Deze hoofdrolspeler was bang voor 'The Wheel of Time'

Hoofdrolspeler was bang voor 'The Wheel of Time'

Acteur Daniel Henney vond het helemaal niet zo gemakkelijk om te tekenen.

Jim Pedd, 25 november 2021 08:01

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Acteur Daniel Henney onthulde tijdens een nieuw interview dat hij ergens wel bang was voor de rol die hij speelt in Amazon-serie The Wheel of Time.
De 41-jarige Henney staat met name bekend om zijn werk in de misdaadserie Criminal Minds. 59 afleveringen lang speelde hij de rol van Matt Simons in de serie. Verder was hij te horen als Tadashi in Disney-film Big Hero 6 en als Agent Zero te zien in X-Men Origins: Wolverine.

The Wheel of Time
Misschien wel zijn grootste rol speelt Henney in The Wheel of Time van Amazon. Daarin is hij Lan Mandragoran, de loyale bewaker van Rosamund Pike's Moiraine.

"Het was iets waar ik al een behoorlijke tijd naar uitkeek: een rol als deze," begon hij. "Lan is een ongelofelijk inspirationeel en krachtig personage en heel anders dan de personages die ik in het verleden gespeeld heb."

Maar: "hij ligt ook wel buiten mijn comfortzone. En het werk had zoveel uitdagingen. We hadden het over het idee van angst. Des te ouder je wordt, des te meer de dingen waar je bang van wordt ook iets goeds in zich kunnen hebben denk ik altijd. De uitdagingen van de fysiekheid van dit personage, het bewegen over de wereld en de fanbase wereldwijd - de verantwoordelijkheid die komt kijken - al die uitdagingen waren wel opwindend vind ik"

The Wheel of Time binge je op Prime Video.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: The Wheel of Time, Prime Video, Amazon, Daniel Henney

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws