Zelfs de bedenker van 'Dexter' vindt dat de serie keihard faalde

Zelfs maker van 'Dexter' vindt dat de serie faalde

Clyde Phillips die jaren betrokken was bij Dexter, was niet blij met de richting van de serie.

Jim Pedd, 3 november 2021 om 11:59

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Clyde Phillips, de showrunner van Dexter, zegt in een nieuw interview dat de serie "de weg kwijt is geraakt", lang voordat de laatste en achtste reeks te zien was.
Dexter is gebaseerd op de boeken van Jeff Lindsay en gedurende acht seizoenen te zien geweest op Showtime. Centraal stond Dexter Morgan, seriemoordenaar die enkel op moordenaars jaagde. Maar hoewel de serie vier seizoenen een hit was, werd deze naarmate hij vorderde minder sterk, tot het gehate achtste seizoen.

Niet heel sterk
Nu krijgt Dexter ter compensatie van al het drama een nieuw en negende seizoen. Dexter: New Blood. Dat moet het verhaal nu wel goed afronden en fans enige afsluiting bieden.

Phillips vertelde in het kader van de revival waar het volgens hem mis ging. De serie keek "niet ver genoeg naar de toekomst" en verloor de kwaliteiten uit het oog die Dexter zo likable maakten.

"Ik denk dat de serie in de laatste paar jaren van zijn oorspronkelijke incarnatie als het ware de weg kwijt raakte. Hij keek maar net ver genoeg naar de toekomst om verder te kunnen rijden, en verbrak de afspraak met het publiek dat alles wat Dexter doet te maken moet hebben met zijn code," aldus Phillips.

Dexter is op Prime Video te zien.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Clyde Phillips, Dexter, Showtime, Michael C Hall

Populair nieuws