search

Ons nieuws van dinsdag 9 november 2021

Netflix voegt komende week deze nieuwe series toe
Series / Streaming-diensten

Netflix voegt komende week deze nieuwe series toe

We zetten de drie nieuwe titels die je op Netflix kunt verwachten voor je op een rij.

Elke maandag zetten we de nieuwe toevoegingen aan Netflix op een rij. Deze week is er nog niet eens zo heel veel nieuws aangekondigd door de streamingdienst.

Het gaat om drie titels. We zetten ze voor je op een rij:

VANAF 9 november
Swap Shop: Als de Swap Shop radioshow de scoop deelt over heerlijke deals, verzamelaars van auto's, comics en meer, luisteren velen wel heel aandachtig!

VANAF 10 november
Gentefied (seizoen 2): Als hun buurt in LA begint te veryuppen, halen de Morales het onderste uit de kan om hun opa's tacotent te redden "“ en hun eigen dromen te verwezenlijken.

VANAF 11 november
Love Never Lies: Zes stellen worden onderworpen aan een oogscan-leugendetector in deze realityserie waar leugens geld kosten en je met waarheid en betrouwbaarheid geld kunt verdienen.

Mocht je nu denken: wat weinig, dan begrijpen we dat wel. Maar weet ook dat Netflix elke week meer toevoegt dan het in eerste instantie aankondigt. Dat zal deze week niet anders zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
5 excentrieke doelwitten op 'Cowboy Bebop'-posters vlak voor release
Series / Posters

5 excentrieke doelwitten op 'Cowboy Bebop'-posters vlak voor release

Dit zijn enkele van de figuren waarop het drietal jacht maakt in de Netflix-scifiserie.

De Amerikaanse sciencefictionserie Cowboy Bebop debuteert volgende week vrijdag op Netflix en ondanks dat het zomaar een enorm succes zou kunnen worden, is het nog wachten op de eerste ontvangst.

Duidelijk is wel dat we een soort ruimtewestern krijgen waarin drie premiejagers jacht maken op uiteenlopende figuren. Die premiejagers luisteren naar de namen Spike (John Cho), Jet (Mustafa Shakir) en Faye (Daniella Pineda).

Doelwitten op gave 'Wanted'-posters
Nu heeft Netflix een reeks posters vrijgegeven waarop vijf doelwitten staan afgebeeld. De stijlvolle Wanted-posters laten de diversiteit van de opvallende schurken zien. Hoe dit uitpakt in de veelbesproken serie zelf, kun je vanaf 19 november zien op Netflix. Er zijn tien afleveringen.

"Geef ons een seintje als je een van deze slechteriken ziet, wil je? Maar nee, we delen het prijzengeld niet, sorry," staat er vermeld op de posters die ook het prijzengeld laten zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 enorme kijkcijferkanonnen op Netflix om NU te gaan bingen
Series / Featured

3 enorme kijkcijferkanonnen op Netflix om NU te gaan bingen

Sterke series die je nu op Netflix kunt kijken, en die goed bekeken worden.

Hieronder tips voor drie uiteenlopende series die zeer goed bekeken worden op Netflix. Gewoon even kijken als je dat nog niet hebt gedaan!

When They See Us | Bing nu! | Miniserie

Het leven van vijf tieners uit Harlem wordt een nachtmerrie als ze vals worden beschuldigd van een bruut misdrijf in Central Park. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Met onder meer Asante Blackk, Caleel Harris, Ethan Herisse, Jharrel Jerome, Marquis Rodriguez en Jovan Adepo.Narcos | Bing nu! | 3 seizoenen

Deze dramaserie vertelt het waargebeurde verhaal over het geweld en de macht van de beruchte drugskartels in Colombia. Met onder meer Wagner Moura, Pedro Pascal, Boyd Holbrook, Damián Alcázar, Alberto Ammann en Francisco Denis. Bekijk ook Narcos: Mexico.Downton Abbey | Bing nu! | 6 seizoenen

Deze serie volgt het wel en wee van de familie Crawley en hun bedienden, en legt het snobisme en de intriges van een verdwijnend klassensysteem bloot. Met onder meer t:Hugh Bonneville, Jessica Brown Findlay, Samantha Bond, Laura Carmichael, Jim Carter en Raquel Cassidy.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Boys' onthult zijn Wolverine in nieuwe teaser
Series / Nieuws

'The Boys' onthult zijn Wolverine in nieuwe teaser

Het derde seizoen van The Boys komt eraan. Nu is er weer een nieuwe onthulling.

Een paar dagen geleden kregen we een eerste blik op Crimson Countess van actrice Laurie Holden (The Walking Dead) en nu is er een hint naar de komst van weer een nieuw personage, namelijk Groundhawk. En dat is een opvallende in The Boys.

Groundhawk is namelijk een wat maffe versie van Marvels Wolverine. De 'Supe' komt uiteraard uit de comics van Garth Ennis en Darick Robertson.

In de eerste twee seizoenen waren er nog verwijzingen naar de personages van DC Comics. In seizoen drie komen worden er heel wat Marvel-figuren op de hak genomen.

Eerste blik op Groundhawk
Hieronder zie je een nieuwe V7 Vought News Network-promovideo Vought News Network: Seven on 7 with Cameron Coleman (November 2021), met als onderwerpen:

1. Victoria Neuman geeft zichzelf een virtuele overwinningsparade, 2. A Train: "Ik beloof zo snel mogelijk een nieuwe race te hebben" en 3. Legendarische held Gunpowder van Payback leert kinderen over The 2nd Amendment.

In de uitzending is er een snelle verwijzing naar Groundhawk, met een silhouet met zijn hamerhanden.

De opnames voor het derde seizoen zijn in september afgerond, dus de kans is groot dat deze volgend jaar op Prime Video van Amazon verschijnt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: De meest bizarre producten worden verhandeld in 'Swap Shop'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: De meest bizarre producten worden verhandeld in 'Swap Shop'

In de serie proberen mensen om de meest uiteenlopende artikelen te verhandelen...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Netflix heeft een gloednieuwe realityserie toegevoegd aan haar aanbod. Het gaat deze keer om de reeks Swap Shop waarin kopers en verkopers met elkaar in contact komen door middel van een radioprogramma in het Amerikaanse Tennessee.

De reeks laat ons kennismaken met het populaire radioprogramma Swap Shop Radio. Het concept is vrij eenvoudig. Mensen die graag iets willen verkopen kunnen dit aangeven tijdens de show. Ook mensen die op zoek zijn naar een specifiek artikel kunnen echter bij de shop terecht. Heel wat inwoners van het Amerikaanse Tennessee luisteren maar wat graag naar het programma en er wordt in de praktijk dan ook heel wat afgehandeld.

Alles kan
De serie maakt duidelijk dat de meest uiteenlopende artikelen worden verhandeld door middel van het radioprogramma. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om schoenen en gereedschap, maar ook even goed om volledig auto's. Wat door de ene persoon kan worden bestempeld als oude troep kan voor de ander mogelijks van onschatbare waarde zijn. De reeks staat boordevol met leuke en zelfs ontroerende momenten.

Deze gloednieuwe realityserie is vanaf nu te bekijken op streamingdienst Netflix. Zou je graag alvast een voorsmaakje willen krijgen? Bekijk dan zeker en vast even de onderstaande trailer!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix wil méér jonge kijkers aan zich binden met de nieuwe 'Kids Clips'-functie
Series / Streaming-diensten

Netflix wil méér jonge kijkers aan zich binden met de nieuwe 'Kids Clips'-functie

De nieuwe functie zou ervoor moeten zorgen dat er nog meer jonge kijkers aangetrokken kunnen worden...

Netflix gaat haar aanbod opnieuw uitbreiden. Deze keer kondigt 's werelds grootste streamingdienst de lancering aan van een gloednieuwe 'Kids Clips'-functie. Deze nieuwe functie moet het mogelijk maken om (nog) meer jonge kijkers aan te trekken.

Voor de nieuwe functie werd ondertussen een test uitgerold in de Verenigde Staten en Zuid-Amerika. Het gaat hierbij concreet om korte filmpjes die door kinderen bekeken kunnen worden in de iPhone-applicatie. Voor deze korte filmpjes geldt dat het fragmenten kunnen zijn uit kinderfilms of uit kinderseries.

De nieuwe test moet ervoor zorgen dat Netflix mogelijkheden vindt om haar klanten meer inzicht te geven in wat er allemaal op het platform kan worden bekeken. Dit aldus met de nadruk op (voorlopig?) het aanbod voor kinderen. Er zouden maximaal twintig filmpjes in één keer bekeken kunnen worden.

Snelle Grapjes
De nieuwe test die wordt uitgerold doet in zekere zin een beetje denken aan een andere recente functie die werd toegevoegd door 's werelds grootste streamingdienst. Het gaat hierbij om de zogenaamde 'Snelle Grapjes'. Deze functie toont komische video's over series en films in de app die op het platform zijn terug te vinden.

Het mag in ieder geval duidelijk zijn dat Netflix heel druk bezig is met het uitbreiden van de mogelijkheden om haar dienst (nog) aantrekkelijker te maken voor jonge kijkers. Zo werd er door het bedrijf recent ook reeds aangekondigd dat ze videogames gaat aanbieden op haar platform. De eerste games zijn ondertussen zelfs reeds speelbaar.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prequel 'The Witcher' leidt mogelijk toch tot meer spin-off series?
Series / Nieuws

Prequel 'The Witcher' leidt mogelijk toch tot meer spin-off series?

The Witcher: Blood Origin moet een limited serie worden, maar mogelijk komt er toch meer.

Volgende maand is het tijd voor het tweede seizoen van The Witcher. Hierin keert Henry Cavill terug als Geralt of Rivia en we weten ook al dat er begin volgend jaar gestart wordt met het derde seizoen. Maar er komt ook een prequelserie.

Die prequelserie heet The Witcher: Blood Origin en speelt zich 1200 jaar af voor de gebeurtenissen in de moederserie van Netflix. De prequel gaat over de eerste Witchers. De opnames zijn reeds gestart.

Toch geen miniserie?
In gesprek met Entertainment Weekly zei showrunner Declan de Barra dat The Witcher: Blood Origin een definitief einde heeft, maar dat ook deze serie weer kan leiden tot meer. Bijvoorbeeld een spin-off.

"Series van deze omvang moet je echt jaren en jaren van tevoren plannen. Dus ik denk dat in de beste uitvoering - en zolang mensen nog steeds van de verhalen houden - er veel meer is dat we kunnen doen in deze wereld," vulde Netflix-executive Kelly Luegenbiehl aan.

Op 17 december zie je seizoen 2 van The Witcher. De datum van Blood Origin is nog niet bekend.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sneak peek serie 'Dexter: New Blood': binnenkort ook in Nederland
Series / Trailer

Sneak peek serie 'Dexter: New Blood': binnenkort ook in Nederland

De VPRO zendt de revival Dexter: New Blood uit op de Nederlandse televisie.

Een paar dagen geleden trapte de revival van de serie Dexter af op de Amerikaanse zender Showtime. Het seizoen lijkt acht afleveringen te krijgen en de eerste heet "Cold Snap". Overigens weten we ook wanneer je Dexter: New Blood in Nederland kunt kijken.

Uiteraard zien we Michael C. Hall weer als Dexter "Dex" Morgan, de forensisch expert die daarnaast ook nog een seriemoordenaar is. De serie kreeg uiteindelijk acht seizoenen om in 2013 te worden afgerond met een overwegend zwak beoordeeld slot.

Sneak Peek van seizoen 1 van Dexter: New Blood
ShowTime heeft nu een Sneak Peek online gezet waarin we een blik krijgen op het eerste seizoen (?) van New Blood. Hopelijk laten de nieuwe afleveringen een beter gevoel achter dan "Remember the Monsters?" uit 2013.Overigens verschijnt Dexter: New Blood ook op de reguliere Nederlandse televisie. De VPRO heeft de rechten namelijk bemachtigd en vanaf 3 januari kun je de revival met dank aan de publieke omroep gaan kijken.

Bekijk op instagramInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Yes! Guadalajara-kartel kom er maar in want 'Narcos: Mexico' seizoen 3 staat nu op Netflix
Series / Nieuws

Yes! Guadalajara-kartel kom er maar in want 'Narcos: Mexico' seizoen 3 staat nu op Netflix

Het derde seizoen is meteen ook het laatste voor deze veelgeprezen serie...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het is altijd een beetje met een dubbel gevoel om een nieuw seizoen aan te kondigen van een geweldige reeks wanneer dat ook meteen het laatste is. Deze keer is het de beurt aan het derde en laatste seizoen van Narcos: Mexico.

De eerste twee seizoenen van Narcos: Mexico hebben de opkomst duidelijk gemaakt van het beruchte Guadalajara-kartel en hebben ons deel laten uitmaken van de belevenissen van de agent Enrique 'Kiki' Camarena en diens familie.

Het derde seizoen heeft weer wat bijzonders voor de kijkers van de reeks in petto. Deze keer maken we namelijk een sprong in de tijd.

Diego Luna
Het merendeel van de inmiddels vertrouwde castleden zijn terug van de partij. Natuurlijk is er ook één naam die uitblinkt in afwezigheid. Het gaat hierbij om Diego Luna. Bovendien zijn er ook heel wat nieuwe namen die worden geïntroduceerd. Onder hen onder meer Benito Antonio Martí­nez Ocasio, Luis Gerardo Méndez en Alberto Guerra. Ook Luisa Rubino maakt haar opwachting in het derde deel van de reeks.

Het derde seizoen van de serie Narcos: Mexico is vanaf nu te bekijken op streamingdienst Netflix. Wil je alvast een voorsmaakje krijgen van dit laatste seizoen? Dan kan de onderstaande trailer daarvoor zorgen!Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer van de nieuwe komedieserie 'Harlem' op Prime Video
Series / Nieuws

Eerste trailer van de nieuwe komedieserie 'Harlem' op Prime Video

Het is de eerste trailer die werd gelanceerd van de gloednieuwe Amazon Prime Video original...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Amazon Prime Video heeft de eerste trailer op de wereld losgelaten van haar aankomende original genaamd Harlem. Het moet gezegd, de trailer ziet er alvast bijzonder veelbelovend uit!

In de nieuwe komedieserie Harlem volgen we vier stijlvolle evenals ambitieuze vriendinnen die allemaal in Harlem wonen in de Amerikaanse metropool New York.

Eén van de mensen die we volgen in de reeks is Camille. Zij is hoogleraar anthropologie en weet dus met andere woorden heel wat over de manier waarop mensen met elkaar omgaan. Toch is het zo dat ze maar weinig ruimte weet te creëren voor haar eigen liefdesleven. Daarnaast zijn er ook nog Tye de tech-ontwikkelaar, Quinn de mode-ontwerper evenals Angie de zelfverzekerde zangeres die ook af en toe aan de bak komt als actrice.

Veelbelovende trailer
Eerder werd reeds bekend gemaakt hoe de cast van de reeks er min of meer uit zal komen te zien. De hoofdrollen zijn in ieder geval weggelegd voor Tyler Lepley, Meagan Good, Grace Byers en Shoniqua Shandai. Het script voor de reeks komt van de hand van Britt Matt en Tracy Oliver.

