer op de Amerikaanse zender The CW, het thuis van het Arrowverse. Het achtste seizoen van de superheldenserie trapt van met een vijfdelige cross-over met de titel Armageddon.

In de Armageddon-verhaallijn krijgen we uiteraard ook een berg andere personages uit het Arrowverse te zien. Veel van deze namen zijn ondertussen onthuld, maar er zijn ongetwijfeld ook verrassingen.

Javicia Leslie als Batwoman, Brandon Routh als The Atom, Cress Williams als Black Lightning, Chyler Leigh als Alex Danvers/Sentinel, Kat McNamara als Green Arrows toekomstige dochter Mia Queen en Osric Chau als Ryan Choi zijn reeds aangekondigd.

The Flash: Armageddon
De bekende helden moeten het opnemen tegen een nieuw gezicht: Despero (Tony Curran), een dodelijke schurk die zijn zinnen heeft gezet op zowel de Fastest Man Alive als de complete aarde.

Vanaf 16 november wordt seizoen 8 uitgezonden en op Netflix vind je de eerste zeven seizoenen.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Ozark' seizoen 4 onthult terugkeer op Netflix!
Series / Video/clip/featurette

'Ozark' seizoen 4 onthult terugkeer op Netflix!

Het vierde en laatste seizoen van de misdaadserie komt begin 2022 naar Netflix.

Als je fan bent van de serie Ozark dan was je even geleden waarschijnlijk wel een beetje teleurgesteld dat de misdaadserie ophoudt na het vierde seizoen. Nu is duidelijk wanneer de eerste nieuwe afleveringen gaan verschijnen.

Via een nieuwe promo die Netflix online heeft gezet wordt duidelijk dat het vierde seizoen wordt opgedeeld in waarschijnlijk twee delen. Dit geeft toch een beetje het gevoel dat er twee kleinere seizoenen aankomen.

Aankondiging Ozark Seizoen 4 Deel 1
"There's no turning back," valt er te lezen bij de 'Date Announcement' op YouTube. Met wat korte herkenbare flitsen uit Ozark word je warm gemaakt voor het eerste deel van seizoen vier, uiteraard weer met Jason Bateman als Marty Byrde, Laura Linney als Wendy Byrde en Julia Garner als Ruth Langmore.

Die eerste nieuwe reeks afleveringen staat op 21 januari online. Wanneer deel twee verschijnt is niet bekend. De reeds verschenen drie seizoenen vind je uiteraard gewoon nog op Netflix.



In Ozark verhuist een financieel adviseur met zijn gezin van Chicago naar de Ozarks in Missouri, waar hij binnen vijf jaar 500 miljoen dollar moet witwassen voor een drugsbaas.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk weer eens een 'Sweet Tooth'-update
Series / Video/clip/featurette

Eindelijk weer eens een 'Sweet Tooth'-update

De cast verscheen even tijdens het DC FanDome om wat te vertellen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Tijdens DC FanDome kwam Sweet Tooth-zelf Christian Convery langs om deel te nemen aan een Q&A met fans.

Dat niet alleen, de jonge acteur vertelde ook een klein detail over de serie. Maar hij had heel wat leuke dingen om bij te dragen. Zo vertelde hij waarschijnlijk wel 500 stukken snoep gegeten te hebben tijdens de opnames: "In het echte leven ben ik ook echt een zoetekauw".

Sweet Tooth seizoen 2
Leuk is dat Convery ook een klein detail had over het tweede seizoen van Sweet Tooth.

"Ik kijk er echt heel erg naar uit om te weten of Bobby nog okay is, want hij is de liefste toch? Nou, natuurlijk hem en de andere hybrids. Maar je moet wachten en het tweede seizoen kijken om daarachter te komen. Ik hou echt van hoe leuk jullie de serie vinden en kan niet wachten om jullie te laten zien wat we nu voor jullie in petto hebben."

Sweet Tooth heeft een rating van 98 procent op Rotten Tomatoes en een publieksscore van 88 procent. Daarmee is de druk groot op het nieuwe seizoen.

Hieronder de video:



Sweet Tooth staat op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dumpt 'Fear the Walking Dead' in stilte hoofdrolspeelster?
Series / Nieuws

Dumpt 'Fear the Walking Dead' in stilte hoofdrolspeelster?

Fear the Walking Dead verwijdert ineens Maggie Grace uit z'n voortitels?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Alicia Clark (Alycia Debnam-Carey) is niet de enige die ontbreekt in Fear the Walking Dead. Ook Maggie Grace, een series regular die sinds seizoen 4 de rol van Althea speelt, mist in de openingstitels.

