De werkelijke reden waarom 'Y: The Last Man' is gecancelled

Y: The Last Man stopt niet per se vanwege de kijkcijers, maar iets anders.

Jim Pedd, 21-10-2021 07:53

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Een nieuw bericht rond Y: The Last Man biedt inzicht in de reden waarom FX en Hulu besloten de verfilming al na 1 seizoen te stoppen. De serie Y: The Last Man is gebaseerd op de comics van Brian K. Vaughan en Pia Guerra en sinds 2007 in de maak.
Sinds 2019 draait de serie op volle toeren, onder leiding van Eliza Clark als showrunner en met Ben Schnetzer als hoofdrolspeler (nadat eerder Barry Keoghan gecast werd).

Y: The Last Man-annulering
De serie is een behoorlijk aparte. Hij speelt zich namelijk af in een wereld waarin alle mannen, op een man en zijn capucijneraapje na, dood gaan.

The Hollywood Reporter meldt nu dat de keuze om de serie te stoppen niets te maken had met de kijkcijfers. Het gaat echt alleen om het geld.

De studio moest de contracten van de cast telkens verlengen, waardoor het budget per aflevering 8,5 miljoen dollar bedroeg. De opties op de cast verliepen bijna, en ondanks dat Clark een tweede seizoen had gepitcht, besloot FX de 3 miljoen dollar die nodig was om de cast te houden, niet te besteden aan de serie.

Daarmee viel dus ook het doek voor Y: The Last Man, dat je hier op Disney+ kan zien.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Y The Last Man, FX, Disney Plus, Ben Schnetzer

Populair nieuws