search

Ons nieuws van donderdag 21 oktober 2021

HBO Max wil nieuwe 'Sopranos'-serie maken!
Series / Nieuws

HBO Max wil nieuwe 'Sopranos'-serie maken!

Na het succes van The Many Saints of Newark wil HBO Max méér Sopranos.

Ann Sarnoff, hoofd van Studios and Networks binnen WarnerMedia heeft aangegeven dat het bedrijf ontzettend blij is met de resultaten van de recente Sopranos prequel-film The Many Saints of Newark.

Warner is dermate blij met de resultaten dat Sarnoff de volgende uitspraak deed:

"We hebben gesprekken met David Chase over een nieuwe Sopranos gerelateerde serie voor HBO Max."

The Sopranos-bedenker David Chase heeft altijd gezegd dat als hij terug zou keren voor en nieuwe serie, dat deze zich na de gebeurtenissen uit The Many Saints of Newark moeten afspelen, maar vooraf aan de oorspronkelijke serie, die begon in 1998. Chase voegde daaraan toe:

"Ik zou alleen meedoen als Terry Winter en ik het script samen zouden schrijven. Dan ben ik ervoor te porren."

Voor- en nadelen
Sarnoff gaf toe dat de bioscoopopbrengsten voor The Many of Saints of Newark weliswaar tegenvallen, maar dat de film een behoorlijk positieve toevoeging is aan het nalatenschap van de serie:

"Je ziet opeens dat The Sopranos weer een van de tien best bekeken series op de streamingdienst is en nieuw leven heeft gekregen. De film heeft de franchise opnieuw populair gemaakt. En dat is misschien nog wel waardevoller dan bioscoopopbrengsten."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Serie 'Chucky' verschijnt binnenkort ook in Nederland!
Series / Trailer

Serie 'Chucky' verschijnt binnenkort ook in Nederland!

Vanaf 11 november verschijnt de Child's Play-serie ook op de Nederlandse televisie.

Eerder deze maand trapte de serie Chucky af op de Amerikaanse tv-zenders Syfy en USA Network. Het was nog niet bekend wanneer én waar de serie in Nederland zou verschijnen, maar daar hebben we nu antwoord op.

FOX heeft onthuld dat de serie op 11 november start, en wel om 22.00 uur 's avonds. De eerste aflevering van de serie is geregisseerd door bedenker, schrijver en showrunner Don Mancini. Hieronder de Nederlandse promo voor de start in Nederland.



In Chucky wordt een idyllisch kleine Amerikaans dorp in chaos geworpen nadat een oude 'Chucky'-pop opduikt bij een garagesale. Jake, gespeeld door Zackary Arthur, is een tiener die een saai leven leidt op een High School en neemt Chucky mee. Al snel worstelen de inwoners om de reeks gruwelijke moorden tegen te gaan, die ook de diepe verborgen geheimen van de stad blootleggen.

Ondertussen kruipen vrienden en vijanden uit Chucky's verleden terug in zijn wereld en dreigt de waarheid zich te onthullen achter zijn mysterieuze oorsprong. Want wie was Chucky, voordat hij op de een of andere manier dit beruchte monster werd?


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na 40 jaar verschijnt 'Part 2' van 'History of the World'
Series / Nieuws

Na 40 jaar verschijnt 'Part 2' van 'History of the World'

Mel Brooks schrijft en produceert het langverwachte History of the World, Part 2 voor Hulu.

Veertig jaar nadat Mel Brooks History of the World, Part I in de bioscoop verscheen, heeft de Brooks eindelijk besloten om History of the World, Part II te maken. Terwijl het origineel een speelfilm was, zal het vervolg een tv-serie zijn.

Het is nog onbekend of Brooks ook terugkeert voor de camera. In het origineel uit 1981, waarvan de toevoeging Part 1 oorspronkelijk slechts een grap was, speelde Brooks de personages Mozes, Comicus, Torquemada, Jacques en Koning Lodewijk XVI. Dom DeLuise was Keizer Ceasar en Orson Welles was de verteller.