De laatste keer dat we Althea zagen, vertrok ze uit de gemeenschap van Morgan op zoek naar CRM-soldaat Isabelle, om haar te waarschuwen over Teddy en zijn kernkoppen. Maar de LOST-actrice is nu... vermist. De naam van Grace is niet meer onderdeel van de titels van de serie Fear the Walking Dead.

Tijdelijk weg?
Het is vrij ongewoon voor een Walking Dead-serie om de naam van een acteur wiens personage niet dood is te verwijderen.

Al gebeurde dat wel met bijvoorbeeld Steve Yuen in de zesde rits afleveringen, toen het er even op leek dat Glenn Rhee door Walkers gedood werd, om een aflevering later weer terug te komen.

Grace lijkt nu ook tijdelijk weg te zijn, met name nu ze een eerste kind heeft gekregen met haar echtgenoot Brent Bushnell. Of ze langer weg is, weten we nog niet.

Fear the Walking Dead is te zien op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom 'Loki'-schurk ineens van accent wisselt
Series / Nieuws

Waarom 'Loki'-schurk ineens van accent wisselt

Waarom heeft Miss Minutes in Loki ineens zo'n compleet ander accent?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Loki is de serie op Disney+ met misschien wel de grootste impact op het Marvel Cinematic Universe tot nu toe. Deze dook in het multiversum, en had twee heerlijke schurken in de vorm van He Who Remains en Miss Minutes.

Zij was de mascotte van de Time Variance Authority en verscheen als een 2D geanimeerd cartoon-personage binnen de echte organisatie. De pratende klok leek vriendelijk en behulpzaam, maar haar toewijding aan de gevaarlijke organisatie en aan He Who Remains, liet al snel zien dat ze lijnrecht tegenover Loki moest komen te staan.

Wisselend accent
De stem van Miss Minutes werd ingesproken door Tara Strong. En interessant is dat ze heel erg wisselt van accent, wat een bewuste keuze blijkt te zijn.

Tijdens een interview met AV Club legt Strong uit hoe het zit.

"Ik werkte met drie verschillende stemmen, eentje daarvan was een beetje zoals Siri. Ze wilden het wat robotisch hebben. Dus ik maakte er eentje tussen dat en mijn eigen stem en dan eentje met het accent," begon ze.

"Ik denk dat ze kozen voor het accent, want als je dit personage wat expositie-tekst geeft, zoals 'als je je niet gedraagt, ga je dood', maar het een lieve toon heeft zoals 'stap nu maar een stappie terug snappie?' en 'schroom niet om ons te laten weten hoe we het doen!' is dat toch anders."

Je kunt Loki zien op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-ster voegt zich bij 'Warrior Nun' van Netflix
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-ster voegt zich bij 'Warrior Nun' van Netflix

Van de ene naar de andere fantasyserie met Warrior Nun op Netflix.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Een van de grotere successen van vorige zomer was op Netflix de serie Warrior Nun. De comic-verfilming stond wekenlang in de top tien meest bekeken series.

Het eerste seizoen ging begin juli van start en nog geen anderhalve maand later hoorden we al dat Netflix een tweede reeks had besteld. Sindsdien is het stil geweest rond de serie, maar eindelijk is er serieuze vooruitgang en hebben we daarmee ook goed nieuws.

Warrior Nun-castleden
Deadline meldt dat meerdere nieuwe castleden zijn toegevoegd aan het tweede seizoen van Warrior Nun.

Meena Rayann, die ooit speelde in HBO-serie Game of Thrones, voegt zich bij de cast als Yasmine Amunet. Zij is een non die ook werkt als freelance journalist en zichzelf aangetrokken voelt tot de reis van Alba Baptista's Ava.

Jack Mullarkey heeft getekend voor de rol van de geheimzinnige activist Miguel en Richard Clothier speelt de tweede man van het Vaticaan, Kardinaal William Foster.

Wanneer Warrior Nun van start gaat met z'n tweede seizoen is niet bekend.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Laatste 'Y: The Last Man'-afleveringen gaan je omver blazen
Series / Nieuws

Laatste 'Y: The Last Man'-afleveringen gaan je omver blazen

De laatste paar afleveringen van Y: The Last Man moeten je echt helemaal versteld doen staan.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie Y: The Last Man heeft een unieke en moeilijke reis achter de rug, om vertaald te kunnen worden van de comic naar een serie. Maar desondanks komt de serie al na 1 seizoen tot een einde.

Actrice Ashley Romans, die de rol van Agent 355 speelt in de televisieserie, vertelt tijdens een interview dat de laatste paar afleveringen groter dan ooit zijn.

Y: The Last Man
"In aflevering 8 ga je heel wat tijd doorbrengen met de Amazons. Dat is voor mij een van mijn favoriete afleveringen", begon de actrice. Dat had voor haar vooral te maken met het "buitengewone spel van Elliot Fletcher, Olivia Thirlby, Marin Ireland, Missi Pyle en alle andere prachtige amazones."

