'Supergirl': Dit is het einde van de Arrowverse-serie

Krijgt Kara Zor-El een happy end, of valt het toch een beetje tegen?

Jim Pedd, 10-11-2021 17:26

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Het zesde seizoen van Supergirl is voorbij. En daarmee komt de bij vlagen erg moeilijke reis van de serie tot een einde.
Waar Supergirl ooit begon als een serie van CBS, ging deze vervolgens na 1 seizoen door op The CW. Daar werden vijf seizoenen gemaakt, en het laatste liet zien hoe de Super Friends het opnamen tegen een vijfdimensionale dwerg genaamd Nyxly.

Het einde voor Kara
Aan het einde van Supergirl zien we hoe Kara worstelt met haar dubbele identiteit. Die leidde ertoe dat ze worstelde met haar vriendschappen, romantische relaties en haar werk. Uiteindelijk besloot ze haar geheime identiteit te onthullen aan de wereld.

Extra mooi is dat ze daardoor ook de nieuwe hoofdredacteur van CatCo kon worden. Door zichzelf op die manier te omarmen, kon Kara Zor-El dus eindelijk haar leven leiden zoals ze altijd al had gewild. Het leven belooft dus heel veel goeds te brengen voor de heldin.

En de rest?
De finale geeft de bijpersonages natuurlijk ook een mooi einde. Lena Luthor vond bijvoorbeeld was afsluiting nadat ze met haar stervende moeder Lilian Luthor kon spreken. Alex en Kelly trouwden aan het einde van de serie, en Kelly blijft sociaal werker, naast haar taken als Guardian. Alex voegt zich samen met J'onn bij de DEO.

Lex en Nyxly zijn verder definitief verslagen, waarmee het Arrowverse vermoedelijk geen last meer van hen zal hebben. Nia en Brainy komen verder bij elkaar, want Brainy neemt het moeilijke besluit om zich niet te vereenzelvigen met Big Brain, waarmee hij de rest van zijn leven door kan brengen met Nia.

En nu?
De vraag is natuurlijk of Supergirl terugkeert. Duidelijk is dat Kara zich geen zorgen meer hoeft te maken om Lex Luthor, die toch haar grootste tegenstander was gedurende al die jaren. Ze kan misschien wel wat rustiger aan gaan doen, al is duidelijk dat Kara niet klaar is als Supergirl. Misschien kan ze dus nog wel meer Arrowverse-verschijningen maken!

Supergirl stream je op Netflix.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: SUpergirl, Einde, Kara Zor El, Melissa Benoist

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'Doctor Who'-acteurs in scène kennen elkaar niet

'Doctor Who'-acteurs in scène kennen elkaar niet

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in