Variety meldt dat Nick Kroll, Wanda Sykes, Ike Barinholtz, David Stassen en Kevin Salter de serie samen met Brooks zullen produceren. Er zijn nog geen officiële plotdetails.

History of the World start in 2022
De productie zal begin 2022 aanvangen, waarschijnlijk om eind 2022/begin 2023 te verschijnen. Het is nog onbekend wie de regie op zich neemt.



In de muzikale komedie History of the World, Part I zie je het verhaal van de evolutie van de mens en zijn verdere geschiedenis. Van de geheimen van de Romeinse keizers tot het laatste avondmaal van Jezus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Data-acteur terug in 'Star Trek: Picard' als ander personage
Series / Nieuws

Data-acteur terug in 'Star Trek: Picard' als ander personage

Brent Spiner hint naar zijn nieuwe personage in het tweede seizoen van de Star Trek-serie.

Acteur Brent Spiner was ooit in Star Trek: The Next Generation als het personage Data. De acteur keerde al als het personage terug in Star Trek: Picard, maar in seizoen 2 zal hij niet Data spelen. Hij stapt in de huid van een nieuw personage.

In gesprek met Inverse ging de acteur in op zijn rol in het twee de seizoen van Star Trek: Picard. Deze serie startte begin 2020 en keert in februari 2022 terug op Paramount+.

"Ik kan je vertellen dat ik geen Data ben," zei Spiner tegen Inverse. "Ik weet dat ze niet veel hebben onthuld over wie ik speel in de show. Ik kan je vertellen dat ik lid ben van de Soong-familie. En dat ik niet een personage speel dat ik eerder heb gespeeld."

Al afscheid genomen van Data
Dat Spiner niet te zien is als Data is logisch. Van dit personage werd afscheid genomen in de laatste aflevering van seizoen één. In Star Trek: The Next Generation en Star Trek: Enterprise was de acteur al te zien als andere leden van de Soong-familie. Noonien Soong is de maker van Data.

In Star Trek: Picard keert Patrick Stewart uiteraard terug als Jean-Luc Picard en het eerste seizoen kun je kijken op Prime Video van Amazon.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Riverdale' onthult verrassende trailer voor seizoen 6
Series / Trailer

'Riverdale' onthult verrassende trailer voor seizoen 6

Check hier de nieuwe beelden van het zesde seizoen van de serie Riverdale.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Na jaren wachten en hopen is het echt zo. Sabrina the Teenage Witch maakt haar oversteek naar Riverdale. En nu zijn er daar de eerste beelden van!

The CW kwam met een nieuwe teaser trailer voor Rivervale, de vijfdelige crossover die de zesde reeks afleveringen lanceert. De trailer begint met Cheryl Blossom die een spreuk heeft uitgesproken over Riverdale, waardoor het uiteindelijk aan Sabrina Spellman zal zijn om het stadje te redden.

Eerste beelden
Kiernan Shipka keert terug als Sabrina in de vierde aflevering, dei The Witching Hour(s) heet. Cheryl voert dan een gevaarlijke spreuk uit waardoor het verschil tussen leven en dood heel klein wordt voor een familielid van de Blossoms.

Volgens showrunner Roberto Aguirre-Sacasa is er al sinds het eerste seizoen van Riverdale gesproken over deze crossover.

Dat het nu kan is heel mooi! De trailer laat dit niet alleen zien, maar ook wat van de andere castleden en de horror-achtige bedreigingen waar personages mee te maken krijgen.

Hieronder de beelden. Je kunt Riverdale streamen op Netflix. De serie keert op 16 november terug.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-ceo geeft toe grote fout gemaakt te hebben
Series / Nieuws

Netflix-ceo geeft toe grote fout gemaakt te hebben

De interne communicatie rond de special van Dave Chappelle had beter gemoeten.

Netflix-ceo Ted Sarandos uit zijn spijt over de manier waarop hij om is gegaan met de controverse rond de komediespecial The Closer. Maar hij blijft op Netflix staan.

De stand-up van Dave Chappelle werd opgenomen tijdens zeven live optredens in augustus 2021 en op 5 oktober op Netflix gelanceerd. Hij werd heel gemengd ontvangen, met name ook doordat Chappelle keihard is over de LHBTIQA+-gemeenschap en dan ook nog eens schadelijke dingen roept.

