Er zitten radicale veranderingen aan te komen voor de langlopende BBC-serie 'Doctor Who'

BBC verliest cruciaal element 'Doctor Who'

De creatieve controle over Doctor Who ligt nu niet meer bij de BBC.

Jim Pedd, 3 november 2021 om 12:52

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De BBC is de creatieve controle over Doctor Who kwijt vanaf seizoen 14 en verder. Er zitten dus radicale veranderingen aan te komen voor de langlopende BBC-serie.
Chris Chibnall vertrekt volgend jaar na seizoen 13 en de drie beloofde speciale afleveringen. Dan vertrekt ook de dertiende Doctor, Jodie Whittaker, en neemt Russel T. Davies (die de franchise succesvol hielp herlanceren in 2005) het over.

Creatieve controle kwijt
Doctor Who moet zichzelf vooral opnieuw uitvinden. Het budget moet groter, de actie strakker en de boel misschien net iets minder campy worden.

De BBC zocht daarom een partner om mee samen te werken, die kon co-financieren. Die zou gevonden zijn in Bad Wolf, een bedrijf dat opgericht is door twee voormalig producenten die met Davies werkten aan de lancering van 2005.

Bad Wolf zou volgens The Times verantwoordelijk zijn voor de creatieve richting en productie van de serie. De BBC behoudt intussen de uitzendrechten internationaal, merchandise en meer.

Dat betekent dat de BBC per tien afleveringen zo'n 40 miljoen pond aan commerciële waarde misloopt. Maar het moet wel, want de budgetten staan enorm onder druk.

Doctor Who stream je op Prime Video.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Doctor Who, BBC, Russel T Davies

Informatie over de serie: Doctor Who

Populair nieuws