search

Ons nieuws van woensdag 10 november 2021

Heel goed nieuws voor 'Squid Game' seizoen 2
Series / Nieuws

Heel goed nieuws voor 'Squid Game' seizoen 2

De Zuid-Koreaanse successerie van Netflix krijgt dan toch een tweede seizoen.

Op 17 september verscheen op Netflix het survivaldrama Squid Game en al vrij snel bleek dat de Zuid-Koreaanse serie een enorm succes is. De stevige serie zou misschien wel eens hét grootste kijkcijferkanon van Netflix kunnen zijn tot op heden.

Hwang Dong-hyuk is de bedenker van de show en hij liet eerder weten er niet zeker van te zijn of hij wel een tweede seizoen wil maken. Nu blijkt echter dat hij geen andere keuze ziet.

"Er is zoveel druk geweest, zoveel vraag en zoveel liefde voor een tweede seizoen. Dus ik heb bijna het gevoel dat ze ons geen keus laten," zei Dong-hyuk. "Maar er komt inderdaad een tweede seizoen. Het zit nu in mijn hoofd. Ik ben momenteel in het planningsproces. Maar ik denk dat het te vroeg is om te zeggen wanneer en hoe dat gaat gebeuren."

Seizoen 2 van Squid Game een go!
"Hwang Dong-hyuk, de regisseur, maker en schrijver van Squid Game, zegt dat de show terug zal keren met meer Gi-hun-avonturen," valt er te lezen in een Tweet van AP Entertainment dat sprak met de man achter de show.



"Ik zou echt die ideeën van de fans kunnen gaan krijgen om het volgende seizoen te creëren. Ik denk dat dat is waar ik nu mee worstel," zei Dong-hyuk eerder. "Ik moet het niet alleen zien als een enorme hoeveelheid druk, maar ik moet al deze liefde en steun die ik ontvang als een grote doos met inspiratie zien die ik kan gebruiken voor seizoen twee."


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Yellowstone' seizoen 4 scoort gestoord goed
Series / Nieuws

'Yellowstone' seizoen 4 scoort gestoord goed

De serie Yellowstone doet het beter dan ooit met het debuut van z'n nieuwe seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Yellowstone is een van de meest populaire televisieseries op een kabelzender in de Verenigde Staten. De show ging afgelopen zondag van start met zijn vierde seizoen en dat blijkt een wel heel goed bekeken start te zijn.

Het nieuwe seizoen van Yellowstone had namelijk de meeste kijkers tot nu toe van de hele serie. En het waren de beste kijkcijfers voor een kabelserie sinds 2018, waarmee het dus een wel heel goed scorende show is.

Yellowstone-kijkcijfers
Yellowstone seizoen 4 werd volgens Deadline bekeken door acht miljoen kijkers als je Live+Same Day cijfers optelt.

Yellowstone wint daarmee enorm aan kracht, want de première van het derde seizoen trok 4,2 miljoen kijkers. Daarmee verdubbelde de serie dus bijna zijn kijkcijfers, wat wel heel sterk is.

Bovendien is het de beste score voor een kabelserie sinds in 2018 de serie The Walking Dead een aflevering vertoonde.

Overigens zijn de cijfers nog hoger als je alle zenders samen optelt in de Verenigde Staten. Paramount Network zendt de serie uit op CMT, TV Land en Pop. Gezamenlijk zijn de zenders goed voor 9,5 miljoen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix lanceert gave trailer 'Lost in Space' seizoen 3
Series / Trailer

Netflix lanceert gave trailer 'Lost in Space' seizoen 3

Het laatste seizoen van Lost in Space komt er in rap tempo aan.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Netflix heeft een tweede trailer vrijgegeven voor het laatste seizoen van de populaire serie Lost in Space. Dat seizoen liet de afgelopen twee jaar op zich wachten, maar komt er nu dus eindelijk aan.

De show baseert zich op het boek The Swiss Family Robinson van Johann David Wyss uit 1812 en de gelijknamige CBS-serie uit de jaren zestig. Matt Sazama en Burk Sharpless hebben de hele serie gemaakt in samenwerking met Zack Estrin en mochten het verhaal goed afronden.

De nieuwe trailer
Vanaf 1 december kan je het derde en laatste seizoen van Lost in Space op Netflix streamen. En nu is er alweer een nieuwe trailer vrijgegeven voor het derde seizoen.

De opnames daarvan begonnen overigens een jaar geleden, in oktober 2020. Daarvoor keerden Molly Parker, Toby Stephens, Maxwell Jenkins, Taylor Russell, Mina Sundwall, Ignacio Serricchio, Parker Posey en Brian Steele allemaal terug.