Daarna zie je in afleveringen 9 en 10 "een boel werelden botsen. Je ziet het Pentagon met het trio botsen en met de Amazones. Heel wat werelden botsen en mensen gaan keuzes maken."

Dat gaat zorgen voor een paar opwindende en frisse laatste afleveringen, die wat de cast betreft hopelijk een andere zender ervan overtuigen de serie op te pikken voor meer. Je kunt Y: The Last Man streamen op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geliefde Netflix-filmtrilogie krijgt een serie!
Series / Nieuws

Geliefde Netflix-filmtrilogie krijgt een serie!

To all the boys van Netflix krijgt naast drie films nu ook nog een serie.

Het is een van de meest populaire filmfranchises op Netflix: To All the Boys I've Loved Before. En nu komt er een televisieserie op basis van de franchise.

Na drie films waarin Landa Condor's personage Lara Jean centraal stond, horen we nu dat er een serie komt rond Kitty. Dat is het jongere zusje van lara Jean.

Een Kitty-serie
Eerder dit jaar hoorden we voor het eerst het gerucht dat Netflix zou werken aan een televisieserie rond Kitty.

Die zou het verhaal van de To All the Boys-franchise voortzetten. En nu is het officieel.

De serie XO, Kitty krijgt meteen een compleet eerste seizoen. Anna Cathcart die de rol van Kitty in de drie films speelde, keert terug als hoofdpersoon. Jenny Han, die de To All the Boys-boeken schreef, maakt de serie en is co-showrunner samen met Sascha Rothchild.

XO, Kitty krijgt in eerste instantie tien afleveringen van elk dertig minuten. We zien hoe Kitty naar de andere kant van de wereld verhuist richting haar LAT-vriendje, en zich realiseert hoe complex relaties zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Toch weer hoop voor 'Smallville'-revival
Series / Nieuws

Toch weer hoop voor 'Smallville'-revival

De animatieserie rond Smallville komt er dan eindelijk wat sneller aan.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Acteurs Tom Welling en Michael Rosenbaum vertellen tijdens een nieuw interview over de aankomende animatieserie op basis van de hit Smallville.

De eerste vier seizoenen van de serie draaiden om het leven van Clark Kent in Smallville, en later volgden we zijn tijd bij de Daily Planet en relatie met Lois Lane. In 2019 hoorden we dat Welling terugkeerde in het Arrowverse als Superman en dat was zo succesvol dat er ineens nieuws was: er kwam een animatieserie.

Weinig Smallville-nieuws
Maar sinds de aankondiging van die nieuwe serie is het stil geweest over de serie. Tijdens een interview met IGN vertellen de twee acteurs gelukkig over het project.

Welling gaf toe dat hij het niet zo handig vond om de serie aan te kondigen zoals hij dat deed. "Ik was gewoon eerlijk toen en had het nog niemand anders verteld. Dertig seconden later stond het ineens online."

Rosenbaum vergeeft hem natuurlijk daarvoor. "Maar weet je, het is iets waar we allebei passievol over zijn, iets waar we van houden. En wat we gaan delen met Warner Bros. als de tijd rijp is en hopelijk kunnen we er dan aan werken met hen. Meer dan dat kunnen we nu niet delen denk ik."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-hit 'You' doet het anders met seizoen 4
Series / Nieuws

Netflix-hit 'You' doet het anders met seizoen 4

De serie You krijgt nu zijn derde seizoen net besteld is nu al een vierde reeks.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Penn Badgley legt uit dat het aankomende vierde seizoen van You gaat verschillen van de eerste seizoenen. Het derde seizoen van de romantische thriller ging recent van start op Netflix.

Waar Joe, gespeeld door Badgley, nu serieus van plan was om het goede leven te leiden met Love, gaat dat al snel mis. Zij is dodelijk roekeloos en hij vindt zijn buurvrouw Natalie geweldig. Met grote gevolgen.

Heel ander vierde seizoen
You loopt helemaal niet zo goed voor Natalie en Love af. Natalie wordt aan het einde van de eerste aflevering vermoord door Love. En Love wordt vermoord door haar echtgenoot, nadat het tweetal in een gruwelijke strijd terecht komt.

In een interview met Collider vertelt Badgley dat het verhaal een andere kant op gaat met het nieuwe seizoen. Joe zou het mogelijk fijn vinden om vermoord te worden door een vrouw.

"Als hij gemarteld en vermoord zou worden door een vrouw, zou hij in zijn gedachten vergeven worden. Hij zou zich de meest vervolgde man in de geschiedenis voelen, en een martelaar voor de liefde. Ik denk dat seizoen 4 daardoor meer draait over de band van Joe met zichzelf," aldus Badgley.

You is op Netflix te streamen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.