Waarom je het sexy kostuumdrama 'Bridgerton' moet kijken

Waarom je de sexy serie 'Bridgerton' moet kijken

Rijkdom, lust en verraad in de wereld van de machtige familie Bridgerton.

Emma Nota, 22 oktober 2021 om 19:38

Bridgerton is gebaseerd op de boeken van Julia Quinn, en nu kan je op Netflix van seizoen 1 genieten van de machtige familie Bridgerton. In totaal zijn er nu 4 seizoenen aangekondigd. Hoofdrollen zijn voor Phoebe Dynevor, Regé-Jean Page, Nicola Coughlan, Jonathan Bailey en uiteraard Julie Andrews.
Bridgerton speelt zich af in het Londense Regency-tijdperk in 1813, en gaat over de aristocratische familie Bridgerton. Weduwe Burggravin Bridgerton is moeder van acht kinderen: haar vier zonen, Anthony, Benedict, Colin en Gregory, en haar vier dochters, Daphne, Eloise, Francesca en Hyacinth. De serie gaat ook over hun opzichtige buren, de Featheringtons.Elke aflevering heeft een heerlijk voice-over van Julie Andrews, die de stem van de anonieme en altijd schandalige nieuwsbrief-columnist Lady Whistledown inspreekt. Lady Whistledown weet alles over iedereen in Londen en haar columns zijn razend populair, zelfs bij koningin Charlotte.

In tegenstelling tot de boeken, speelt Bridgerton zich af in een alternatieve geschiedenis. De chique society bewoners zijn divers in kleur en achtergrond. De makers van de serie wilden een wereld creëren die niet "kleurenblind" is omdat "dat zou betekenen dat kleur en ras nooit in overweging zijn genomen, terwijl kleur en ras onderdeel van de show."


Acteurs
Die diversiteit is goed terug te zien in de casting. Zo zijn de hoofdrollen voor Phoebe Dynevor (Dickensian), Regé-Jean Page (For the People), Adjoa Andoh (Doctor Who), Nicola Coughlan (Derry Girls), Jonathan Bailey (Broadchurch), Golda Rosheuvel (Luther) en uiteraard Julie Andrews (The Sound of Music).

Fans
Toen bekend werd dat Shondaland het productiebedrijf werd, ging de bal rollen onder de fans. Shondaland is het productiebedrijf van Shonda Rhimes. Eerder was zij al verantwoordelijk voor het succes van Grey's Anatomy en How to Get Away with Murder. Seizoen 1 van Bridgerton is door kijkers massaal gebinged, waarna er al snel 3 nieuwe seizoenen aangekondigd zijn.

Op IMDb krijgt Bridgerton een 7,3, op Rotten Tomatoes 88%!

Wist je dat...
- Julie Andrews geen enkele keer te zien is in de serie, je hoort alleen haar stem.

- Er is nogal wat werk gestopt in de kostuums van de show. Zo heeft elke familie zijn eigen kleurenpalet, zitten er hints en grapjes naar de boeken en het plot in verstopt, en hebben de traditionele kostuums moderne twists. Dit geeft de show een tijdloos uiterlijk, en is het niet een normaal kostuumdrama.

- Bridgerton had een spectaculaire première en werd direct de meest bekeken originele Netflix serie bij lancering - op dit moment wel overtroffen door Squid Game.


Lees meer over: Bridgerton, Netflix, Julie Andrews

Populair nieuws