search

Ons nieuws van woensdag 21 januari 2015

Eerste teaser 'The Strain' seizoen 2
Series / Trailer

Eerste teaser 'The Strain' seizoen 2

New York City heeft er wel eens beter uitgezien.



De eerste teaser van het tweede seizoen van The Strain staat online. De show van Guillermo del Toro en Carlton Cuse ging in november pas weer in productie, dus de eerste echte beelden van de nieuwe jaargang laten nog even op zich wachten. Nu moeten we het doen met deze blik op New York City, dat er niet al te best aan toe is.

The Strain is gebaseerd op een boekentrilogie van Del Toro en volgt Dr. Ephram Goodweather (Corey Stoll), een medewerker van het Amerikaanse Centre for Disease Control, die een mysterieuze virusuitbraak onderzoekt.

Ditmaal zal Del Toro zelf geen afleveringen gaan regisseren, voornamelijk vanwege het feit dat hij het te druk heeft met films als Crimson Peak en Pacific Rim 2. Het tweede seizoen van The Strain gaat in de zomer van 2015 in première.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fraaie poster voor 'Powers' en startdatum bekend
Series / Posters

Fraaie poster voor 'Powers' en startdatum bekend

Sharlto Copley is de voormalige superheld Christian Walker.

De superheldenserie Powers gaat op 10 maart in première op het Playstation Network. De comic-bedenker Brian Michael Bendis onthulde dit op Playstation.com, mede met het nieuws dat de opnames erop zitten.

In Powers zijn de hoofdrollen weggelegd voor Sharlto Copley (District 9, Elysium) en Susan Heyward (The Following). Ze zijn te zien als Christian Walker en Deena Pilgrim. De eerste is een voormalig superheld en is 'gedegradeerd' naar rechercheur. Samen met zijn partner Pilgrim onderzoekt hij superhelden-gerelateerde moorden.

Naast bovengenoemde namen zien we ook Michelle Forbes (The Killing) als Retro Girl en zijn er rollen voor Max Fowler, Adam Godley, Noah Taylor, Olesya Rulin en Eddie Izzard.

De eerste twee van de in totaal tien afleveringen zijn geregisseerd door David Slade, bekend van films als 30 Days of Night en The Twilight Saga: Eclipse. Volgens Bendis is de eerste aflevering gratis te bekijken op PlayStation.com/Powers.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
DVD-recensie: 'Girls' seizoen 3
Series / Blu-ray Review

DVD-recensie: 'Girls' seizoen 3

Prima uitgave, maar zonder noemenswaardige extra's.

Bedenkers: Lena Dunham | Cast: Lena Dunham (Hannah Horvath), Allison Williams (Marnie Michaels), Jemima Kirke (Jessa Johansson), Zosia Mamet (Shoshanna Shapiro), Adam Driver (Adam Sackler) | Jaren: 2012 - heden | TV-release: HBO

Girls is een HBO-serie, gebaseerd op het leven van actrice en schrijfster Lena Dunham. Zij was aspirerend schrijfster en haar ouders besloten dat het tijd werd voor haar om op haar eigen benen te staan. Dat uitgangspunt staat centraal in deze serie, rond het personage Hannah Horvath, die nu drie seizoenen duurt.

Critici ontvingen de serie toen deze in 2012 debuteerde erg positief. De humor, rauwe en verfrissende toon waren vooral dingen waar critici positief op reageerden. Ook de weergave van vrouwen en hun relaties waren punten waar critici blij mee waren. Niet gek dus dat in dat jaar de serie genoemd werd als best ontvangen fictieve serie van 2012.

Ondertussen ligt het derde seizoen alweer in de schappen en nog altijd zijn er positieve recensies. Op RottenTomatoes heeft dit seizoen een score van 89 procent, op basis van 27 recensies. "Nog altijd shockerend. Het derde seizoen van Girls profiteert van een steeds volwassenere toon."

In dit derde seizoen wordt de weg naar volwassenheid vervolgd, terwijl Hannah (Dunham) een relatie heeft met Adam (Driver), Marnie (Williams) haar leven bijstelt na een liefdesbreuk, Shoshanna (Mamet) het feesten met haar studie probeert te combineren en Jessa opeens weer opduikt. De vriendschappen tussen de meiden trotseren de liefde, seks en de dood in de 12 ontzettend grappige afleveringen van seizoen 3.



DVD: Girls seizoen 3 | Duur: 30 min. / 12 afleveringen | Release: januari 2015 | Video: 16:9 (1.78:1) | Audio: Engels, Frans, Duits / Dolby Digital 5.1, Pools / Dolby Digital 2.1 | Discs: 2 x DVD | EAN: 5-051888-169094 | Met dank aan: HBO

De Dvd-uitgave betreft een gewone slipcover met daarin een Dvd-hoes. Beiden hebben hetzelfde ontwerp en tonen de hoofdrolspelers van de serie. Er staat erg groot de leus Happily Whatever After op, die meteen de toon voor de serie zet. Op de achterkant van de hoes tref je een synopsis aan, in het Nederlands en het Frans.

Verder zie je een foto van de vier vrouwelijke hoofdrolspeelsters en staat er duidelijk aangegeven wat de extra's van deze uitgave zien. Daarover zo meteen meer. Ook zijn er nog wat technische details, waaronder over het beeld, geluid en de duur van afleveringen.

Maak je de hoes open, tref je twee discs aan. Binnen in de hoes staan nog de titels van afleveringen en de betreffende disc waarop deze te bekijken zijn. Verder staat aangegeven welke extra's op welke disc staan.

Het beeld van deze uitgave is in gebruikelijk formaat. De details zijn helder en er zit weinig verstoring in het beeld. Er zijn verder redelijk mooie kleuren te zien, hoewel die op een Blu-ray uitgave waarschijnlijk net iets beter tot hun recht waren gekomen. Het geluid is tot slot mooi uitgebalanceerd. Op geen enkel moment neemt de muziek de tonen van het dialoog over, dat nog altijd leidend blijft.

De extra's
Waar de Blu-ray uitgave boordevol verwijderde scènes en mini-documentaires zit, kan dat niet gezegd worden van de Dvd-uitgave. Op deze uitgave tref je twee documentaires van elk twintig minuten aan, over specifieke afleveringen en hun respectievelijke plaats in het seizoen, en audiocommentaren. Die zijn onderhoudend om te kijken, maar meer ook niet.

Toekomst
Ondertussen telt de HBO-serie alweer vier seizoenen. Een vijfde seizoen zal er ook komen, maakte de kabelaar onlangs nog bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Poll: Geweld in series
Series / Poll

Poll: Geweld in series

Wordt het tegenwoordig iets teveel?

Er is de laatste tijd veel te doen geweest rond het geweld in series als Game of Thrones en The Walking Dead. Expliciet geweld, dat ook met detail in beeld wordt gebracht, speelt een steeds belangrijkere rol in televisieseries en dat valt niet bij iedereen in de smaak. Wat vinden jullie van al dit geweld?


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix Kijktip 'Twin Peaks'
Series / Netflix Kijktip

Netflix Kijktip 'Twin Peaks'

Cultserie van David Lynch met Kyle MacLachlan en Lara Flynn Boyle.

Het is inmiddels alweer 25 jaar geleden dat de serie Twin Peaks van David Lynch op de buis was en om dat te vieren, komen er weer een negental gloednieuwe afleveringen, die in het voorjaar van 2016 waarschijnlijk op de Amerikaanse buis te zien zullen zijn. Reden genoeg om de oude afleveringen van de serie opnieuw te kijken of voor het eerst te ontdekken.

De rode draad van Twin Peaks vormt de vraag wie Laura Palmer heeft vermoord. Maar daaromheen heeft het plot nog veel meer lagen en blijkt langzaam maar zeker, dat niks is wat het lijkt in het dorpje Twin Peaks. Palmer leek bijvoorbeeld voor iedereen het ideale vrolijke meisje, maar was in werkelijkheid niet zo braaf. Ze gebruikte drugs, ging naar bed met allerlei mannen en kluste af en toe bij in een bordeel. Maar dat is het juist; iedereen het dorp heeft geheimen en dingen die ze willen verbergen.

Dale Cooper is de FBI-agent, die op de zaak van Palmer wordt gezet. Hij is een sympathiek personage, dat de waarheid rond de moord moet zien te ontrafelen en daarbij wordt geholpen door inwoners van het dorp. Uiteraard zou het geen serie van David Lynch zijn als dat niet gepaard ging met allerlei surrealistische scènes en fantastische figuren. Maar in tegenstelling tot sommige films van Lynch, blijft Twin Peaks erg toegankelijk. Het heeft zijn 'Lynch' momenten, maar is nog steeds goed volgbaar in tegenstelling tot soms het geval is bij films als Blue Velvet en Mulholland Drive waar je vaak meerdere keren naar moet kijken om het allemaal door te hebben.

Ondanks het enorme succes van Twin Peaks, werd de serie na twee seizoenen (beide momenteel op Netflix te zien) van de buis gehaald. Dit had waarschijnlijk te maken met de daling van de kijkcijfers halverwege seizoen twee toen de moord op Palmer werd opgelost. Lynch heeft later wel eens gezegd dat hij niet van plan was om de identiteit van de moordenaar te onthullen, maar dit onder druk van het netwerk deed. Seizoen twee eindigde nog steeds met een enorme cliffhanger, maar de serie kwam niet terug voor een derde seizoen.

Twin Peaks is ook vandaag de dag nog prima te kijken dankzij de aparte plotwendingen, sterke dialogen en goede acteerwerk van onder meer Kyle MacLachlan en Lara Flynn Boyle. Liefhebbers zullen blij zijn om te weten dat het vervolg op deze ware cultserie geen reboot zal zijn, maar verder zal gaan waar de oude serie is opgehouden, maar dan 25 jaar later.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Uitslag POLL: 'Game of Thrones' populairste serie 2014
Series / Poll

Uitslag POLL: 'Game of Thrones' populairste serie 2014

Maar ook True Detective en The Walking Dead werden vaak genoemd als favorieten.

Onlangs vroegen we jullie naar je favoriete serie van 2014. Daarbij gingen we uit van de meest gedownloade series als voorselectie, waarbij één duidelijke winnaar naar voren kwam: HBO's Game of Thrones. Zo'n 33 procent van alle stemmers koos de serie, gebaseerd op George R.R. Martins A Song of Ice and Fire, als favoriet van het jaar.

Opvallend is hoeveel andere stemmers kozen voor de optie anders, namelijk…, namelijk 19 procent. In de comments kwam vervolgens vooral nog een HBO-serie naar voren als duidelijke favoriet: True Detective. Andere series die vaak genoemd werden zijn Penny Dreadful, Fargo en Hannibal.

De nummer drie op de lijst is dan The Walking Dead, met 17 procent van de stemmen. Een andere duidelijke favoriet is de DC-serie Arrow.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.