Netflix kwam ook al met een synopsis: Er ligt meer gevaar - en meer avontuur - in het verschiet voor de familie Robinson. De Jupiter 2 is gestrand op een mysterieuze oceaanplaneet zonder hun geliefde Robot. De Robinsons moeten samenwerken, met de bedriegende en manipulatieve Dr. Smith en de immer charmante Don West, om Resolute weer te bereiken en te herenigen met de andere kolonisten. Maar al snel komen ze erachter dat niet alles is wat het lijkt.

Een reeks nieuwe bedreigingen en onverwachte ontdekkingen komt op, terwijl ze Robot proberen te vinden en een veilige passage naar Alpha Centauri. Lost in Space staat op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Eternals'-scenaristen willen een prequel-serie voor Disney+ maken
Series / Nieuws

'Eternals'-scenaristen willen een prequel-serie voor Disney+ maken

Er zijn behoorlijk wat verhalen die over de eeuwenoude superhelden verteld kunnen worden.

Eternals draait nu in de bioscopen, maar krijgt niet bepaald de reacties waar Marvel Studios op zal hebben gehoopt. Toch staat het buiten kijf dat de film een flinke impact heeft op het Marvel Cinematic Universe.

Met een geschiedenis van duizenden jaren, zijn er ontelbaar veel verhalen te vertellen over de helden uit de film, en laten scenaristen Ryan en Kaz Firpo daar nu net zo over denken. De Firpo's lieten tijdens een gesprek met The Hollywood Reporter vallen dat ze al hebben nagedacht over een mogelijke prequel-serie voor Disney+:

"We kunnen een aflevering maken over Kingo in het Mumbai van 1890 waar hij een ster is, maar ook te maken krijgt met Gandhi's vreedzame afbreuk van het Britse rijk in India. Of een afleverig over Thena in de tijd dat ze in Griekenland woonde. Dat zou een geweldige serie zijn. Er zijn zoveel kansen die we kunnen benutten.

En als het publiek het toelaat kunnen we een verhaal vertellen over Dane Whitman of een die zich afspeelt in de kosmos waarin de Eternals Arishem en de andere Celestials confronteren. Er zijn heel veel verhalen te vertellen in het universum van de Eternals."


Gaat het gebeuren?
Ryan en Kaz lieten wel blijken dat er geen serieuze gesprekken over een prequel-serie hebben plaatsgevonden, maar dat ze wel ontzettend veel passie hebben voor de personages en hun universum. Als Eternals een megasucces blijkt, zou een dergelijke serie er natuurlijk zomaar kunnen komen.

Eternals draait nu in de bioscoop.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Supergirl': Dit is het einde van de Arrowverse-serie
Series / Featured

'Supergirl': Dit is het einde van de Arrowverse-serie

Krijgt Kara Zor-El een happy end, of valt het toch een beetje tegen?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het zesde seizoen van Supergirl is voorbij. En daarmee komt de bij vlagen erg moeilijke reis van de serie tot een einde.

Waar Supergirl ooit begon als een serie van CBS, ging deze vervolgens na 1 seizoen door op The CW. Daar werden vijf seizoenen gemaakt, en het laatste liet zien hoe de Super Friends het opnamen tegen een vijfdimensionale dwerg genaamd Nyxly.

Het einde voor Kara
Aan het einde van Supergirl zien we hoe Kara worstelt met haar dubbele identiteit. Die leidde ertoe dat ze worstelde met haar vriendschappen, romantische relaties en haar werk. Uiteindelijk besloot ze haar geheime identiteit te onthullen aan de wereld.

Extra mooi is dat ze daardoor ook de nieuwe hoofdredacteur van CatCo kon worden. Door zichzelf op die manier te omarmen, kon Kara Zor-El dus eindelijk haar leven leiden zoals ze altijd al had gewild. Het leven belooft dus heel veel goeds te brengen voor de heldin.

En de rest?
De finale geeft de bijpersonages natuurlijk ook een mooi einde. Lena Luthor vond bijvoorbeeld was afsluiting nadat ze met haar stervende moeder Lilian Luthor kon spreken. Alex en Kelly trouwden aan het einde van de serie, en Kelly blijft sociaal werker, naast haar taken als Guardian. Alex voegt zich samen met J'onn bij de DEO.

Lex en Nyxly zijn verder definitief verslagen, waarmee het Arrowverse vermoedelijk geen last meer van hen zal hebben. Nia en Brainy komen verder bij elkaar, want Brainy neemt het moeilijke besluit om zich niet te vereenzelvigen met Big Brain, waarmee hij de rest van zijn leven door kan brengen met Nia.

En nu?
De vraag is natuurlijk of Supergirl terugkeert. Duidelijk is dat Kara zich geen zorgen meer hoeft te maken om Lex Luthor, die toch haar grootste tegenstander was gedurende al die jaren. Ze kan misschien wel wat rustiger aan gaan doen, al is duidelijk dat Kara niet klaar is als Supergirl. Misschien kan ze dus nog wel meer Arrowverse-verschijningen maken!

Supergirl stream je op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Stevige fantasyserie 'Elves' krijgt trailer van Netflix
Series / Trailer

Stevige fantasyserie 'Elves' krijgt trailer van Netflix

De Deense fantasyserie Nisser verschijnt eind deze maand op de streamingdienst.

Binnenkort verschijnt op Netflix een nieuwe fantasyserie met de titel Nisser of in het Engels Elves. Het betreft een Deense dramaserie over een eilandje waar de mensen geheimhouden dat elfjes echt bestaan. Lief zijn die Elfjes overigens niet.

De Deense Original Series van Netflix bestaat uit zes afleveringen en is geschreven door Stefan Jaworski. Hij is van de namen achter het drama Those Who Kill a.k.a. Den som dræber

Trailer voor fantasyserie Elves
"Kerst valt vroeg dit jaar. Alleen misschien niet op de manier waarop je had verwacht dat het zou zijn... valt er te lezen bij de trailer op Youtube. Er zijn rollen voor onder meer Ann Eleonora Jørgensen, Peder Thomas Pedersen, Rasmus Hammerich en Vivelill Søgaard Holm.

Vanaf 28 november staat Elves op Netflix en je kunt via de link 'Stuur Melding' aanzetten waarmee je op de hoogte wordt gebracht als de serie online staat.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ram veel superhelden in definitief einde 'Supergirl'
Series / Foto's

Ram veel superhelden in definitief einde 'Supergirl'

Het Arrowverse neemt afscheid van Kara Zor-El van actrice Melissa Benoist, na zes seizoenen.

Begin 2021 startte op The CW de Supergirl spinoff-serie Superman & Lois en dit was ook gelijk een teken dat de serie over het nichtje van de Man van Staal richting zijn einde ging. Gisteren werd de allerlaatste aflevering uitgezonden. Let op: SPOILERS!

Die aflevering heeft "Kara" naar het personage Kara Zor-El / Kara Danvers / Supergirl van actrice Melissa Benoist. Ze speelde de rol uiteindelijk in maar liefst 124 afleveringen, los van de optredens in de andere Arrowverse-series en cross-overs.

Veel superhelden op foto einde Supergirl
Op Comicbook.com vind je een hele reeks foto's uit de slotaflevering, maar één foto valt daarin extra op. Je ziet namelijk enorm veel superhelden bij elkaar.



Je ziet uiteraard Supergirl, maar ook figuren als Guardian, Sentinel, Winn, Dreamer, Brainy, Acrata, Lena en Mon-El. Overigens duiken in de aflevering ook Nyxly en Lex op. Supergirl kijk je in Nederland op Netflix. De laatste twee afleveringen verschijnen op 11 november op de streamingdienst.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Iconische Crane Kick onthult uit 'Cobra Kai' seizoen 4
Series / Foto's

Iconische Crane Kick onthult uit 'Cobra Kai' seizoen 4

Cobra Kai keert op oudejaarsdag terug met het vierde seizoen.

Eind dit jaar verschijnt het vierde seizoen van de Karate Kid-serie Cobra Kai op Netflix en daarin keren de bekende gezichten uiteraard weer terug. Opnieuw zullen zij aan de bak gaan met leerlingen, hun wedstrijden en de persoonlijke uitdagingen.

Het is uiteraard Ralph Macchio die te zien is als flink opgegroeide Daniel LaRusso, het voornaamste personage uit de The Karate Kid-filmtrilogie. William Zabka is weer Johnny Lawrence, de voornaamste tegenstander in de films. In de serie draait alles om de oude karate-dojo 'Cobra Kai'.

Nieuwe foto's uit seizoen 4
"Met nieuwe allianties, nieuwe studenten en nieuwe conflicten is All-Valley een plek voor iedereen om te zijn," valt te te lezen bij onderstaande drie nieuwe foto's uit Cobra Kai seizoen vier.

Vanaf 31 december staat het seizoen op Netflix. Zet alvast het belletje aan zodat je gewaarschuwd wordt als de afleveringen online worden gezet. Overigens is seizoen vijf ook al aangekondigd.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ethan Hawke als Spider-Man schurk in 'Moon Knight'?
Series / Nieuws

Ethan Hawke als Spider-Man schurk in 'Moon Knight'?

De acteur heeft een nog mysterieuze rol in de volgende Marvel-serie op Disney+.

Als we later dit jaar Hawkeye op Disney+ hebben gezien, dan wordt het uitkijken welke serie daarna komt. Het lijkt erop dat dit Ms. Marvel wordt, maar er zijn nog veel meer series die zouden kunnen verschijnen.

Marvel Studios heeft namelijk ook al She-Hulk en Moon Knight opgenomen en Ms. Marvel zou reshoots nodig hebben. Mocht het Moon Knight worden dan krijgen we Oscar Isaac te zien als Marc Spector / Moon Knight en Ethan Hawke speelt een nog onbekende schurk.

Spider-Man schurk in Moon Knight?
Waarschijnlijk krijgen we aankomende vrijdag tijdens Disney+ Day een eerste blik te zien op de 'Fist of Khonshu'. Nu gaat er al even het gerucht dat Hawke de Marvel-versie van Dracula gaat spelen. Comicbook.com heeft er nu een tweede naam tegenaan gegooid: Morlun.

Deze klassieke Spider-Man slechterik is onderdeel van de vampiergroep Inheritors en die maken jacht op bepaalde individuen om de levenskracht uit hen te zuigen. Comicbook meent dat bij eerdere concept-art voor Moon Knight al wat vage mythische hints bevatte naar het personage.

In de serie zien we het verhaal van Marc Spector, een voormalige Amerikaanse marinier met een dissociatieve identiteitsstoornis (DIS) die het kanaal wordt voor de Egyptische maangod Khonshu. De showrunner is Jeremy Slater en de serie moet sowieso in 2022 op Disney+ verschijnen.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video komt met 4 Nederlandse Originals en snel
Series / Nieuws

Prime Video komt met 4 Nederlandse Originals en snel

Prime Video lanceert volgende maand al vier nieuwe Nederlandse Originals.

Amazon Prime Video kondigde vandaag de lancering aan van vier nieuwe Nederlandse titels die in december 2021 exclusief beschikbaar zijn voor leden van Prime: Comedy Club, Donnie op de Monnie, Over Grenzen en Dutch Wheels.

We zetten de nieuwe series voor je op een rij, inclusief de omschrijving en releasedatum.

Vier nieuwe series
In Donnie op de Monnie duikt rapper Donnie in de jetset lifestyle van de rijken door mee te lopen in het leven van mensen die "“ vaak al heel jong "“ een jaloersmakend fortuin hebben vergaard dankzij hun ongewone talent en ondernemerszin. In deze openhartige en onthullende show zien we hoe Donnie zich ontspannen onderdompelt in de levens van voetbalsterren, YouTubers, rappers, influencers, modellen, topondernemers, muzikanten en sociale stijgers. Vanaf 1 december beschikbaar op Prime Video.

Comedy Club laat zien wat er gebeurt als je zes top-cabaretiers carte blanche geeft om hun eigen comedyshow te maken, zonder enige restrictie. Populaire Nederlandse cabaretiers als Arjen Lubach, Guido Weijers, Ronald Goedemondt, Henry van Loon, Jandino en Roué Verveer geven hun grappigste, vreemdste en ongewone kijk op mens en maatschappij, stuk voor stuk opgenomen op hun favoriete podium in Nederland. De zesdelige serie start op 3 december op Prime Video.

Dan is er de vierdelige serie Over Grenzen, die de sleutelrol van Nederland en België in de wereldwijze drugsindustrie laat zien. De serie verkent de ondergrondse strijd tussen gespecialiseerde politie-eenheden en machtige ondergrondse drugskartels en onderzoekt hoezeer deze lucratieve bedrijfstak inmiddels is doorgedrongen in alle lagen van de maatschappij. Het gevecht dat de drugshandel levert om Europa binnen te dringen, dwars door de havens en grenzen van Nederland en België heen, wordt in wereldwijd perspectief geplaatst en voert de kijker naar Mexico, Brazilië en Oostenrijk om te onderzoeken welke rol deze landen spelen in de productie- en distributieketen van drugs binnen de Benelux. Vanaf 16 december exclusief beschikbaar op Prime Video.

Dutch Wheels is tot slot een zesdelige realityserie over het Rotterdamse bedrijf Absolute Motors, het snelst groeiende auto tuning bedrijf van Europa. Hier customizen teams van jonge toptalenten de meest exclusieve auto's ter wereld voor hun belangrijke, kleurrijke klanten, die uiteraard elke dag eersteklas service eisen. In hoog tempo reist de camera de wereld over langs beroemde klanten als Rico Verhoeven, DJ R3HAB, Steven Bergwijn, Dionne Slagter, Justin Kluivert en Jessie Maya, die één ding gemeen hebben: een diepe liefde voor supercars. Deze serie is vanaf 7 december te zien op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Discovery' onthult eindelijk waar seizoen 4 echt over gaat
Series / Nieuws

'Star Trek: Discovery' onthult eindelijk waar seizoen 4 echt over gaat

Star Trek: Discovery gaat volgende week van start met z'n opwindende vierde seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Op 18 november keert Captain Michael Burnham terug met haar crew in de serie Star Trek: Discovery. Het vierde seizoen onthult nu de titels van zijn eerste paar afleveringen. En die zijn nog best veelbelovend ook!

De eerste aflevering van het vierde seizoen heeft de titel Kobayashi Maru. Burnham en haar team komen achter de grote bedreiging van dit seizoen: een gigantische anomalie in de zwaartekracht die iedereen in het hele sterrenstelsel bedreigt. Ook ontmoeten we Federation President Laira Rillak. De titel verwijst naar het no-win scenario dat aan Starfleet Academy een belangrijke les is.

En verder
Anomaly is de tweede aflevering van het nieuwe seizoen, en verwijst naar Starfleet, de Federation en de rest van het sterrenstelsel die achter de nieuwe situatie komen. Voor het eerst in meer dan achthonderd afleveringen gebruikt men nu een titel opnieuw; Anomaly was ook de titel van een aflevering uit het derde seizoen van Star Trek: Enterprise, waarin de crew van de NX-01 over de gevaren van de Delphic Expanse leerde.

Het seizoen gaat verder met de afleveringen Choose to Live en All is Possible. Omschrijvingen zijn nog niet vrijgegeven, dus het is gissen waar deze precies over gaan.

Star Trek: Discovery stream je op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Pijnlijke tegenslag voor 'The Crown' van Netflix
Series / Nieuws

Pijnlijke tegenslag voor 'The Crown' van Netflix

Een adviseur die hielp met Diana in de serie stapt uit onvrede over het verhaal op.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Adviseur Jemima Khan heeft besloten om te stoppen met de serie The Crown. Dat vanwege de manier waarop showrunner Peter Morgan de laatste jaren van Princess Diana in beeld zou willen brengen.

De serie The Crown volgt de heerschappij van Queen Elizabeth II en is een weergave van veel historische gebeurtenissen die Groot-Brittannië voor decennia vormden. The Crown kreeg vooral met het vierde seizoen te maken met heel wat commentaar: de koninklijke familie zou te vijandig weergegeven worden.

Opgestapte adviseur
De manier waarop Prince Charles volgens de serie The Crown om ging met Princess Diana was vooral punt van kritiek.

Khan was een persoonlijke vriend van Diana en ooit steunde Khan de serie expliciet. Ze was heel blij dat ze mocht samenwerken met de serie, aan "de afleveringen over de laatste levensjaren van Diana".

Maar ze is vertrokken, precies door de manier waarop deze dagen weergegeven worden. "We werkten tussen september 2020 tot februari 2021 samen aan de scenario's. Toen onze co-schrijf afspraak niet gehonoreerd werd, en ik mij realiseerde dat de verhaallijn niet per se zo respectvol of compassievol weergegeven zou worden als ik gehoopt had, verzocht ik om al mijn bijdragen aan de serie uit te wissen en weigerde ik een credit."

Nu stelt een woordvoerder voor The Crown dat Khan nooit betrokken was als schrijver en dat ze onderdeel uitmaakte van "een breed netwerk aan goed geïnformeerde bronnen die uitgebreide achtergrondinformatie kunnen leveren voor onze schrijvers en ons onderzoeksteam."

The Crown is op Netflix te streamen. In november volgend jaar verwachten we het vijfde seizoen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De finale van 'Better Call Saul' laat nog heel lang op zich wachten
Series / Nieuws

De finale van 'Better Call Saul' laat nog heel lang op zich wachten

Better Call Saul splitst z'n laatste seizoen in 2 delen op, dus moet je nog wel even wachten.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het gaat nog wel even duren voordat je het einde van Better Call Saul gezien hebt. Het zesde en laatste seizoen wordt namelijk in twee delen uitgebracht.

Momenteel vinden de opnames van het laatste seizoen van Better Call Saul plaats. Dat is sinds maart het geval en sindsdien horen we heel wat verhalen over waar het heen zou moeten gaan met de show.

Better Call Saul seizoen 6
De serie Better Call Saul wordt voor zover we weten een stuk bruter in zijn aankomende zesde seizoen. We zullen zien hoe Jimmy McGill daadwerkelijk Saul Goodman werd, en wat er precies met Kim Wexler gebeurd is.

In een interview met Variety onthult actrice Rhea Seehorn dat het nieuwe seizoen in twee delen vrijgegeven wordt.

De vraag is ook heel sterk wat er met het personage van Seehorn gaat gebeuren. Veel fans vragen zich af of zij nog wel leeft als Better Call Saul tot een einde komt, maar nu lijkt het erop dat we dus nog wel even moeten wachten op antwoorden.

Je kunt Better Call Saul zien op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verkeert Rick Grimes in groot gevaar in 'The Walking Dead'-franchise?
Series / Nieuws

Verkeert Rick Grimes in groot gevaar in 'The Walking Dead'-franchise?

Rick Grimes verkeert mogelijk in groot gevaar binnen de CRM in The Walking Dead.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Jadis lijkt in The Walking Dead: World Beyond waardevolle informatie en aanwijzingen te onthullen over de locatie van de vermiste Rick Grimes.

In het The Walking Dead-universum is Rick Grimes al zes jaar vermist. Hij werd gered door een helikopter van de CRM en naar een andere locatie die we niet eens kennen gebracht. Maar er lijkt iets met hem aan de hand.

Waardevol cadeau?
In de serie The Walking Dead: World Beyond horen we Jadis vertellen dat ze Rick Grimes aan de CRM overhandigde en als gevolg daarvan "een nieuw leven" gekregen heeft.

Daarmee hebben we voor het eerst in de behoorlijk lange afwezigheid van Rick Grimes een tastbaar stukje informatie over zijn locatie gekregen. We zijn daarmee nog niet veel wijzer, maar weten dus wel dat Rick waardevol is voor de CRM.

Opvallend genoeg labelde Jadis Rick tot een 'B', voordat hij aan boord van de CRM-helikopter ging. Eerder werd hij nog een 'A' genoemd door Jadis, classificatie voor de doden of stervende testsubjecten die door de CRM gebruikt werden om te bestuderen. Maar nu hij een 'B'-label heeft, is Rick een waardevolle asset.

Het tweede seizoen van The Walking Dead: World Beyond stream je op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dodelijk detail 'The Witcher: Blood Origin' onthuld
Series / Nieuws

Dodelijk detail 'The Witcher: Blood Origin' onthuld

Lauren Schmidt Hissrich laat alvast iets weten over het verhaal van de Netflix-serie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Veel is er nog niet bekend over The Witcher: Blood Origin, de zesdelige live-action prequelserie op The Witcher van Netflix. Maar bedenker en uitvoerend producent Lauren Schmidt Hissrich onthult wel wat details tijdens een nieuw interview.

Hissrich vertelde wat we van de serie The Witcher: Blood Origin kunnen verwachten als deze straks dan eindelijk te zien is. De opnames zijn nu in volle gang.

The Witcher: Blood Origin-setting
"Natuurlijk horen we in The Witcher dat de mensheid beschaving bracht naar de elfen. Zij zijn degene die hen lieten zien wat het betekent om beschaafd te zijn. Maar in Blood Origin krijgen we te zien dat het tegenovergestelde de waarheid is," aldus Hissrich.

"De wereld bevond zich meer in een gouden tijdperk dan in The Witcher, dat zich jaren later afspeelt."

The Witcher: Blood Origin speelt zich 1.200 jaar voor de gebeurtenissen in The Witcher af en vertelt het oorsprongsverhaal van de allereerste Witcher. We zien welke gebeurtenissen leidden tot de 'conjunction of the spheres', waardoor de werelden van mensen, elfen en monsters samensmolten.

Je kunt op 17 december The Witcher seizoen 2 zien op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opvallend nieuw personage in 'The Mandalorian' seizoen 3
Series / Nieuws

Opvallend nieuw personage in 'The Mandalorian' seizoen 3

The Mandalorian is nu druk bezig met de opnames voor z'n derde seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Nieuwe foto's vanaf de filmset van het derde seizoen van The Mandalorian onthullen een mysterieus personage met een Mandalorian-harnas. Star Wars-fans speculeren er sinds die onthulling op los, want wat heeft dit te betekenen?

De setfoto's van The Mandalorian laten zien dat er voor een groot blauw scherm opgenomen wordt. Een acteur met Mandalorian-harnas aan loopt daarvoor. Wie is dat? Is het een personage dat we kennen, of iemand die we nog moeten ontmoeten?

The Mandalorian-beelden
Sommige Star Wars-fans denken dat het gaat om een figurant of een stunt double die moet helpen voorkomen dat de productie enorm vertraagd wordt vanwege de drukte van acteur Pedro Pascal.

Anderen stellen dat dit niet het zilveren Beskar-staal van Pedro Pascals Din Djarin is, en dat hij in dat opzicht niet dezelfde persoon kan zijn.

Het is voorlopig de vraag wie het precies is, maar vermoedelijk komen we daar snel achter. Volgend jaar moet de serie The Mandalorian als het meezit doorgaan met zijn derde seizoen.

Bekijk de foto's hier.


Je kunt de eerste twee seizoenen van The Mandalorian zien op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Killing Eve'-bedenker wil geen nieuw materiaal meer maken
Series / Nieuws

'Killing Eve'-bedenker wil geen nieuw materiaal meer maken

Killing Eve is gewoon een gesloten boek voor bedenker Jodie Comer.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Sinds vorig jaar weten fans dat de hitserie Killing Eve een vierde reeks krijgt. Eerder dit jaar kwamen ze er vervolgens achter dat dit ook meteen het laatste zou worden.

Vervolgens werd er een spin-off besteld en aangekondigd. Jodie Comer vertelt tijdens een nieuw interview hoe ze naar het geheel kijkt. Voor haar blijkt het een mooi moment te zijn om te stoppen met het verhaal van schurk Villanelle.

Geen Killing Eve meer
"Ik heb inmiddels vier jaar doorgebracht met Villanelle, dus het voelt alsof ik erg goed begrijp wie zij is en waar zij zich bevindt," begint Comer.

"De producenten hebben altijd heel duidelijk gemaakt dat ze mijn input en ideeën willen. Niets is onmogelijk. We willen nooit dat de kwaliteit minder wordt, of het verhaal voortzetten uit hebzucht of waarom dan ook, alleen maar om door te kunnen gaan. Voor mij voelt het alsof het punt waar we ons nu bevinden een goed einde is."

Maar een spin-off? "Ik ben op geen enkele manier betrokken bij die gesprekken", aldus Comer.

Zij keert dus niet terug voor meer Killing Eve.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones' verpestte veel voor Ed Sheeran
Series / Nieuws

'Game of Thrones' verpestte veel voor Ed Sheeran

Ed Sheeran maakte een nogal gehate cameo in de serie Game of Thrones.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In 2017 was Ed Sheeran te zien in de hitserie Game of Thrones van HBO. De zanger is inmiddels dertig en was toentertijd groot fan van de serie. Ook speelde zijn BFF Maisie Williams een hoofdrol. Maar Sheeran is niet blij met de cameo.

Tijdens een interview in het kader van de Armchair Expert-podcast van Dax Shepherd, vertelde Sheeran hoe hij nooit heeft kunnen genieten van de rol.

Game of Thrones-cameo
Sheeran was in het zevende seizoen van Game of Thrones te zien. Hij was een soldaat die vocht voor de Lannisters. Het was Arya Stark die hem tegenkwam, waarbij Sheeran ook een ballade mocht zingen.

De kritiek richtte zich met name op het feit dat Sheeran's rol in Game of Thrones voelde als een afleiding, een beetje als filler voor de aflevering.

En dat maakt voor Sheeran dat hij helemaal niet zo kon genieten van de rol. De reactie van geïrriteerde fans, gaf een "vertroebeld" gevoel als het aankomt op zijn vreugde.

Game of Thrones is te zien op Movies & Series XL van Ziggo.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Dexter' heeft z'n gevaarlijkste tegenstander ooit gevonden
Series / Nieuws

'Dexter' heeft z'n gevaarlijkste tegenstander ooit gevonden

Dexter: New Blood laat een duidelijke en epische opbouw naar een grote strijd zien.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De revival Dexter: New Blood heeft een van de meest gevaarlijke schurken die Dexter tot nu toe tegenover zich vond.

We leerden Dexter Morgan in 2006 kennen in de serie Dexter op Showtime. Gedurende acht seizoenen werd hij een behoorlijk likable antiheld, een seriemoordenaar die het op andere seriemoordenaars voorzien had. Belangrijk was voor Dexter dat hij een moraal had, aan de hand waarvan hij zijn slachtoffers zocht.

Dexter: New Blood-schurk
De serie is terug met Dexter: New Blood, waarin we zien hoe hij onder de naam Jim Lindsay woont in het druilerige stadje Iron lake, New York.

De bloeddorst van Dexter keert terug vanwege de rijke en vervelende Matt Caldwell. Hij is de zoon van een rijke zakenman uit Iron Lake en arrogant, grofgebekt en gevaarlijk. En dat niet alleen: hij bleek ook schuldig voor de dood van een ander persoon, waarvoor een vriend de val nam.

Vlak voordat Dexter hem doodt, schreeuwt Matt dat zijn vader Kurt hem zal wreken. Kurt Caldwell is daarmee de slechterik van dit seizoen, en meteen eentje die behoorlijk gevaarlijk zal zijn omdat hij met zijn geld en invloed zoonlief vrij heeft weten te kopen.

Dat belooft dus wat! Dexter: New Blood is in januari op de VPRO te zien.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of the Dragon' gaat het compleet anders doen dan 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

'House of the Dragon' gaat het compleet anders doen dan 'Game of Thrones'

House of the Dragon gaat niet al te veel lijken op z'n voorganger, Game of Thrones.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Matt Smith belooft dat zijn Game of Thrones-prequel House of the Dragon niet gaat proberen zijn voorganger na te apen.

De wereld die George R.R. Martin bedacht met de Song of Ice and Fire-franchise is groot en kent een rijke geschiedenis. Geen wonder dat HBO werkt aan allerhande nieuwe series in de franchise, waar House of the Dragon de eerste van is. Het eerste seizoen van de serie is volgend jaar te zien.

Heel anders
Waar Game of Thrones draaide om de strijdende huizen van Westeros, die probeerden de Iron Throne voor zich te winnen (en intussen vochten tegen de bovennatuurlijke dreiging die uitging van de White Walkers), kent House of the Dragon een andere invalshoek.

Tijdens een interview met CNET belooft Smith dat de serie het anders gaat doen. Wel ziet hij enige uitdagingen die komen kijken bij het maken van een serie die verbonden is aan een hit als Game of Thrones.

"Ik denk maar dat je moet kijken wat allemaal blijft hangen," begon Smith het interview. "We proberen een serie te maken die op verschillende niveaus entertainend is en een gelijksoortige omvang en ambitie als de eerdere serie heeft. Maar je kunt het succes van Game of Thrones natuurlijk nooit herhalen. Het moet heel uniek zijn."

