search
Netflix wil méér jonge kijkers aan zich binden met de nieuwe 'Kids Clips'-functie
Series / Streaming-diensten

Netflix wil méér jonge kijkers aan zich binden met de nieuwe 'Kids Clips'-functie

De nieuwe functie zou ervoor moeten zorgen dat er nog meer jonge kijkers aangetrokken kunnen worden...

Netflix gaat haar aanbod opnieuw uitbreiden. Deze keer kondigt 's werelds grootste streamingdienst de lancering aan van een gloednieuwe 'Kids Clips'-functie. Deze nieuwe functie moet het mogelijk maken om (nog) meer jonge kijkers aan te trekken.

Voor de nieuwe functie werd ondertussen een test uitgerold in de Verenigde Staten en Zuid-Amerika. Het gaat hierbij concreet om korte filmpjes die door kinderen bekeken kunnen worden in de iPhone-applicatie. Voor deze korte filmpjes geldt dat het fragmenten kunnen zijn uit kinderfilms of uit kinderseries.

De nieuwe test moet ervoor zorgen dat Netflix mogelijkheden vindt om haar klanten meer inzicht te geven in wat er allemaal op het platform kan worden bekeken. Dit aldus met de nadruk op (voorlopig?) het aanbod voor kinderen. Er zouden maximaal twintig filmpjes in één keer bekeken kunnen worden.

Snelle Grapjes
De nieuwe test die wordt uitgerold doet in zekere zin een beetje denken aan een andere recente functie die werd toegevoegd door 's werelds grootste streamingdienst. Het gaat hierbij om de zogenaamde 'Snelle Grapjes'. Deze functie toont komische video's over series en films in de app die op het platform zijn terug te vinden.

Het mag in ieder geval duidelijk zijn dat Netflix heel druk bezig is met het uitbreiden van de mogelijkheden om haar dienst (nog) aantrekkelijker te maken voor jonge kijkers. Zo werd er door het bedrijf recent ook reeds aangekondigd dat ze videogames gaat aanbieden op haar platform. De eerste games zijn ondertussen zelfs reeds speelbaar.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen