Deze Netflix-statistiek is wel heel opvallend

De top tien van Netflix wordt nu gedomineerd door Koreaanse series, niet door Amerikaanse.

Jim Pedd, 27-11-2021 09:15

Misschien is er wel sprake van een soort Squid Game-effect. Het bewustzijn van Zuid-Koreaanse dramaseries is de afgelopen tijd significant gegroeid, mede dankzij die opvallend slim gemaakte en uiterst gruwelijke serie van Netflix.
Vandaag blijkt namelijk dat de top tien van de best bekeken series van Netflix op dit moment zo'n beetje gedomineerd wordt door Zuid-Koreaans materiaal.

De top tien
Kijk je naar de tien meest populaire televisieseries wereldwijd op dit moment, dan blijkt dat K-drama het echt uiterst goed doet. Zo erg dat vier van de tien series in de lijst een Zuid-Koreaanse productie betreft.

Bovenaan staat op dit moment de serie Hellbound, die ook hier in Nederland heel wat mensen weet te amuseren. Daarna volgt Squid Game op de zesde plaats, gevolgd door de romantische komedie Hometown Cha-Cha-Cha op de negende plek en het epische historische drama The King's Affection staat op plek tien.

Daarmee wordt dus de top tien best bekeken televisieseries wereldwijd op Netflix, voor veertig procent gevormd door Zuid-Koreaanse producties. Een prestatie van formaat!
Lees meer over: Netflix, Hellbound, Squid Game

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Recensie Apple TV+-serie 'Slow Horses' seizoen 3

Recensie Apple TV+-serie 'Slow Horses' seizoen 3

Populair nieuws

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader