search
DVD-recensie: 'Girls' seizoen 3
Series / Blu-ray Review

DVD-recensie: 'Girls' seizoen 3

Prima uitgave, maar zonder noemenswaardige extra's.

Bedenkers: Lena Dunham | Cast: Lena Dunham (Hannah Horvath), Allison Williams (Marnie Michaels), Jemima Kirke (Jessa Johansson), Zosia Mamet (Shoshanna Shapiro), Adam Driver (Adam Sackler) | Jaren: 2012 - heden | TV-release: HBO

Girls is een HBO-serie, gebaseerd op het leven van actrice en schrijfster Lena Dunham. Zij was aspirerend schrijfster en haar ouders besloten dat het tijd werd voor haar om op haar eigen benen te staan. Dat uitgangspunt staat centraal in deze serie, rond het personage Hannah Horvath, die nu drie seizoenen duurt.

Critici ontvingen de serie toen deze in 2012 debuteerde erg positief. De humor, rauwe en verfrissende toon waren vooral dingen waar critici positief op reageerden. Ook de weergave van vrouwen en hun relaties waren punten waar critici blij mee waren. Niet gek dus dat in dat jaar de serie genoemd werd als best ontvangen fictieve serie van 2012.

Ondertussen ligt het derde seizoen alweer in de schappen en nog altijd zijn er positieve recensies. Op RottenTomatoes heeft dit seizoen een score van 89 procent, op basis van 27 recensies. "Nog altijd shockerend. Het derde seizoen van Girls profiteert van een steeds volwassenere toon."

In dit derde seizoen wordt de weg naar volwassenheid vervolgd, terwijl Hannah (Dunham) een relatie heeft met Adam (Driver), Marnie (Williams) haar leven bijstelt na een liefdesbreuk, Shoshanna (Mamet) het feesten met haar studie probeert te combineren en Jessa opeens weer opduikt. De vriendschappen tussen de meiden trotseren de liefde, seks en de dood in de 12 ontzettend grappige afleveringen van seizoen 3.



DVD: Girls seizoen 3 | Duur: 30 min. / 12 afleveringen | Release: januari 2015 | Video: 16:9 (1.78:1) | Audio: Engels, Frans, Duits / Dolby Digital 5.1, Pools / Dolby Digital 2.1 | Discs: 2 x DVD | EAN: 5-051888-169094 | Met dank aan: HBO

De Dvd-uitgave betreft een gewone slipcover met daarin een Dvd-hoes. Beiden hebben hetzelfde ontwerp en tonen de hoofdrolspelers van de serie. Er staat erg groot de leus Happily Whatever After op, die meteen de toon voor de serie zet. Op de achterkant van de hoes tref je een synopsis aan, in het Nederlands en het Frans.

Verder zie je een foto van de vier vrouwelijke hoofdrolspeelsters en staat er duidelijk aangegeven wat de extra's van deze uitgave zien. Daarover zo meteen meer. Ook zijn er nog wat technische details, waaronder over het beeld, geluid en de duur van afleveringen.

Maak je de hoes open, tref je twee discs aan. Binnen in de hoes staan nog de titels van afleveringen en de betreffende disc waarop deze te bekijken zijn. Verder staat aangegeven welke extra's op welke disc staan.

Het beeld van deze uitgave is in gebruikelijk formaat. De details zijn helder en er zit weinig verstoring in het beeld. Er zijn verder redelijk mooie kleuren te zien, hoewel die op een Blu-ray uitgave waarschijnlijk net iets beter tot hun recht waren gekomen. Het geluid is tot slot mooi uitgebalanceerd. Op geen enkel moment neemt de muziek de tonen van het dialoog over, dat nog altijd leidend blijft.

De extra's
Waar de Blu-ray uitgave boordevol verwijderde scènes en mini-documentaires zit, kan dat niet gezegd worden van de Dvd-uitgave. Op deze uitgave tref je twee documentaires van elk twintig minuten aan, over specifieke afleveringen en hun respectievelijke plaats in het seizoen, en audiocommentaren. Die zijn onderhoudend om te kijken, maar meer ook niet.

Toekomst
Ondertussen telt de HBO-serie alweer vier seizoenen. Een vijfde seizoen zal er ook komen, maakte de kabelaar onlangs nog bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen