'House of the Dragon' wordt echt anders dan 'Game of Thrones'

'House of the Dragon' anders dan 'Game of Thrones'

De Game of Thrones prequelserie House of the Dragon zal niet hetzelfde zijn.

Bram de Groot, 22 oktober 2021 om 16:23

House of the Dragon komt in 2022 naar HBO Max en heeft heel grote schoenen te vullen na het enorm succesvolle Game of Thrones dat even geleden werd afgerond. Nu blijkt dat de nieuwe serie toch wat anders wordt.
In gesprek met Miguel Sapochnik, die zowel afleveringen van Game of Thrones als House of the Dragon maakte, wordt duidelijk dat de nieuwe serie "anders" wordt.

"Ik denk dat we heel respectvol zijn naar de originele serie. Deze was niet verkeerd, dus we proberen niet het wiel opnieuw uit te vinden. House of the Dragon heeft zijn eigen toon die in de loop van de serie zal evolueren en naar voren zal komen," aldus Sapochnik.

Geen ander kleurenpalet
"Maar het is eerst erg belangrijk om respect en een ode te brengen aan de originele serie, die flink baanbrekend was. We bouwen op die serie en we zijn hier alleen vanwege die serie," zei Sapochnik. "Dus het belangrijkste voor ons is om die serie zoveel mogelijk te respecteren en te proberen deze te complimenteren in plaats van hem opnieuw uit te vinden."

"En ik was betrokken bij het maken van de originele show, dus ik heb het gevoel dat dat nuttig was. Dus ik kom niet aan met de gedachte: 'Laten we alles veranderen! Laten we een ander kleurenpalet doen!' Nee, ik vind het kleurenpalet heel mooi," sloot de regisseur af.

Recent verscheen onderstaande teaser trailer en ergens in 2022 - mogelijk in april of mei - keert Westeros terug op de buis.


Bron: THR

Lees meer over: House of the Dragon, HBO, Game of Thrones, Matt Smith

Populair nieuws