search
Deze vrij bekende Batman-schurk bestaat in het Arrowverse

Deze vrij bekende Batman-schurk bestaat in het Arrowverse

De serie Batwoman laat zien dat Catwoman gewoon bestaat in het Arrowverse.

Jim Pedd
Het derde seizoen van de serie Batwoman speelt op interessante wijze met de mythologie van DC Comics. Een aantal voorwerpen gerelateerd aan klassieke Batman-schurken was in Gotham City te zien.

In de vijf afleveringen die we tot nu toe van het derde seizoen te zien kregen, hoorden we al verhalen rond Mad Hatter, Mister Freeze, Killer Croc en Professor Pyg. Maar ook weten we nu dat er nog een klassieke Batman-schurk in het Arrowverse bestaat.

Niemand minder dan...
De serie Batwoman begint de nieuwe aflevering met een onderzoek van Batwoman en Alice, die een gruwelijke moord onderzoeken.

Het slachtoffer is opgehangen met een zwart touw, waarna Renee Montoya speculeert dat het de zweep van niemand minder dan Catwoman is.

Terwijl de aflevering vordert, leren we meer over de Arrowverse-versie van Catwoman. Zij blijkt een tijdlang een relatie gehad te hebben met Batman, en zijn technologie gebruikt te hebben om de vezels van haar zweep heel sterk te maken.

Het is daarmee de eerste en prominente verwijzing naar Catwoman in het bredere Arrowverse. Duidelijk is daarmee ook dat de Gotham City Sirens bestaan in het Arrowverse, want we ontmoetten al een proto-Harley Quinn in de serie Arrow en later dit seizoen debuteert Pamela Isley, a.k.a. Poison Ivy, in het seizoen van Batwoman.Aanbevolen artikelen