Niet offline halen
Sarandos is het er niet mee eens dat sommigen de special hate speech noemen. Wel vindt hij dat hij beter had kunnen reageren op de zorgen van zijn medewerkers.

"Het moge duidelijk zijn dat ik de interne communicatie beter had kunnen afhandelen. Dat heb ik op twee manieren verpest. Ik had het met meer menselijkheid moeten benaderen. Een aantal medewerkers voelden pijn door een beslissing die wij gemaakt hadden. En dat hadden we beter kunnen doen," begon hij.

Wel vindt hij dat de special online moet blijven te staan. "Meestal zorgen we dat onze medewerkers begrijpen wat we doen, want natuurlijk verschijnt er wel eens iets waar je niet van houdt, iets wat je zelfs schadelijk vindt. Als iets oproept tot fysiek pijnigen van andere mensen dan trekken we daar de grens."

The Closer is op Netflix te zien.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Avatar: The Last Airbender'-fans krijgen mooi cadeau
Series / Nieuws

'Avatar: The Last Airbender'-fans krijgen mooi cadeau

De serie Avatar: The Last Airbender heeft een kleine verrassing voor fans.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Als het op Avatar: The Last AIrbender aankomt, zijn fans altijd op zoek naar nieuwe en opwindende content. Van cosplay tot fanfictie, de fans weten zich wel te vermaken. Maar nu komt de serie met iets heel leuks voor de fans: een niet eerder verteld verhaal rond Avatar Kyoshi.

We kregen al de boeken The Rise of Kyoshi en The Shadow of Kyoshi en nu blijkt dat er nog iets is. Er komt namelijk een verhaal over Kyoshi dat het niet schopte tot de boeken!

Een ongepubliceerd verhaal
Het gaat om een ongepubliceerd verhaal dat zo'n 16 pagina's telt en geschrapt werd door schrijver F.C. Yee en uit The Shadow of Kyoshi komt.

De twee boeken duiken in eerste instantie in de oorsprong van Kyoshi, de uit het Aarde-koninkrijk afkomstige Avatar, die het oudste werd van alle Avatars. Zij richtte de Kyoshi-krijgers op, maar ook de Dail Li en dat leidde tot de corrumpering en uiteindelijk val van haar eigen natie.

In het andere boek zien we hoe Kyoshi haar best doet vrede te bewaren in de wereld van Avatar, maar daar behoorlijk mee te worstelen heeft als een mysterieuze bedreiging opkomst uit de Spirit World.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verrassende fanreacties op 'Cowboy Bebop' van Netflix
Series / Nieuws

Verrassende fanreacties op 'Cowboy Bebop' van Netflix

De serie Cowboy Bebop kreeg z'n eerste beelden, wat vinden fans ervan?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Deze week kwam Cowboy Bebop met een korte teaser trailer. En die werpt heel wat vragen op bij fans, die ook uiteenlopende meningen blijken te hebben.

In de korte clip blijkt dat de drie hoofdpersonen een nieuwe premie hebben gevonden om achteraan te gaan. We zien de drie hoofdpersonen: John Cho's Spike Spiegel, Mustafa Shakir's Jet Black en Danielle Pineda's Faye Valentine.

Stilistische Cowboy Bebop
De eerste beelden zijn behoorlijk gestileerd. Veel van de beelden bestaan uit vrij opvallende wisselingen tussen scènes en die transities vallen duidelijk heel erg op.

Sommige fans vinden het heel tof gemaakt en houden wel van de aanpak. Maar anderen hebben niet de indruk dat de serie genoeg doet om het nalatenschap van de oorspronkelijke anime waar deze op gebaseerd is te eren.

In Cowboy Bebop volgen we drie premiejagers, de cowboys, die allemaal proberen te ontsnappen aan het verleden. Ze vormen zodoende een losjes aan elkaar hangende crew aan boord van de Bebop, waar ze jagen op de gevaarlijkste criminelen uit het zonnestelsel. Als ze maar de juiste prijs krijgen!





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bizarre kijkcijfers 'Squid Game' nog hoger dan gedacht
Series / Nieuws

Bizarre kijkcijfers 'Squid Game' nog hoger dan gedacht

De serie Squid Game van Netflix wordt nog veel meer bekeken dan je denkt.

Squid Game is populair, zoveel wisten we al. Maar zó populair?

Tijdens de presentatie van de cijfers van het derde kwartaal, meldde Netflix dat Squid Game door 142 miljoen huishoudens wereldwijd bekeken is. Daarmee is de negendelige Zuid-Koreaanse serie van schrijver en regisseur Hwang Dong-hyuk echt gestoord populair.

Squid Game-kijkcijfers
Met 111 miljoen views in de eerste 28 dagen na de release, was Squid Game al de meest populaire Netflix-lancering ooit. En nu blijkt dat de serie inmiddels eigenlijk nog veel populairder is gebleken.

In de eerste vier weken is de serie door 142 miljoen huishoudens bekeken. Netflix meldt ook dat de serie in 94 landen op de eerste plek stond, waaronder in de Verenigde Staten.

Doordat de serie zo immens populair is, levert deze volgens Netflix-analyses ook zo rond de 1 miljard dollar aan 'impactwaarde' op - een manier om te berekenen hoeveel mensen blijven hangen vanwege deze serie.

En dat terwijl de serie maar net iets meer dan twintig miljoen dollar kostte om te maken. Squid Game is - je raadde het al - op Netflix te zien.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De werkelijke reden waarom 'Y: The Last Man' is gecancelled
Series / Nieuws

De werkelijke reden waarom 'Y: The Last Man' is gecancelled

Y: The Last Man stopt niet per se vanwege de kijkcijers, maar iets anders.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Een nieuw bericht rond Y: The Last Man biedt inzicht in de reden waarom FX en Hulu besloten de verfilming al na 1 seizoen te stoppen. De serie Y: The Last Man is gebaseerd op de comics van Brian K. Vaughan en Pia Guerra en sinds 2007 in de maak.

Sinds 2019 draait de serie op volle toeren, onder leiding van Eliza Clark als showrunner en met Ben Schnetzer als hoofdrolspeler (nadat eerder Barry Keoghan gecast werd).

Y: The Last Man-annulering
De serie is een behoorlijk aparte. Hij speelt zich namelijk af in een wereld waarin alle mannen, op een man en zijn capucijneraapje na, dood gaan.

The Hollywood Reporter meldt nu dat de keuze om de serie te stoppen niets te maken had met de kijkcijfers. Het gaat echt alleen om het geld.

De studio moest de contracten van de cast telkens verlengen, waardoor het budget per aflevering 8,5 miljoen dollar bedroeg. De opties op de cast verliepen bijna, en ondanks dat Clark een tweede seizoen had gepitcht, besloot FX de 3 miljoen dollar die nodig was om de cast te houden, niet te besteden aan de serie.

Daarmee viel dus ook het doek voor Y: The Last Man, dat je hier op Disney+ kan zien.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Grey's Anatomy'-actrice over haar verrassende terugkeer
Series / Nieuws

'Grey's Anatomy'-actrice over haar verrassende terugkeer

Kate Walsh vertelt hoe het is om weer terug te keren in de serie Grey's Anatomy.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Kate Walsh noemt haar terugkeer naar Grey's Anatomy een koortsdroom. De serie van Shonda Rhimes debuteerde in 2005 en is de langst lopende medische dramaserie in de televisiegeschiedenis.

In de finale van het eerste seizoen debuteerde Kate Walsh als Addison montgomery Shepherd, neonataal chirurg en de echtgenote van Derek Shepherd. Zij werd een fanfavoriet personage, en vertrok na drie seizoenen voor haar eigen serie - Private Practice.

Een Grey's Anatomy-terugkeer
Het achttiende seizoen speelt zich af in een wereld na corona. We zien wat oude bekenden terugkeren, waaronder Walsh, die sinds de aflevering Hotter Than Hell te zien is.