Heel wat mensen (waaronder ook ondergetekende) zijn grote fan van een interessante komedieserie op z'n tijd en dat blijkt Harlem absoluut te worden. Wil jij ook alvast een voorsmaakje krijgen van deze gloednieuwe reeks? Bekijk dan zeker en vast even de trailer die je hieronder terug kan vinden!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Terugkeer [spoiler...] personage in 'Stranger Things' maakt fans wild
Series / Nieuws

Terugkeer [spoiler...] personage in 'Stranger Things' maakt fans wild

Het personage van Dacre Montgomery keert in seizoen vier terug.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Afgelopen weekend kregen we gelukkig weer wat nieuwtjes over het vierde seizoen van Stranger Things, het vervolg waarop de fans ondertussen al zo'n 2,5 jaar wachten. We kregen onder meer de titels van de negen afleveringen opgesomd.

En een van de afleveringen blijkt "Dear Billy" te gaan heten en dat lijkt erop te wijzen dat we in de vierde aflevering een terugkeer zien van acteur Dacre Montgomery. De Australische acteur zagen we in het tweede en derde seizoen als Billy Hargrove.

Maar is Billy niet dood?
In het derde seizoen wordt de gewelddadige Billy een katalysator van de Mind Flayer. Eleven helpt Billy zijn moeder herinneren en daardoor kan hij loskomen van de Mind Flayer. Vervolgens offert hij zichzelf op om Eleven te redden van de Mind Flayer. Als hij sterft, verontschuldigde hij zich bij Max voor al zijn wandaden.

Hieronder een hele reeks online reacties. In de zomer van 2022 keert Stranger Things terug op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De hel breekt los in 'Hellbound' op Netflix! De volgende Zuid-Koreaanse hitserie na 'Squid Game'?
Series / Trailer

De hel breekt los in 'Hellbound' op Netflix! De volgende Zuid-Koreaanse hitserie na 'Squid Game'?

"Welkom allemaal in de nieuwe wereld" is een thema in deze nieuwe serie.

Enkele weken geleden debuteerde de Zuid-Koreaanse stevige dramaserie Squid Game op Netflix. De serie zou in een klap de best bekeken content op de streamingdienst zijn. Deze maand verschijnt met Hellbound opnieuw een opvallende Zuid-Koreaanse Netflix-serie.

In Hellbound van regisseur Yeon Sang-ho verdoemen onaardse wezens de aardse mensen op bloedige wijze tot de hel. Er ontstaat een religieuze groepering die goddelijke gerechtigheid propageert. Er zijn rollen voor onder meer Yoo Ah-in, Park Jeong-min, Kim Hyun-joo en Won Jin-ah.

De serie is gebaseerd op de gelijknamige korte 11 minuten durende animatiefilm uit 2011, ook geregisseerd door Yeon Sang-ho. De pilot van de Netflix-serie debuteerde tijdens Toronto International Film Festival 2021.

Definitieve trailer Hellbound
"Welkom allemaal in de nieuwe wereld." De hel breekt los. Complete chaos teistert de wereld," valt er op YouTube te lezen bin de laatste trailer voor Hellbound, te zien vanaf 19 november aanstaande.

Wil je de première van Hellbound niet missen, zet dan het belletje aan op de streamingdienst.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor fans van Netflix-serie 'Never Have I Ever'
Series / Nieuws

Goed nieuws voor fans van Netflix-serie 'Never Have I Ever'

Velen kijken nu reeds uit naar het derde seizoen van de reeks die zal verschijnen...

Heel wat abonnees van streamingdienst Netflix kijken nu al uit naar het verschijnen van het derde seizoen van de reeks Never Have I Ever. Wel, voor deze mensen is er nu goed nieuws!

De makers van de reeks hebben ondertussen bekend gemaakt dat de opnames van het derde seizoen aan het einde van deze maand van start zullen gaan.

Never Have I Ever is een komedieserie die afkomstig is van de hand van actrice Mindy Kaling. Haar kan je onder meer kennen van eerdere projecten zoals met name Ocean's 8 evenals The Morning Show. De serie zou ook los geïnspireerd zijn op de jeugd van Kaling.