Game of Thrones is op Ziggo Movies & Series XL te zien.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Discovery' seizoen 4 onthult gave foto's!
Series / Foto's

'Star Trek: Discovery' seizoen 4 onthult gave foto's!

Het vierde seizoen van Star Trek: Discovery komt er eindelijk aan.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Op 18 november keert Star Trek: Discovery terug met zijn vierde seizoen. In het nieuwe seizoen krijgt de crew van de Discovery met een heel nieuwe bedreiging én situatie te maken.

Nu is Michael Burnham namelijk de kapitein van het schip. Zij neemt het roer over van Saru en zal hopelijk langere tijd kunnen blijven zitten (in tegenstelling tot onder meer Saru, en Gabriel Lorca). In het kader van de naderende release, zijn enkele foto's vrijgegeven van het vierde seizoen.

Star Trek: Discovery-foto's
De foto's tonen de Discovery en laten zien dat de crew kleurrijkere Starfleet-uniformen draagt. Burnham heeft hetzelfde rood aan dat de kapitein droeg tijdens het Star Trek: The Next Generation-tijdperk.

Ook zien we beelden voorbij komen van Tilly (Mary Wiseman), Book (David Ajala), Saru (Doug Jones), Stamets (Anthony Rapp), Dr. Culber (Anthony Rapp), Blu del Barrio (Adira) en meer.



















Het vierde seizoen van Star Trek: Discovery laat zien dat de Discovery en Captain Burnham een nieuwe bedreiging het hoofd moeten bieden, maar dan eentje die impact heeft op zowel de Federation als non-Federation planeten. Iedereen moet samenwerken om te overleven.

Star Trek: Discovery stream je op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Populaire serie 'Supernatural' hoeft niet voorbij te zijn
Series / Nieuws

Populaire serie 'Supernatural' hoeft niet voorbij te zijn

De serie Supernatural kan elk moment een zestiende seizoen krijgen van The CW.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Afgelopen zomer was er ineens het nieuws dat The CW werkt aan een prequel spin-off op Supernatural: The Winchesters. Die wordt ontwikkeld door Jensen Ackles en mogelijk krijgt co-ster Jared Padalecki ook betrokkenheid. Maar daar hoeft het niet bij te blijven.

The CW-baas Mark Pedowitz vertelde tijdens een interview dat de serie erg belangrijk is voor de zender (gek is dat niet, aangezien deze gedurende maar liefst vijftien seizoenen te zien was). Bovendien ziet hij een revival nu al zitten.

Supernatural-revival
"Als de jongens terug willen keren, sta ik er altijd voor open om meer Supernatural te maken," onthulde Pedowitz.

In elk geval werkt Ackles met zijn vrouw Danneel Ackles aan de prequel. Dat doen zij onder de vlag van hun bedrijf Chaos Machine Productions, dat een deal heeft met Warner Bros. Television - dat weer de studio achter Supernatural is.

Ackles vertelde in een statement dat hij "samen met Danneel wist dat het eerste verhaal dat wij wilden vertellen onder Chaos Machine Productions, het verhaal van John en Mary Winchester was, of beter: het Supernatural-oorsprongsverhaal. Ik had altijd het gevoel dat mijn personage Dean meer had willen weten over de relatie van zijn ouders en hoe die tot stand kwam. Dus het klonk goed om hem op deze reis mee te nemen."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Veelbelovende trailer 'Yellowstone'-spinoff 'Y:1883'
Series / Trailer

Veelbelovende trailer 'Yellowstone'-spinoff 'Y:1883'

De Oscar genomineerde Sam Elliott speelt een van de hoofdrollen in de nieuwe western-serie.

Totaal niet toevallig is op dezelfde dag als de premiere van het vierde seizoen van Yellowstone een eerste teaser-trailer online geplaatst van spinoff-serie Y: 1883.

Net als bij de 'hoofdserie' het geval is, komt deze veelbelovende prequel uit de pen van de Oscar genomineerde scenarist Taylor Sheridan. 1883 gaat over Margaret en James Dutton (Faith Hill en Tim McGraw), twee vastberaden pioniers die met hun gezin en een flinke kudde vee verhuizen van Texas naar Montana.

Droomcast voor een western
Hill en McGraw worden in de serie bijgestaan door Sam Elliott, Isabel May, LaMonica Garrett en Audie Rick. Billy Bob Thornton speelt een gastrol.

Elliott zal de rol spelen van een Pinkerton-agent genaamd Shea Brennan, die de Duttons volgt naar Montana, terwijl Garrett zijn rechterhand speelt.

Y: 1883 is vanaf 19 december a.s. te streamen via de nieuwe dienst Paramount+ (voorlopig alleen beschikbaar in de Verenigde Staten).

Bekijk hieronder de teaser-trailer van Y: 1883.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.