'The Wheel of Time' zorgt voor monstersucces

'The Wheel of Time' zorgt voor monstersucces

De boeken van The Wheel of Time verkopen nu enorm goed.

Jim Pedd, 26 november 2021 09:06

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Het eerste boek in de The Wheel of Time-boekenreeks is gigantisch veel meer verkocht dankzij de populariteit van de televisieverfilming van Prime Video. Dat is vandaag onthuld door Amazon.
De serie is gebaseerd op het eerste van veertien boeken van Robert Jordan (en na zijn door Brandon Sanderson). Het eerste heet The Eye of the World en werd in 1990 gepubliceerd.

Heel goed verkocht
Amazon laat weten dat het boek op dit moment het vijfde best verkopende fictieboek in de wekelijkse lijst met bestsellers van Prime Video is. Bovendien wordt het boek veel gelezen op Kindle: daar is het negende best scorende boek op dit moment.

Het eerste seizoen haalt veel inspiratie uit The Eye of the World, hoewel er ook heel wat materiaal is toegevoegd dat uit de andere boeken komt.

The Wheel of Time vertelt het verhaal van een groep jonge dorpelingen die in een gigantische en epische strijd terecht komen tussen de krachten van goed en kwaad. Een van hen schijnt de Dragon Reborn te zijn: de reïncarnatie van de legendarische krijger die de wereld gesloopt zou hebben.

Je kunt The Wheel of Time bingen op Prime Video.
Bron: ComicBook

Lees meer over: The Wheel of Time, Amazon, Robert Jordan

Populair nieuws