Derde seizoen
Dat er een derde seizoen zal verschijnen van Never Have I Ever werd deze zomer reeds bekend gemaakt. De bekendmaking gebeurde door middel van een tweet die Netflix de wereld instuurde.

Dat er nog een vervolg zal verschijnen van de reeks is ook absoluut geen verrassing, in tegendeel. De serie haalde in namelijk zomaar even meer dan 70 landen de lijst van top 10 best bekeken series op 's werelds grootste streamingdienst.

Wanneer het derde seizoen exact zal verschijnen is momenteel nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Altijd al willen weten hoe 'brainwashing' werkt? 'The Mind, Explained' op Netflix gaat het uitleggen
Series / Nieuws

Altijd al willen weten hoe 'brainwashing' werkt? 'The Mind, Explained' op Netflix gaat het uitleggen

Ondertussen werd er ook al een trailer van het tweede seizoen de wereld ingestuurd...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Goed nieuws voor fans van de serie The Mind, Explained. Netflix heeft namelijk het tweede seizoen aangekondigd en deze belooft weer ongelofelijk leerzaam te gaan worden!

In de nieuwe afleveringen waaruit het tweede seizoen zal bestaan nemen we een duik in tal van uiteenlopende thema's. De serie gaat in het bijzonder over concentratie in een wereld waarin we worden geconfronteerd met ongelofelijk veel afleidingen. Ook andere onderwerpen komen aan bod zoals bijvoorbeeld brainwashing evenals het effect van samenzweringstheorieën.

Julianne Moore
Een cruciale rol wordt in de serie The Mind, Explaied ingevuld door Julianne Moore. Zij is verantwoordelijk voor het aan elkaar praten van de show. De reeks is overigens een idee van de oprichter van Vox, namelijk Ezra Klein.

Het eerste seizoen van de reeks wist in ieder geval heel wat mensen te overtuigen. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat ze op dit ogenblik een score heeft van 8/10 op de gespecialiseerde website IMDB.

Wil je alvast graag een stukje zien van het tweede seizoen van The Mind, Explained? Dan kan je daarvoor de onderstaande trailer bekijken!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dikke tegenvaller voor hit-serie 'The Crown' van Netflix
Series / Nieuws

Dikke tegenvaller voor hit-serie 'The Crown' van Netflix

Een belangrijke medewerkster aan de reeks heeft aangegeven de samenwerking stop te zetten...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De kans is groot dat je nog niet eerder hebt gehoord van Jemima Khan. Toch speelt ze een belangrijke rol binnen het team van de hit-serie The Crown. Of eigenlijk beter gezegd "speelde", want de producente wil de samenwerking stopzetten.

Khan is zoveel meer dan alleen maar eender welke andere producente. Ze staat namelijk bekend als een goede vriendin van de overleden prinses Diana. De producente heeft nu aan de Britse Sunday Times laten weten dat ze een verdere samenwerking met de reeks niet meer ziet zitten.

Dat het Khan menens is blijkt wel uit de eisen die ze heeft gesteld. Niet alleen eist ze namelijk dat al haar bijdragen worden geschrapt, daarnaast moet ook de vermelding van haar naam verwijderd worden.

Oneens met de verhaallijn
De reden voor de bovenstaande drastische beslissing? Khan zou het niet (langer) eens zijn met de manier waarop de producenten de verhaallijn weergeven. Inmiddels kwam er ook een reactie van een woordvoerder van The Crown. Deze stelde het volgende:

"We hebben Khan altijd beschouwd als niet alleen een vriend, maar ook een fan en supporter van de serie."

Voor de eerste vier seizoenen van de reeks geldt dat ze nu te bekijken zijn op Netflix. Het vijfde seizoen, dat grotendeels zal draaien rond prinses Diana moet binnenkort op 's werelds grootste streamingdienst te zien zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.