Tegenover Variety noemt ze het een koortsdroom om terug te keren. En het wordt nog veel leuker volgens de actrice met haar komende aflevering:

"De tweede aflevering is iets meer ingetogen en je ziet de dynamiek van Addison en Amelia duidelijk uitgespeeld worden. Ze bouwen weer een band op. Dat was echt geweldig om te doen en ik denk dat fans er ook van gaan genieten. Het is een compleet andere aflevering dan de eerste, maar intens intiem en bevredigend."

Je kunt Grey's Anatomy streamen op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Only Murders in the Building' komt met antwoorden
Series / Nieuws

'Only Murders in the Building' komt met antwoorden

Eindelijk komt de serie met antwoorden op de vele vragen die er nog zijn.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
John Hoffman, de uitvoerend producent van Only Murders In The Building, bevestigt dat het tweede seizoen wat losse eindjes van het eerste seizoen op zal lossen.

In de serie Only Murders In The Building spelen legendes Martin Short en Steve Martin samen met Selena Gomez de hoofdrollen. Zij zijn drie true-crime podcasters die in een groot gebouw leven in New York (The Arconia genaamd) en besluiten de mysterieuze dood van een van de bewoners te onderzoeken. En dat doen ze met een podcast. Al snel ontdekken ze gigantisch duistere geheimen.

Only Murders In The Building
De serie Only Murders In The Building bleek enorm populair en kende aan het einde van zijn tiende aflevering een redelijk gesloten eind wat de eerste moord betreft, al is de mogelijkheid voor een tweede seizoen duidelijk opengezet met de moord op manager Bunny.

Tegenover Deadline zegt Hoffman dat het tweede seizoen alles wat niet logisch lijkt aan de eerste moord op moet lossen.

"Ik kan niet geloven dat het eerste seizoen al voorbij is. Als er nog vragen open staan, is dat bewust. Er zijn wat losse eindjes en dat was bewust. We wilden wat aanwijzingen achterlaten waarbij mensen denken: 'Wacht eens even dat kan ik niet volgen'. Hopelijk kunnen we dat goed en bevredigend oplossen."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Schokkende onthullingen over 'Batwoman'-wanpraktijken
Series / Nieuws

Schokkende onthullingen over 'Batwoman'-wanpraktijken

Ruby Rose gaat echt nooit meer terugkeren naar de serie Batwoman, dat is nu wel duidelijk.

Voor het eerst geeft actrice Ruby Rose echt openheid van zaken rond haar vertrek bij de serie Batwoman. Ze heeft heel wat schokkende beschuldigingen richting de cast en creatievelingen achter de show. En een terugkeer? Die zit er niet in.

Sinds Ruby Rose na 1 seizoen besloot te stoppen, voelde het al alsof we niet het hele verhaal hadden gekregen over haar vertrek. Het leek wel een prima scheiding te zijn, maar dat blijkt nu niet te kloppen.

Schokkende onthullingen
De actrice stelt dat ze gewond raakte op de set, en door Peter Roth (voormalig Warner Bros. Television Studios-baas) gedwongen werd om alweer na 10 dagen aan de slag te gaan. Het dreigement was dat de cast en crew ontslagen zouden worden anders, omdat de studio haar hoofdrolspeelster niet kon laten acteren.

Ook werd Rose naar eigen zeggen gedwongen om een video te delen met fans, waarin ze vertelde niet naar de Comic-Con te kunnen omdat de producenten haar planning niet wilden veranderen.

"Stop alsjeblieft met vragen of ik terugkeer naar die vreselijke serie, dat wil ik echt niet, niet voor al het geld van de wereld," begon Rose.

Volgens haar raakte zij bijna blind op de set, raakte een crewlid gewond op de set met enorme brandwonden waarbij z'n huid van zijn gezicht viel en raakte een persoonlijk assistent verlamd op de set. Ook stelt Rose dat haar co-ster Dougray Scott tegen een vrouwelijke stunt double schreeuwde "als een kleine zielepoot", en dat Caroline Dries (de showrunner) zich ook misdroeg.

The CW heeft nog niet gereageerd op de beschuldigingen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.